Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 05, 2021

25 πρωην διαρρηκτες αποκαλυπτουν τι παρατηρουν και «μπουκαρουν» στα σπιτια

Εχετε αναρωτηθει ποτε ποια ειναι εκεινα τα σημαδια που βλεπουν οι διαρρηκτες και τους

πειθουν για το αν πρεπει να εισβαλλουν σε ενα σπιτι η οχι; Ερευνα που πραγματοποιηθηκε στην Αγγλια αποκαλυπτει ποια ειναι τα σημεια που αφηνουν το σπιτι σας εκτεθειμενο σε ληστειες.

Η Co-operative Ασφαλιστικη Εταιρεια μιλησε με 25 πρωην διαρρηκτες και εβγαλε τα συμπερασματα της για το ποια ειναι τα σημαδια που κοιτανε οι εισβολεις και ποια ειναι αυτα που παραβλεπουν.

Συμφωνα με τα αποτελεσματα τα γαβγισματα των σκυλων και τα φωτακια των ενεργοποιημενων συναγερμων ειναι σημαδια που συνηθως οι διαρρηκτες προσεχουν και οταν καποιο σπιτι εχει το ενα η και τα δυο αυτα σημαδια συνηθως δεν πλησιαζουν ευκολα.

 Απο την αλλη μερια οι 25 διαρρηκτες απαντησαν σχεδον ομοφωνα πως τα αναμμενα φωτα και οι ταμπελες που προειδοποιουν για σκυλους δεν τους τρομαζουν.


Αλλα σημαδια που θεωρουν αποτρεπτικα για να εισβαλλουν σε ενα σπιτι ειναι οι καμερες ασφαλειας αλλα και τα φωτα που αναβουν υστερα απο ανιχνευση κινησης. Συγκεκριμενα το 26% των διαρρηκτων που ρωτηθηκαν απαντησαν πως δεν πλησιαζουν σε σπιτια με φωτισμο που αναβει με φωτοκυτταρο οταν ανιχνευει κινηση και το 22% δεν εισβαλλει σε σπιτια με καμερες ασφαλειας.


Το 15% των διαρρηκτων απαντησαν πως δεν τους αρεσει να μπαινουν σε σπιτια με σκυλους που γαβγιζουν ενω το 11% τονισε πως τους απωθουν τα φωτακια απο ενεργοποιημενους συναγερμους.


Οι διαρρηκτες επισης ειπαν πως υπαρχουν 2 λαθη που δεν πρεπει να κανουν οι ιδιοκτητες ενος σπιτιου: το ανοιγμα και το σβησιμο των φωτων καθε μερα τις ιδιες ακριβως ωρες και το κλεισιμο των κουρτινων καθε φορα που οι ιδιοκτητες ενος σπιτιου φευγουν απο την οικια. Αυτα ειναι 2 λαθη που παρατηρουν οι διαρρηκτες και τους ειναι πολυ πιο ευκολο να ληστεψουν σπιτια που ακολουθουν αυτες τις λαθος τακτικες.


Για να αυξησετε τις πιθανοτητες να μην μπειτε ποτε στο στοχαστρο καποιου διαρρηκτη φροντιστε, λοιπον, να τοποθετησετε καμερα ασφαλειας στην εισοδο η και στο εσωτερικο του σπιτιου σας, να βαλετε φωτα που αναβουν υστερα απο ανιχνευση κινησης, να ενεργοποιειτε παντα τον συναγερμο σας οταν φευγετε απο το σπιτι και φυσικα-αν ειστε φιλοζωοι-να αγορασετε ενα ζωηρο σκυλακι εκπαιδευμενο να γαβγιζει παντα στους ξενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου