Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 27, 2021

Αλλιώτικο παστίτσιο με μπέικον, μανιτάρια και κρέμα τυριού.

Όπως και να το  πείτε,  παστίτσιο ή σουφλέ, το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.


Υλικά


Παστίτσιο


500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο Νο2


40 γρ. ελαιόλαδο


300 γρ. φρέσκα μανιτάρια χοντροκομμένα  


200 γρ. μπέικον  χοντροκομμένο καρέ


60 γρ. λευκό κρασί


αλάτι


Κρέμα  τυριού


250 γρ. ζωμό κότας


250 γρ. κρέμα γάλακτος  20% λιπαρά


200 γρ. παρμεζάνα – κεφαλοτύρι


Εκτέλεση


Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε καλά διότι κρατάνε  νερό μέσα και δεν το θέλουμε αυτό.  Κόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον σε χοντρό καρέ.


Για  την κρέμα τυριού, χτυπάμε στο μπλέντερ, τον ζωμό κότας, την κρέμα γάλακτος και το τυρί για να έχουμε μια παχύρευστη κρέμα.  Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά,  προσθέτουμε  το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε  μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.  Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.


 Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και  προσθέτουμε το μπέικον. Ανακατεύουμε  μέχρι να πάρει  σκούρο χρώμα.  Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το  κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.  Μόλις εξατμιστούν τα υγρά αποσύρουμε το  τηγάνι από την φωτιά. Σε ένα πυρέξ βάζουμε τα μακαρόνια, τα μανιτάρια με το μπέικον και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς  στη μέση μέχρι να πάρει χρώμα από πάνω.  Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 15 με 20 λεπτά πριν κόψουμε.


Σας εύχομαι καλή επιτυχία!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου