Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 17, 2021

ThePressProject / «ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ» : Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Κούβας, σώζουμε κι εμείς ζωές

 

Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης

Η Κούβα σώζει ζωές, με τις ανθρωπιστικές αποστολές της να δρουν σε μια σειρά από χώρες ήδη πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19.

 Η ίδια ωστόσο υφίσταται τις συνέπειες ενός δολοφονικού αποκλεισμού, που της στερεί την πρόσβαση σε αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό, όπως οι σύριγγες. 

Θέλοντας να αναδείξει το ζήτημα, το TPP επισκέφτηκε τα γραφεία του Πολιτιστικού ΚέντρουNuestra America («Η δική μας Αμερική»), όπου συναντηθήκαμε με τους Kώστα Ήσυχο, πρώην αναπληρωτή υπουργό Άμυνας και εκπρόσωπο του ελληνικού τμήματος του REDH GR: Δίκτυο Διανοουμένων, Καλλιτεχνών και Κοινωνικών Κινημάτων στην Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας (Red en Defensa de la Humanidad), την δημοσιογράφο Μαρία Καλύβα-Πρίφτη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χοσέ Μαρτί»-Αλληλεγγύη με την Κούβα και το Βαγγέλη Γονατά από το δίκτυο bloggers La Red Solid@ria Griega. Οι παραπάνω συλλογικότητες συμμετέχουν Πανευρωπαϊκή καμπάνια αλληλεγγύης «ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ» της πρωτοβουλίας MediCuba, για την οποία μας μίλησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου