Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 22, 2021

ΟΤΑΝ Η ΛΑΒΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ ΝΕΡΟ!

 



Ενημέρωση έκρηξης La Cumbre Vieja: Η λάβα πλησιάζει αρκετά στη θάλασσα κατά μήκος της νοτιοδυτικής ακτής. Όταν φτάσει, θα προκύψουν κάποιοι νέοι κίνδυνοι.

LAZE: είναι αυτό που συμβαίνει όταν η λάβα συναντά το νερό. Η ταχεία ψύξη δημιουργεί ένα ίζημα υδροχλωρικού οξέος, υαλώδους τέφρας και ατμού - δεν είναι υπέροχο να βρίσκεστε ακριβώς δίπλα ή να αναπνέετε, ιδιαίτερα εάν έχετε αναπνευστική πάθηση.

VOG: "ηφαιστειακή" ,"ομίχλη", είναι πολύ δυσάρεστη. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που συγκεντρώνονται υψηλές συγκεντρώσεις διοξειδίου του θείου γύρω από τον ίδιο τον εκρηκτικό αεραγωγό, δημιουργώντας μια ομίχλη από πράγματα που δεν πρέπει να αναπνέετε αν είναι δυνατόν. Μπορεί επίσης να μειώσει την ορατότητα, η οποία είναι χάλια αν οδηγείτε.

Επίσης, αν η λάβα πέσει στο θαλασσινό νερό, μπορεί να παγιδεύσει θύλακες νερού μέσα. Αυτό το νερό θερμαίνεται, διαστέλλεται βίαια και δημιουργεί μικρές εκρήξεις. Εάν βρίσκεστε κοντά σε μια βάρκα, αυτό μπορεί να σας ρίξει ακόμα μερικώς λιωμένες ηφαιστειακές βόμβες.Οχι δεν είναι αστείο. Αυτοί οι κίνδυνοι παραμένουν πολύ τοπικοί. Οι αρχές κρατούν τους ανθρώπους μακριά από εξόδους και τις ρωγμές που εκτοξεύουν λάβα, αλλά και την ακτογραμμή που θα πληγεί σύντομα, για καλό λόγο. Γι αυτό μένουμε μακριά και ασφαλείς. Εν ολίγοις σε μια ηφαιστειακή έκρηξη δεν κάνουμε του κεφαλιού μας. Πηγή-Dr Robin George Andrews

Γεωδίφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου