Ένας νέος κύκλος του reality χωρίς νόημα, το οποίο ακούει στο όνομα Big Brother, ξεκίνησε. Για ακόμη μια σεζόν, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ομάδα ανθρώπων καθώς οδεύει οικειοθελώς στην «τρέλα».
Σκοπός τους;
Το τελικό έπαθλο των 100.000 ευρώ, η φήμη και οι χιλιάδες νέοι followers στα social media, που θα έρθουν γρήγορα λόγω της καθημερινής προβολής.
Πέρσι, η εκπομπή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για σεξιστές, λάτρεις της κουλτούρας του βιασμού, ομοφοβικούς και «παντελονάτους», με αποτέλεσμα να χάσει κάποιους χορηγούς στην πορεία και να προκαλέσει την κατακραυγή του κόσμου.
Μαντέψτε: Αυτό το πράγμα επέστρεψε στην τηλεόραση και μάλιστα, σε prime time ώρα μετάδοσης
Μέχρι στιγμής, στην πρώτη του εβδομάδα, έχουμε παρακολουθήσει παίκτες να βάζουν τα κλάματα χωρίς λόγο, τους πρώτους καβγάδες και υπονοούμενα για σχόλια σεξουαλικού περιεχομένου.Το πιο επικό σκηνικό, βέβαια, ήταν αυτό που είχε ως πρωταγωνιστή έναν από τους διαγωνιζόμενους την πρώτη μέρα εγκλεισμού. Ο Ισίδωρος έχασε σε ένα αγώνισμα και του ανακοινώθηκε ότι αποχωρεί από το σπίτι. Ο νεαρός σάστισε, όμως αργότερα έμαθε από την παραγωγή πως θα τον κλείσουν μόνο του σε ένα ολόλευκο δωμάτιο, από το οποίο θα παρακολουθεί όλους τους παίκτες καθημερινά χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι.
Αν του έβαζαν και έναν ζουρλομανδύα θα έδενε τέλεια το σκηνικό ταινίας.
Έπειτα από την παρακολούθηση θα είχε το προνόμιο να αλλάξει έναν εκ των υποψηφίων για αποχώρηση και να βάλει στη θέση του όποιον θέλει ο ίδιος. Ό,τι πιο άδικο έχω δει στην ιστορία της τηλεόρασης, μετά τον πιο άτυχο παίχτη στο «Μεγάλο Παζάρι».
Φέτος, δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει πλήρης εκπροσώπηση της διαφορετικότητας -λογικά, τυχαίο γεγονός- με τους παραγωγούς να καταλήγουν σε μία μίξη παικτών που θυμίζει παλιό Big Brother με Survivor. Η προσθήκη πιο extreme δοκιμασιών, κάτι που ξεκίνησε από τον προηγούμενο κύκλο, δείχνει πως το μοντέλο «βλέπουμε απλά κάποιους τύπους να ξύνονται μέσα σε ένα σπίτι» έχει ξεπεραστεί.
Ωστόσο, δεν είναι σαφές το τι «παίρνει» ο κόσμος μέσω του Big Brother. Τι κερδίζει παρακολουθώντας το εν λόγω reality; Για παράδειγμα, στο The Voice ή στο GNTM υπάρχει ένας σαφής στόχος - όπως και στα παιχνίδια επιβίωσης. Εδώ, όμως, το μόνο που συμβαίνει είναι το απόλυτο τίποτα.
Μια αναίτια προβολή ανθρώπων που απλά θέλουν να γίνουν γνωστοί. Ο Παναγιώτης, για παράδειγμα, είναι ένας τύπος που έχει περάσει από το X-Factor, το GNTM και τώρα από το Big Brother.
Προσωπικά, δεν μπορώ να καταλάβω τι προσφέρει στον τηλεθεατή. Ποια είναι η ουσία που λαμβάνει κατασκοπεύοντας μια ντουζίνα ανθρώπων που τρώγονται μεταξύ τους εκτοξεύοντας σεξιστικές ατάκες και προσβολές; Ίσως να είμαι εγώ λάθος, αλλά πιστεύω ότι το συγκεκριμένο concept μυρίζει ναφθαλίνη.
Το να υπάρχει ένα τέτοιο show στην εποχή του Instagram και του TikTok, το λες και κατάντια.
Ψεύτικες αντιδράσεις, ψεύτικα κλάματα, ψεύτικες φιλίες μέσα σε ένα ψεύτικο σπίτι.
Για ακόμη μια φορά θα περιμένουμε τα χειρότερα από τον «Μεγάλο Αδερφό» φωνάζοντας «όχι άλλο κάρβουνο». Στην τελική, τόσες νέες σειρές, talent shows και ψηφιακές πλατφόρμες υπάρχουν. Γιατί να προτιμήσουμε τους απόγονους του Τσάκα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου