Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 23, 2021

Μπαβέτε με σάλτσα από κοτόπουλο!

Ένα κυρίως πιάτο, έτοιμο σε μόλις 30 '! Εύκολο, νόστιμο, εμφανίσιμο!


Συστατικά

1 / 2 κιλού μακαρόνια μπαβέτε

300 γρ κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια

300 γρ τριμμένη γραβιέρα

1 / 3 κούπας ελαιόλαδο

1 / 3 κούπας λευκό κρασί

1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο

1 καρότο κομμένο σε ροδέλες

1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια

1 / 2 κούπα μανιτάρια σε φέτες

αλάτι κ πιπέρι

1 κ.γλ. ρίγανη

1 κ.γλ. θυμάρι


 Οδηγίες

Σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμυδάκι, το καρότο, τη πιπεριά και τα μανιτάρια.


Προσθέστε το κοτόπουλο, σβήστε με το κρασάκι αλατοπιπερώστε, προσθέστε τα μυρωδικά και αφήστε το φαγάκι να σιγοβράσει ώσπου η σάλτσα γίνει παχύρρευστη.


Βράστε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο αλάτι με 1 κ.σ λάδι και στραγγίστε καλά.


Μην ξεπλύνετε τα μακαρόνια, γιατί το νερό αφενός μεν θα τα κρυώσει, αφετέρου θα παρασύρει

το λεπτό στρώμα γλουτένης από την επιφάνεια που βοηθάει την σάλτσα να κολλάει επάνω σ'αυτά.


Λαδώστε καλά μια χαμηλή φόρμα με τρύπα στη μέση και βάλτε τα μακαρόνια όπως είναι ζεστά σε κυκλικές στρώσεις ώσπου να γεμίσει η φόρμα. Αφήστε να σταθούν ώσπου να κρυώσουν και ξεφορμάρετε σε πυράντοχη πιατέλα.


Πασπαλίστε με την μισή ποσότητα γραβιέρας και ψήστε στους 200 βαθμούς ώσπου να λιώσει το τυρί.


Γεμίζετε το κενό της φόρμας με το κοτόπουλο και περιχύστε τα μακαρόνια με λίγη σάλτσα.


Σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας με την σάλτσα σε σαλτσιέρα και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. 


Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να συνδυάσετε τα μπαβέτε σας, με ότι σάλτσα σας αρέσει!

Σάλτσα με λουκάνικα, μοσχάρι, ακόμα και σάλτσα τόνου, λευκή ή με ντοματούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου