Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 05, 2021

3 τονοι πλαστικων εγιναν… πολυχρωμο δασος


 

Οι ανθρωποι που εργαζονται στη συγκομιδη απορριμματων, δεν κατατασσονται ψηλα στην κλιμακα εισοδηματος ουτε στην κοινωνικη πυραμιδα. Ωστοσο, το επαγγελμα τους ειναι απο τα χρησιμα και πιο αναγκαια γιατι αυτοι βοηθουν στο να μην «πνιγουμε» απο τα σκουπιδια αλλα και στην ολοκληρωση της ανακυκλωσης των απορριμματων.

Στην Πολη του Μεξικου, αυτοι οι… ηρωες ονομαζονται Pepenadores και με τη βοηθεια τους, τα παιδια τους, μαθητες, ενα ορφανοτροφειο, ενα γηροκομειο και περισσοτεροι απο 100 εθελοντες, μετετρεψαν 3 τονους πλαστικων αποβλητων σε ενα πολυχρωμο δασος απο πλαστικα λουλουδια, δεντρα και ζωα σε μια εκταση 500 τ.μ.







Χρειαστηκαν 8 εβδομαδες για να τη συλλογη των σκουπιδιων και τη δημιουργια του… πλαστικου δασους που εκτιθεται στον βοτανικο κηπο Chapultepec. Το πλαστικο των σκουπιδιων μετατραπηκε σε φιγουρες ζωων, δεντρων και λουλουδιων. Αυτη η κινηση ειναι ενας τροπος να μαθουν οι νεοι αλλα και οι μεγαλυτεροι πως γινεται η συγκομιδη των πλαστικων και των σκουπιδιων γενικοτερα αλλα και ποια ειναι η σημασια της ανακυκλωσης τους





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου