Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 08, 2024

Πιο ανατριχιαστικά μέρη κατευθείαν από την Αποκάλυψη



Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, Δημοκρατία της Τσεχίας

Η εκκλησία στο χωριό Λούκοβα της Τσεχίας έχει εγκαταλειφθεί από το 1968, όταν μέρος της στέγης της κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας κηδείας. Ο καλλιτέχνης Jakub Hadrava γέμισε την εκκλησία με γλυπτά φαντασμάτων, δίνοντάς της μια ιδιαίτερα απαίσια εμφάνιση.





Νησί Χασίμα, Ιαπωνία.




Η Hasima είναι ένας πρώην οικισμός ανθρακωρυχείων, που ιδρύθηκε το 1887. Θεωρήθηκε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στη γη - στο ακτογραμμήπερίπου ένα χιλιόμετρο, ο πληθυσμός του το 1959 ήταν 5259 άτομα. Όταν έγινε ασύμφορη η εξόρυξη άνθρακα, το ορυχείο έκλεισε και η νησιωτική πόλη προστέθηκε στη λίστα των πόλεων-φαντάσματα. Συνέβη το 1974.




Κρεμαστά φέρετρα της Sagada, Φιλιππίνες



Στο νησί Luzon, το χωριό Sagada είναι ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη στις Φιλιππίνες. Εδώ μπορείτε να δείτε ασυνήθιστες ταφικές κατασκευές φτιαγμένες από φέρετρα, τοποθετημένες ψηλά πάνω από το έδαφος στους βράχους. Μεταξύ του γηγενούς πληθυσμού, υπάρχει η πεποίθηση ότι όσο πιο ψηλά είναι θαμμένο το σώμα του νεκρού, τόσο πιο κοντά θα είναι η ψυχή του στον παράδεισο.




Εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό νοσοκομείο Beelitz-Heilstätten, Γερμανία




Παλαιό εβραϊκό νεκροταφείο στην Πράγα, Δημοκρατία της Τσεχίας

Οι λιτανείες σε αυτό το νεκροταφείο γίνονταν για τέσσερις σχεδόν αιώνες (από το 1439 έως το 1787). Περισσότεροι από 100 χιλιάδες από τους νεκρούς θάβονται σε ένα σχετικά μικρό οικόπεδο και ο αριθμός των ταφόπλακων φτάνει τις 12.000.
Οι ταφές καλύφθηκαν με χώμα από τους εργάτες του νεκροταφείου και στο ίδιο μέρος υψώθηκαν νέες ταφόπλακες. Στο έδαφος του νεκροταφείου υπάρχουν μέρη όπου βρίσκονται 12 ταφικές βαθμίδες κάτω από τον φλοιό της γης. Με την πάροδο του χρόνου, η κρεμασμένη γη αποκάλυψε στους ζωντανούς τις παλιές ταφόπλακες, οι οποίες αργότερα άρχισαν να μετακινούν τις πλάκες. Η θέα αποδείχθηκε όχι μόνο ασυνήθιστη, αλλά και ανατριχιαστική.





Νησί των εγκαταλειμμένων κούκλων, Μεξικό

Υπάρχει ένα πολύ παράξενο εγκαταλελειμμένο νησί στο Μεξικό, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου κατοικείται από τρομακτικές κούκλες. Λένε ότι το 1950 ένας συγκεκριμένος ερημίτης, ο Julian Santana Barrera, άρχισε να μαζεύει και να κρεμάει κούκλες από κάδους σκουπιδιών, ο οποίος προσπάθησε να ηρεμήσει την ψυχή ενός κοριτσιού που πνίγηκε κοντά. Ο ίδιος ο Τζούλιαν πνίγηκε στο νησί στις 17 Απριλίου 2001. Τώρα υπάρχουν περίπου 1000 εκθέματα στο νησί.




Παρεκκλήσι των οστών, Πορτογαλία



Το παρεκκλήσι χτίστηκε τον 16ο αιώνα από έναν Φραγκισκανό μοναχό. Το ίδιο το παρεκκλήσι είναι μικρό - μόνο 18,6 μέτρα μήκος και 11 μέτρα πλάτος, αλλά τα οστά και τα κρανία πέντε χιλιάδων μοναχών φυλάσσονται εδώ. Στην οροφή του παρεκκλησιού υπάρχει η φράση «Melior est die mortis die nativitatis» (Καλύτερα μέρα θανάτου παρά γενέθλια).




Δάσος αυτοκτονίας, Ιαπωνία

Το Δάσος Αυτοκτονίας είναι το ανεπίσημο όνομα του Δάσους Αοκιγκαχάρα Τζουκάι, που βρίσκεται στην Ιαπωνία στο νησί Χονσού και φημίζεται για τις συχνές αυτοκτονίες του. Αρχικά, το δάσος συνδέθηκε με την ιαπωνική μυθολογία και παραδοσιακά παρουσιάστηκε ως κατοικία δαιμόνων και φαντασμάτων. Τώρα θεωρείται το δεύτερο (το πρωτάθλημα στη γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο) το πιο δημοφιλές μέρος στον κόσμο για τακτοποίηση λογαριασμών με τη ζωή. Υπάρχει μια αφίσα στην είσοδο του δάσους: «Η ζωή σου είναι ένα ανεκτίμητο δώρο από τους γονείς σου. Σκεφτείτε αυτούς και την οικογένειά σας. Δεν χρειάζεται να υποφέρετε μόνοι σας. Καλέστε μας στο 22-0110».




Εγκαταλελειμμένο ψυχιατρικό νοσοκομείο στην Πάρμα της Ιταλίας

Ο Βραζιλιάνος καλλιτέχνης Herbert Baglione έφτιαξε ένα αντικείμενο τέχνης από ένα κτίριο που κάποτε στέγαζε ψυχιατρείο. Απεικόνισε το πνεύμα αυτού του τόπου. Τώρα οι απόκοσμες φιγούρες των βασανισμένων ασθενών περιφέρονται στο πρώην νοσοκομείο.



Κατακόμβες στο Παρίσι, Γαλλία



Οι Κατακόμβες είναι ένα δίκτυο από ελικοειδή υπόγειες σήραγγες και σπηλιές κοντά στο Παρίσι. Το συνολικό μήκος, σύμφωνα με διάφορες πηγές, είναι από 187 έως 300 χιλιόμετρα. Από τα τέλη του 18ου αιώνα, τα λείψανα σχεδόν 6 εκατομμυρίων ανθρώπων έχουν θαφτεί στις κατακόμβες.




Centralia, Πενσυλβάνια, Η.Π.Α

Λόγω της υπόγειας πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν από 50 χρόνια, η οποία συνεχίζει να φλέγεται μέχρι σήμερα, ο αριθμός των κατοίκων μειώθηκε από 1000 άτομα (1981) σε 7 άτομα (2012). Ο πληθυσμός της Centralia είναι πλέον ο μικρότερος στην πολιτεία της Πενσυλβάνια. Το Centralia ήταν η έμπνευση για την πόλη στη σειρά παιχνιδιών Silent Hill και την ταινία που βασίζεται στο παιχνίδι.




Akodesseva Magic Market, Τόγκο



Η αγορά μαγικών αντικειμένων και βοτάνων μαγείας της Akodesseva βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της πόλης Lome, της πρωτεύουσας του κράτους του Τόγκο στην Αφρική. Οι Αφρικανοί στο Τόγκο, την Γκάνα και τη Νιγηρία εξακολουθούν να δηλώνουν τη θρησκεία του βουντού και πιστεύουν στις θαυματουργές ιδιότητες των κούκλων. Η ποικιλία φετίχ του Akodesseva είναι εξαιρετικά εξωτική: εδώ μπορείτε να αγοράσετε κρανία βοοειδών, αποξηραμένα κεφάλια πιθήκων, βουβάλια και λεοπαρδάλεις και πολλά άλλα εξίσου «υπέροχα» πράγματα.




Νησί πανούκλας, Ιταλία

Το Poveglia είναι ένα από τα πιο διάσημα νησιάΕνετική λιμνοθάλασσα, βόρεια Ιταλία. Το νησί λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εξορίας ασθενών με πανώλη από τα ρωμαϊκά χρόνια, και ως αποτέλεσμα μέχρι και 160.000 άνθρωποι θάφτηκαν εκεί. Οι ψυχές πολλών από τους νεκρούς φέρεται να μετατράπηκαν σε φαντάσματα, από τα οποία πλέον το νησί ξεχειλίζει. Η ζοφερή φήμη του νησιού επιδεινώνεται από ιστορίες φρικιαστικών πειραμάτων στα οποία φέρεται να υποβλήθηκαν ψυχιατρικοί ασθενείς. Από αυτή την άποψη, οι ερευνητές των παραφυσικών δραστηριοτήτων αποκαλούν το νησί ένα από τα πιο τρομερά μέρη στη γη.




Λόφος των σταυρών, Λιθουανία

Ο Λόφος των Σταυρών είναι ένας λόφος στον οποίο είναι εγκατεστημένοι πολλοί λιθουανικοί σταυροί, ο συνολικός αριθμός τους είναι περίπου 50 χιλιάδες. Παρά την επιφανειακή του ομοιότητα, δεν είναι νεκροταφείο. Σύμφωνα με τη λαϊκή δοξασία, αυτός που θα αφήσει το σταυρό στο Βουνό θα είναι τυχερός. Ούτε η εποχή της εμφάνισης του Βουνού των Σταυρών, ούτε οι λόγοι εμφάνισής του μπορούν να ειπωθούν με βεβαιότητα. Μέχρι σήμερα, αυτό το μέρος καλύπτεται από μυστικά και θρύλους.




Χώρος ταφής Kabayana, Φιλιππίνες

Εδώ είναι θαμμένες οι περίφημες μούμιες της φωτιάς Kabayan που χρονολογούνται από το 1200-1500 μ.Χ., καθώς και, όπως πιστεύουν οι ντόπιοι, τα πνεύματά τους. Στην κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκε μια πολύπλοκη διαδικασία μουμιοποίησης και τώρα φυλάσσονται προσεκτικά, αφού υπάρχουν συχνά κρούσματα κλοπής τους. Γιατί; Όπως είπε ένας από τους ληστές, «είχε το δικαίωμα να το κάνει αυτό», αφού η μούμια ήταν ο προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προ-προπάππους του.




Overtown Bridge, Σκωτία



Η παλιά τοξωτή γέφυρα βρίσκεται κοντά στο σκωτσέζικο χωριό Milton. Στα μέσα του 20ου αιώνα, περίεργα πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν σε αυτό: δεκάδες σκυλιά πετάχτηκαν ξαφνικά από ύψος 15 μέτρων, έπεσαν σε πέτρες και έπεσαν μέχρι θανάτου. Όσοι επέζησαν επέστρεψαν και προσπάθησαν ξανά. Η γέφυρα έχει μετατραπεί σε πραγματικό «δολοφόνο» τετράποδων ζώων.




Σπήλαιο Aktun Tunichil Muknal, Μπελίζ



Το Aktun Tunichil Muknal είναι μια σπηλιά κοντά στην πόλη San Ignacio, στο Μπελίζ. Είναι ένας αρχαιολογικός χώρος του πολιτισμού των Μάγια. Βρίσκεται στην επικράτεια του φυσικού πάρκου Mount Tapira. Μία από τις αίθουσες του σπηλαίου είναι ο λεγόμενος καθεδρικός ναός, όπου οι Μάγια έκαναν θυσίες, αφού θεωρούσαν αυτό το μέρος xibalba - την είσοδο στον κάτω κόσμο.




Lip Castle, Ιρλανδία

Το κάστρο Lip στο Offaly της Ιρλανδίας θεωρείται ένα από τα καταραμένα κάστρα στον κόσμο. Το ζοφερό αξιοθέατο του είναι ένα μεγάλο υπόγειο μπουντρούμι, το κάτω μέρος του οποίου είναι γεμάτο με αιχμηρά πασσάλους. Το μπουντρούμι ανακαλύφθηκε κατά την αναστήλωση του κάστρου. Για να βγάλουν όλα τα κόκαλα από αυτό, οι εργάτες χρειάστηκαν 4 κάρα. Οι ντόπιοι λένε ότι το κάστρο κατοικείται από πολλά φαντάσματα ανθρώπων που πέθαναν στο μπουντρούμι.




Νεκροταφείο Chauchilla, Περού

Το νεκροταφείο Chauchilla βρίσκεται περίπου 30 λεπτά από το οροπέδιο της ερήμου Nazca, στις Νότια ακτήΠερού. Η νεκρόπολη ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1920. Σύμφωνα με ερευνητές, στο νεκροταφείο βρέθηκαν πτώματα, ηλικίας περίπου 700 ετών, και οι τελευταίες ταφές έγιναν εδώ τον 9ο αιώνα. Η Chauchilla διαφέρει από τους άλλους χώρους ταφής στον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο θάφτηκαν οι άνθρωποι. Όλα τα σώματα «οκλαδώνουν», και τα «πρόσωπά» τους μοιάζουν να έχουν παγώσει σε ένα πλατύ χαμόγελο. Τα σώματα διατηρούνται τέλεια χάρη στο περουβιανό ξηρό κλίμα της ερήμου.




Sanctuary Tophet, Τυνησία



Το πιο διαβόητο χαρακτηριστικό της θρησκείας της Καρχηδόνας ήταν η θυσία παιδιών, κυρίως μωρών. Κατά τη διάρκεια της θυσίας, απαγορευόταν το κλάμα, αφού πίστευαν ότι κάθε δάκρυ, κάθε παραπονεμένος αναστεναγμός αφαιρούσε την αξία της θυσίας. Το 1921, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα μέρος όπου βρέθηκαν πολλές σειρές τεφροδόχων με απανθρακωμένα υπολείμματα τόσο ζώων (θυσιάστηκαν αντί για ανθρώπους) όσο και μικρών παιδιών. Το μέρος ονομάστηκε Tophet




Snake Island, Βραζιλία



Το Keimada Grande είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα και διάσημα νησιά στον πλανήτη μας. Πάνω του υπάρχει μόνο ένα δάσος, μια βραχώδης αφιλόξενη ακτή έως και 200 ​​μέτρα ύψος και ένα φίδι. Υπάρχουν έως και έξι φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο του νησιού. Το δηλητήριο αυτών των ερπετών δρα αμέσως. Οι αρχές της Βραζιλίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν εντελώς σε οποιονδήποτε να επισκεφτεί αυτό το νησί και οι ντόπιοι λένε ανατριχιαστικές ιστορίες γι' αυτό.




Buzludzha, Βουλγαρία



Το μεγαλύτερο μνημείο στη Βουλγαρία, που βρίσκεται στο όρος Buzludzha, ύψους 1441 μέτρων, χτίστηκε τη δεκαετία του 1980 προς τιμήν του Βουλγαρικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Χρειάστηκαν σχεδόν 7 χρόνια για την κατασκευή του και συμμετείχαν περισσότεροι από 6 χιλιάδες εργάτες και ειδικοί. Το εσωτερικό ήταν εν μέρει μάρμαρο και οι σκάλες ήταν διακοσμημένες με κόκκινο γυαλί του καθεδρικού ναού. Τώρα το μνημείο έχει λεηλατηθεί εντελώς, έχει απομείνει μόνο ένα πλαίσιο από σκυρόδεμα με οπλισμό, παρόμοιο με ένα κατεστραμμένο εξωγήινο πλοίο.




Πόλη των Νεκρών, Ρωσία



Το Dargavs στη Βόρεια Οσετία μοιάζει με ένα όμορφο χωριό με μικρά πέτρινα σπίτια, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια αρχαία νεκρόπολη. Οι άνθρωποι θάβονταν σε διάφορους τύπους κρύπτες, μαζί με όλα τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα.




Ημιτελές μετρό στο Σινσινάτι των ΗΠΑ

Η εγκαταλειμμένη αποθήκη του μετρό στο Σινσινάτι είναι ένα έργο που κατασκευάστηκε το 1884. Όμως μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και ως αποτέλεσμα της αλλαγής της δημογραφικής κατάστασης, η ανάγκη για το μετρό εξαφανίστηκε. Η κατασκευή επιβραδύνθηκε το 1925, ολοκληρώθηκε η μισή γραμμή των 16 χιλιομέτρων. Στις μέρες μας πραγματοποιούνται εκδρομές στο εγκαταλελειμμένο μετρό δύο φορές το χρόνο, αλλά είναι γνωστό ότι πολλοί άνθρωποι περιφέρονται μόνο στα τούνελ του.





Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός από τα πιο όμορφα και πιο όμορφα ομορφα μερηγια επίσκεψη ενώ τα μάτια βλέπουν και τα πόδια περπατούν. Και υπάρχουν περίπου ίδιες γωνίες, γωνίες και αντικείμενα που ένας καλός άνθρωπος πρέπει να παρακάμψει τον δέκατο δρόμο. Είναι διπλά απαίσιο να πωλούνται επίσημα εισιτήρια και άδειες σε πολλά από τα πιο τρομακτικά μέρη του πλανήτη από ταξιδιωτικά γραφεία και διοικήσεις μουσείων.



Επιλέγοντας την κατεύθυνση ενός ασυνήθιστου ταξιδιού, μην διακινδυνεύσετε να καταστρέψετε την ευχαρίστηση των διακοπών επισκεπτόμενοι τουλάχιστον ένα από αυτά, ακόμα κι αν σας καίει το εισιτήριο και
μισή τιμή.

1. Σύνοδος κορυφής του όρους Ουάσιγκτον





Μπορεί να είναι πολύ όμορφο εδώ, αλλά το να είσαι στο όρος Ουάσιγκτον, στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πολύ τρομακτικό. Το ύψος της κορυφής είναι μόλις 1917 μέτρα, αλλά η κορυφή της είναι σχεδόν




όχι πιο επικίνδυνο για τον επισκέπτη από το ψηλότερο σημείο του Έβερεστ.





Το όρος Ουάσιγκτον κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για την ταχύτητα του ανέμου στην επιφάνεια της γης. Τον Απρίλιο του 1934, οι αέριες μάζες στην κορυφή της Ουάσιγκτον έφτασαν τις 372




km/h. Το χειμώνα, τέτοιοι άνεμοι σημαίνουν χιονοθύελλες που σαρώνουν γραφικά το συγκρότημα των κτιρίων του παρατηρητηρίου με τις πόρτες ερμητικά κλειστές αυτή την εποχή του χρόνου και




παράθυρα. Οι δομές και οι συσκευές του ακραίου μετεωρολογικού σταθμού είναι σε θέση να αντέξουν ριπές ανέμου έως και 500 χιλιομέτρων την ώρα, και αυτό είναι δυνατό εδώ.












Η Χειμερινή Χώρα των Θαυμάτων του Όρους Ουάσιγκτον είναι θανατηφόρα για τον περιστασιακό ταξιδιώτη και τον θεληματικό φωτογράφο φυσικής ομορφιάς. Και τρελά επιθυμητό για αυτόν που «παρήγγειλε»




αυτοκτόνησε με το να τον παρασύρει ένας τυφώνας σε μια χιονοθύελλα με φραγκόσυκο πάγο.








2. Η δηλητηριώδης ομορφιά της ερήμου Danakil





Καταλαβαίνουμε - ενεργή ανάπαυση, νέες εντυπώσεις, αλλά όχι τόσο! - είπαμε σε φίλους που μάζευαν πράγματα για διακοπές στην έρημο της Αιθιοπίας και δεν το έκαναν
άκουσε.












Η έρημος Danakil στη βόρεια Αιθιοπία ονομάζεται "Hell on Earth" από όλους όσοι έχουν βρεθεί εκεί. Οι λάτρεις του ρίσκου και του τρόμου ακούνε τους αφηγητές, κοιτούν τις εικόνες και μία προς μία




ξεκινά ένα θανατηφόρο ταξίδι σε ένα από τα πιο τρομακτικά και παράξενα τοπία του πλανήτη.












Μόλις περπατήσετε στη διαστημική επιφάνεια του Danakil - και δεν χρειάζεται να πετάξετε στον Άρη. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου οξυγόνο για την αναπνοή πάνω από την ηφαιστειακή ερημιά, αλλά καθόλου




όλα αρκούν στον καυτό αέρα, κορεσμένο με βαρετά αέρια, που γεννιούνται από βραστό έδαφος κάτω από τα πόδια και λιώσιμους λίθους.












Το ταξίδι στην έρημο Danakil είναι τουλάχιστον ανθυγιεινό. Θερμότητα πενήντα βαθμών, κίνδυνος να πατήσετε σε ένα ηφαίστειο που ξυπνά που χασμουριέται με κόκκινη λάβα και




βράσει, τον κίνδυνο να εισπνέετε ατμούς θείου για το υπόλοιπο της ζωής σας και να το κάνετε βραχύβιο. Επιπλέον, στην περιοχή Αφάρ, ημί-άγριες φυλές Αιθιοπών πολιτών




περιοδικά βγαίνετε στο μονοπάτι για νερό. Τα δεκάχρονα με όπλα και πολυβόλα μπορεί να είναι άλλη μια από τις χειρότερες εκπλήξεις στον κόσμο.




περιμένοντας τον ταξιδιώτη σε ένα μέρος απόκοσμης ομορφιάς - την αφρικανική έρημο Danakil.








3. Πρωτεύουσα των εγγονών των κανίβαλων





Η κύρια πόλη της ανατολικής Νέας Γουινέας, η πύλη προς το κράτος που αυτοαποκαλείται "Nyujini", το Port Moresby είναι η πιο επικίνδυνη πρωτεύουσα του κόσμου. Από τη θάλασσα, από τον ουρανό




το "πετράδι" της Νέας Γουινέας φαίνεται αρκετά ελκυστικό:








Στην πραγματικότητα, είναι έτσι:












Στο Πορτ Μόρεσμπι, τέτοιοι ηγέτες της «δημοκρατίας της μπανάνας» όπως ο πρόεδρος και οι υπουργοί ζουν και εργάζονται, και ταξιαρχίες ληστών διευθύνουν την πραγματική ζωή της πόλης. Για




Η πρωτεύουσα του λευκού, το PNG είναι ένα τρομερό μέρος. Είναι το ίδιο που ένας διανοούμενος στέλνεται στη φυλακή από νεαρούς για να ευχαριστήσει.












Οι Παπούες στο δάσος σκοτώνουν τους ξένους για φαγητό, και αυτό οφείλεται στην έλλειψη πρωτεΐνης στην παραδοσιακή τους διατροφή. Οι Παπούες στην πόλη «τσαντίζουν» τους τουρίστες από τεμπελιά και




ανεργία. Χαλασμένοι από αυστραλιανά φυλλάδια, οι Αβορίγινες δεν θέλουν να δουλέψουν, και αν το κάνουν, είναι πολύ δύσκολο να βρουν δουλειά. Απομένει μόνο ένα πράγμα - να πάτε




συμμορία και να πάρει χρήματα για ποτά, ναρκωτικά και κορίτσια, κυνήγι κορόιδων. Σκοτώνουν στο Port Moresby 3 φορές πιο συχνά από ό,τι στη Μόσχα. Αυτοί οι τύποι δεν νοιάζονται για την αστυνομία




για αγορά ή εκφοβισμό. Κοιτάξτε τα πρόσωπά τους και μην ονειρευτείτε ποτέ να γίνετε ο δεύτερος Miklouho-Maclay, γιατί θα τρώνε όπως ο Cook.



















Κάθε άτομο που βαραίνει το νοικοκυριό έχει σκοτεινές γωνιές όχι μόνο στη βιογραφία του, αλλά και στο σπίτι του. Δεν χρειάζεται να είναι μια ντουλάπα με αράχνες διδασκαλίας για




εκφοβίζοντας τον Πινόκιο. Σε μια σκοτεινή γωνία, για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει μια κρυψώνα - κάτι πολύτιμο, το οποίο, σε αντίθεση με ένα άτομο, δεν φοβάται το σκοτάδι. Υπάρχουν τέτοιες μεγα-γωνίες




και σε κάθε χώρα σε κάθε ήπειρο. Κανένας πολιτισμός δεν μπορεί να ζήσει χωρίς καταραμένους τόπους. Διαγωνίζονται τα πιο τρομακτικά μέρη στον πλανήτη




την ένταση του ήσυχου τρόμου, όπως οικονομίες, επωνυμίες ή πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Τα πιο τρομερά μέρη προσελκύουν επισκέπτες - από τους αστούς, που είναι συνηθισμένοι στη φρίκη




δείτε στην τηλεόραση. Χωρίς τέτοιες γωνιές της Γης θα ήταν βαρετό να ζεις. Όπως σε ένα διαμέρισμα χωρίς te-e-γωνίες.





Συνεχίζουμε την αξιολόγηση της βαθμολογίας μας. Αν μη τι άλλο, μην φοβάστε - τα γράμματα και οι εικόνες δεν δαγκώνουν.

Τα 10 πιο τρομακτικά μέρη στον πλανήτη. Αρχή

4. Δάσος πολιτισμικών αυτοκτονιών





Το Aokigahara είναι ένα παλιό δάσος στους πρόποδες του ιερού όρους Fuji. Οι άνθρωποι έρχονται εδώ όχι για μανιτάρια, όχι για κεμπάπ, αλλά για να αποχαιρετήσουν τη ζωή. Εδώ και λίγο καιρό η Aokigahara




τρυφερά επιλεγμένοι από αυθεντικούς Ιάπωνες αυτοκτονίες.


























Μια πρόχειρη καταμέτρηση όσων έχουν πάει στο δάσος για πάντα συνεχίζεται από τις αρχές της δεκαετίας του 1950. Για μισό αιώνα, η Aokigahara δεχόταν τα σώματα και, για ένα διάστημα, τις ψυχές περισσότερων από 500 εθελοντών.




Λένε ότι η μόδα ήρθε μετά τη δημοσίευση του βιβλίου του Seiko Matsumoto "The Black Sea of ​​Trees", δύο χαρακτήρες του οποίου, πιασμένοι χέρι χέρι, πήγαν να κρεμαστούν.




αυτό το αξιοσέβαστο δάσος, τόσο κυριαρχημένο από τις σκιές που ακόμη και ένα ηλιόλουστο απόγευμα μπορεί κανείς εύκολα να βρει ένα απαίσιο μέρος, τυλιγμένο σε μια υγρή ταφική καταχνιά.











Περπατώντας μέσα στο τρομερό δάσος της Aokigahara, ο ταξιδιώτης θα σκοντάψει πάνω σε περισσότερα από πτώματα, κρανία και βρόχους. Και σε πολλές διαφημιστικές πινακίδες με επιγραφές όπως «Η ζωή είναι ανεκτίμητη




δώρο! Σκεφτείτε το ξανά!» ή "Σκέψου την οικογένειά σου!"












Στη δεκαετία του 1970, το πρόβλημα τράβηξε τη λαϊκή προσοχή και έκτοτε, κάθε χρόνο στέλνονταν κυβερνητικές μονάδες για να καθαρίσουν το δάσος από «φρέσκα» πτώματα.




Η έκταση της διαδρομής είναι 35 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Επί ένα χρόνο «ωριμάζουν» στα κλαδιά των δέντρων από 70 έως 100 νεοφερμένες αυτοκτονίες.












Πριν από αρκετά χρόνια, επιδρομείς εμφανίστηκαν στην Αοκιγκαχάρα, οι οποίοι καθαρίζουν τις τσέπες της αγχόνης και κόβουν όχι τα σχοινιά, αλλά χρυσές και ασημένιες αλυσίδες από το λαιμό τους.




Καταφέρνουν να μη χαθούν. Παραμείνετε πράοι και αισιόδοξοι.








5. Μπύρα, ποτήρι, σκελετοί





Η φιλόξενη, πολιτισμένη Τσεχία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τρομερή χώρα. Οι τουρίστες είναι ευχαριστημένοι εδώ - νόστιμη μπύρα, οικονομικά φάρμακα, όμορφα σπίτια, γέφυρες και




κορίτσια. Και ακόμη και το πιο, ίσως, το πιο τρομερό μέρος στη Δυτική Ευρώπη ευχαριστεί το μάτι ενός τουρίστα, που τον θυμάται για μια ζωή. Αυτό είναι το περίφημο οστεοφυλάκιο στην πόλη Kutná Hora.












Για τους κατοίκους της μεσαιωνικής Ευρώπης, το αβαείο στο Sedlec, ένα προάστιο της Kutná Hora, ήταν το πιο μοντέρνο και επιθυμητό νεκροταφείο. Η τρελή δημοτικότητά του




λόγω του ότι το 1278 κάποιος μοναχός έφερε γη από την Ιερουσαλήμ, από τον ίδιο τον Γολγοθά, και σκόρπισε το άγιο χώμα σε μικρές χούφτες.




τοπική αυλή εκκλησίας. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι ήθελαν να ταφούν στο Sedlec. Το νεκροταφείο έχει μεγαλώσει πολύ, άρχισαν να θάβουν σε 2-3 επίπεδα, κάτι που δεν είναι




με ευσεβή τρόπο. Ως εκ τούτου, από το 1400, ένας ασυνήθιστος τάφος άνοιξε στο αβαείο - μια αποθήκη για οστά που εξάγονταν από τάφους που δεν φρόντιζαν.












Το 1870, οι νέοι, κοσμικοί ιδιοκτήτες των οικοπέδων και των κτιρίων του παλιού μοναστηριού αποφάσισαν να βάλουν τα πράγματα σε τάξη στο οστεοφυλάκιο και κάλεσαν έναν τοπικό δημιουργικό άνθρωπο για αυτό.




ένας σκαλιστής ονόματι Rint. Με τη θνητή αίσθηση του χιούμορ και της γεύσης που ενυπάρχουν στους αληθινούς Τσέχους, ο Παν Ριντ δημιούργησε 40 χιλιάδες ανθρώπους από τα θνητά καθολικά λείψανα




τρομερό θαύμα. Όχι μόνο διέταξε τις αποθέσεις των οστών και των κρανίων, αλλά και έχτισε από αυτά ένα τεράστιο οικόσημο της ευγενούς οικογένειας του κυρίου και έναν υπέροχο πολυέλαιο με
γιρλάντες. Memento mori, pani και panove!














Το απόκοσμο παρεκκλήσι είναι ανοιχτό σε επισκέπτες μεθυσμένους από την μπύρα και την μπεχερόβκα επτά ημέρες την εβδομάδα.




6. Μουσείο ιστοριών τρόμου - όνειρο μανιακού, το καμάρι των γιατρών

Το Mutter Museum of the History of Medicine στη Φιλαδέλφεια είναι ένα μέρος όπου συγκεντρώνονται όλα τα πιο τρομερά πράγματα που μπορεί να συμβούν στο ανθρώπινο σώμα. Μουσείο ιδρύθηκε
το 1858 από τον γιατρό Thomas Dent Mutter. Το εισιτήριο εισόδου στο Sanctuary της Ιατρικής Επιστήμης κοστίζει 14 $. Η έκθεση παρουσιάζει όλα τα είδη
παθολογίες, αρχαίος και ασυνήθιστος ιατρικός εξοπλισμός, βιολογικά δείγματα διαφορετικού βαθμού εφιαλτικότητα. Περιέχει επίσης την πιο εντυπωσιακή συλλογή
Αμερικανικά κρανία.







Κορυφαίες θέσεις στο Μουσείο Mutter καταλαμβάνονται από τέτοια περίεργα εκθέματα όπως ένα κέρινο γλυπτό μιας γυναίκας μονόκερου. το τρίμετρο ανθρώπινο έντερο, στο οποίο
περιείχε 40 λίβρες από αυτό. το σώμα μιας «κυρίας του σαπουνιού» (γυναικείο πτώμα που έχει μετατραπεί σε παχύ κερί στο έδαφος). Ο όγκος αφαιρέθηκε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Κλίβελαντ.
ματισμένο συκώτι σιαμαίων διδύμων. ένα κομμάτι του εγκεφάλου του Charles Guiteau - του δολοφόνου του προέδρου Garfield.









Φήμες λένε ότι το βράδυ συμβαίνει κάτι ασυνήθιστο στο μουσείο - είτε τρομακτικό είτε αστείο.




7. Σπίτι μαϊμού για τους φωτισμένους

Η θιβετιανή φυλακή Drapchi, η οποία βρίσκεται στο δρόμο από το αεροδρόμιο της Λάσα προς την πόλη της Λάσα, θεωρείται η χειρότερη φυλακή στον κόσμο. Στη Δράπχη
Από το 1965, οι κακοί Κινέζοι διώκουν σχολαστικά τους ανυπότακτους Θιβετιανούς λάμα. Εδώ, πίσω από το αγκάθι, υπάρχουν περισσότεροι μοναχοί από οποιονδήποτε βουδιστή
μοναστήρι.







Οι κινεζικές αρχές κατοχής αναφέρονται κυνικά σε τέτοιες φυλακές ως «κέντρα αποκατάστασης». Στο Ντράπτσι μπορείς να σου βγει μια «αδέσποτη» σφαίρα στο μέτωπο για λάθος
μια ματιά προς τον φρουρό. Για την παραμικρή διαμαρτυρία οι κρατούμενοι-μοναχοί ξυλοκοπούνται αλύπητα. Ένας από τους παραβάτες του καθεστώτος πέρασε τόσο καιρό σε ένα κελί που ξέχασε πώς να το κάνει
ΜΙΛΑ ρε. Ο άλλος βρισκόταν στη φυλακή εδώ και 20 χρόνια ήδη για τη διανομή ενός αντιγράφου της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εκτός από τους βουδιστές των κινεζικών γκουλάγκ
αναγκάστηκε να παρακολουθήσει μαθήματα για τον επιστημονικό κομμουνισμό. Εάν δεν έχετε πάρει μάθημα, πάρτε μερικά τσάκρα με ένα batog. Δεν ήρθε στο μάθημα - δοκιμάστε κουάκερ μπαμπού. Αλήθεια,
είναι τρομακτική αυτή η προοπτική;







Λυρική παρέκβαση: περιπλανώμενοι στα μαύρα ιαπωνικά δάση με αγχόνες και μουσεία με κρανία και έντερα, εμείς, οι ρομαντικοί, ξεχάσαμε εντελώς τέτοια
τρομερά μέρη στον πλανήτη, όπως τα γραφεία βασανιστηρίων του τμήματος ποινικών ερευνών στα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα. Για τα μέρη που παίζεται καθημερινά ο μικρός
εμφύλιος πόλεμος και νανο-γενοκτονία. Εμείς, οι ρομαντικοί, μας σώζει η αγία πίστη στη δικαιοσύνη και η προσεγμένη εμφάνιση των αγνών από την επίσκεψη τέτοιων «φρίκης»
μάτι. Όσο για τον εμφύλιο, θυμάμαι ότι ο πιο τρομερός, αιματηρός και ασυνήθιστα ανόητος από αυτούς ήταν στη Ρουάντα. Μια τρομερή αφρικανική χώρα, όπου εμείς τώρα και
πάμε.

8. Η Αφρική είναι τρομερή, ναι, ναι, ναι!

Όλα τα σοβιετικά παιδιά γνωρίζουν ότι μια άσχημη, κακή, άπληστη Barmaley ζει στην Αφρική. Η συγκέντρωση barmaley ανά τετραγωνικό μίλι φυτειών τσαγιού είναι πάνω από 420
τα άτομα. Το 1994, οι barmaley με ένα μαχλέπι αποφάσισαν να μειώσουν τον πληθυσμό τους κατά 900 χιλιάδες ψυχές. Αυτό βγήκε από αυτό







Έχοντας μάθει από τις εκθέσεις των πρεσβευτών για τη γενοκτονία της Ρουάντα και τις συνέπειές της, ο λευκός αναστέναξε βαριά και πήγε να ηρεμήσει το μπάρμαλι. Όσοι από αυτούς έχουν χέρια
στο αίμα ήταν ψηλότερα από τους αγκώνες, τους έστειλαν στη φυλακή. Ναι, σε μια δύσκολη - την πιο πολυσύχναστη και ανθυγιεινή στον κόσμο. Αυτό το απίστευτα τρομακτικό μέρος έχει
το λυρικό όνομα είναι Κιταράμα.







Στους στρατώνες, που είναι σχεδιασμένοι για τη συντήρηση 500 κρατουμένων, μαραζώνουν περισσότεροι από 6.000 μπαρμαλέες της Ρουάντα, που περιμένουν τη δίκη τους για 8-10 χρόνια (!). Τους βασανίζει η πείνα, γι' αυτό πάρτε μια μπουκιά από
η φτέρνα ή το αυτί ενός συγγενικού είναι φυσιολογικό. Δεν υπάρχει πού να ξαπλώσετε, έτσι από τη συνεχή ορθοστασία σαπίζουν τα πόδια των κρατουμένων, κάτι που πρέπει να κάνουν οι γιατροί
ακρωτηριασμός χωρίς αναισθησία. Το πάτωμα είναι υγρό και βρώμικο, η δυσοσμία απλώνεται για μισό μίλι, ντροπιάζοντας την πρωτεύουσα του Κιγκάλι στα μάτια των ειρηνευτικών. Κάθε όγδοο
Ο Barmaley πεθαίνει σε αυτή τη φυλακή χωρίς να περιμένει ετυμηγορία - από βία ή ασθένεια. Και ο Θεός, ούτε ο διάβολος, να μπουν στην Κιθάρα ενός λευκού έξυπνου
άνδρας ...







9. Πατρίδα του εκατομμυριούχου της παραγκούπολης

Πώς μυρίζει η πραγματική Ινδία; Θυμίαμα, μαριχουάνα, τηγανητό κρέας αποτέφρωσης; Η πραγματική, αλίπαστη Ινδία μυρίζει σαν σκουπίδια, λύματα και απόβλητα
χημική παραγωγή. Αυτή τη δυσωδία εισπνέουν από το πρωί ως το βράδυ οι καλοπροαίρετοι και δεισιδαίμονες καταναλωτές των ταινιών του Bollywood, κάτοικοι της περιοχής όπου
Το "διαμέρισμα" για ένα μήνα δεν κοστίζει περισσότερο από 4 $. Αυτό είναι το Dharavi, το μεγαλύτερο nakhalstroy της Ασίας - ένας οικισμός παραγκούπολης στην καρδιά της μαγευτικής Βομβάης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.






Ο κεντρικός χαρακτήρας της ταινίας "Slumdog Millionaire" κατάγεται από την "πόλη μέσα στην πόλη" Dharavi. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ινδοί ζουν εδώ σε 175 εκτάρια βρώμικης γης και
μουσουλμάνοι. Το ψωμί τους είναι η επεξεργασία των αστικών απορριμμάτων, που φέρνουν εδώ και φέρνουν εδώ σε δεκάδες τόνους καθημερινά. Οι κάτοικοι των τρομερών παραγκουπόλεων αρραβωνιάζονται
ανακύκλωση πλαστικού, κουτιών, γυαλιού και απορριμμάτων χαρτιού. Τα ξυπόλητα παιδιά και οι γυναίκες τους σκαρφαλώνουν στους σκουπιδοτενεκέδες της Βομβάης αναζητώντας ό,τι μπορούν
Ανακυκλωνω.










Μέχρι το 2013, οι αρχές της Βομβάης σκοπεύουν να ισοπεδώσουν το Dharavi στο έδαφος. Πού να πάνε οι κάτοικοι, αυτοί που δεν κατάφεραν να γίνουν εκατομμυριούχοι; Πήγαινε πίσω στο χωριό; Τρομακτικό για
Σκέψου το.




10. Πρωτεύουσα της αδυσώπητης βίας

Όταν ο Ινδός ξυπνά και πηγαίνει να μαζέψει τα μπουκάλια, ο Σομαλός εξακολουθεί να κοιμάται στην αγκαλιά του με το αγαπημένο του παιχνίδι - ένα τουφέκι Καλάσνικοφ. Κοιμάται ελαφρά, ανατριχιάζοντας και αφήνοντας να φύγει
μαύρα σάλια - στο κάτω κάτω, κοιτάξτε, οι Σομαλοί πειρατές θα έρθουν και θα τους ξεσκίσουν. Στην πρωτεύουσα της κατεστραμμένης Σομαλίας, την πόλη Μογκαντίσου, βία και φόβος
- αυτός είναι ο κανόνας της ζωής.




Οι άνθρωποι του Σομαλικού ανθρωπολογικού τύπου είναι αρχοντικοί και όμορφοι. Συχνά πεθαίνουν νέοι, μεταφέροντας την σκληρή ομορφιά τους σε έναν έρημο τάφο. Όμως γεννιούνται καινούργια
μελλοντικοί ληστές της θάλασσας και της πόλης, που δεν περιφρονούν τίποτα, μόνο και μόνο για να μην φανούν αδύναμοι και να μην μείνουν χωρίς δείπνο.









Όσοι έχουν κουραστεί από τον πόλεμο φεύγουν από το Μογκαντίσου, αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον εαυτό τους. Τον περασμένο χρόνο, 100 χιλιάδες κάτοικοι της εμπόλεμης πρωτεύουσας εγκατέλειψαν την πόλη, κινδυνεύοντας να πεθάνουν όχι από

Σε αυτό το υλικό, θα σας πούμε για τα πιο τρομερά μέρη στον πλανήτη, τα οποία αξίζουν αυτόν τον τίτλο όχι τόσο στην εμφάνιση όσο σε ένα τρομερό φόντο.

Θα αφιερώσουμε ένα ξεχωριστό άρθρο σε μέρη που φαίνονται τρομακτικά, αλλά τίποτα περισσότερο.
Τα πιο ανατριχιαστικά μέρη στη γη
Τσερνομπίλ. Ουκρανία

Το ατύχημα που συνέβη στις 26 Απριλίου 1986, που αναγνωρίστηκε ως η μεγαλύτερη ανθρωπογενής καταστροφή στην ιστορία, μετέτρεψε την 50.000.000 ατομική πόλη Pripyat σε πόλη-φάντασμα. 36 ώρες μετά το ατύχημα, οι αρχές εκκένωσαν ανθρώπους στο Κίεβο και στο Τσερνίγοφ, κάποιοι μεταφέρθηκαν στη Ρωσία και τη Μολδαβία.

Οι αρχές έκρυψαν μέχρι το τέλος τον πραγματικό λόγο της εκκένωσης, οπότε ο κόσμος ήταν σίγουρος ότι έφευγε από τα σπίτια του για μερικές μέρες. Οι αδιάβαστες εφημερίδες βρίσκονται ακόμα σε εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα, τα παιχνίδια είναι διάσπαρτα στα παιδικά δωμάτια και τα σχολικά βιβλία στα σχολικά θρανία.




Την Ημέρα της Εργασίας, την 1η Μαΐου 1986, ένα λούνα παρκ έπρεπε να ανοίξει στο Pripyat. Όμως τα παιδιά της περιοχής δεν προορίζονταν να καβαλήσουν τα καρουζέλ. Η ρόδα του λούνα παρκ που αργά σκουριάζει έχει γίνει το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο του εγκαταλειμμένου Pripyat. Εν τω μεταξύ, αυτό είναι ένα από τα πιο μολυσμένα μέρη στην πόλη.




Αν και επισήμως ο πληθυσμός του Pripyat είναι μηδενικός, τη δεκαετία του '90 υπήρχαν περίπου 900 ηλικιωμένοι «αυτοέποικοι» στη Ζώνη Αποκλεισμού που, λόγω συνθηκών, δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να φύγουν από την πόλη.




Η δασική περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ ονομάζεται σήμερα «Κόκκινο Δάσος» λόγω της κιτρινωπής απόχρωσής του. Ακόμη και οι βλαστοί που αναπτύχθηκαν μετά το ατύχημα κιτρινίστηκαν λόγω της σκόνης ακτινοβολίας που κατακάθισε στο έδαφος και απορροφήθηκε στις ρίζες.




V τα τελευταία χρόνιατο επίπεδο ακτινοβολίας στην πόλη μειώθηκε σημαντικά - επηρεάστηκε η ώρα και η νέα σαρκοφάγος πάνω από τον τόπο του ατυχήματος. Το ραδιενεργό υπόβαθρο στο Pripyat είναι πιο καθαρό από ό,τι στις μεγαλόπολη, αλλά υπάρχουν ακόμα μέρη με "ραδιενεργές καρτέλες" όπου το δοσίμετρο αρχίζει να εκπέμπει επικίνδυνα ηχητικά σήματα.
Το Poveglia είναι ένα νησί με φαντάσματα. Ιταλία

Ο θρύλος λέει ότι κατά τη διάρκεια της επιδημίας πανώλης στη νότια Ιταλία τον 14ο αιώνα, οι μολυσμένοι και οι οικογένειές τους εξορίστηκαν στο νησί Poveglia, που βρίσκεται κοντά στη Βενετία. Ως αποτέλεσμα, το νησί έγινε ένας μεγάλος ομαδικός τάφος για τα θύματα της αναγκαστικής καραντίνας. Στο νησί υπάρχουν αρκετοί «λάκκοι πανώλης», στους οποίους, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, είναι θαμμένοι από 100 έως 150 χιλιάδες άτομα.




Το 1892 λειτούργησε στο νησί μια κλινική για ψυχικά ασθενείς. Ο πρώτος νοσοκομειακός γιατρός θα μπορούσε ιδανικά να περιγραφεί με το επίθετο «τρελός»: εμμονή με επιστημονικές φιλοδοξίες, πειραματίστηκε με ασθενείς ατιμώρητα - έκοψε τους μετωπιαίους λοβούς του εγκεφάλου με ένα σφυρί και μια σμίλη μέσα από την κόγχη του ματιού, σόκαρε ασθενείς με ηλεκτρικό ρεύμα, τους έκανε να κείτονται για ώρες σε παγωμένο νερό.




Το μαρτύριο τους τελείωσε όταν ο γιατρός πέταξε από τον φάρο για άγνωστους λόγους. Υπό τη νέα διοίκηση, το νοσοκομείο υπήρχε μέχρι το 1968, αλλά τίποτα το ασυνήθιστο δεν συνέβη εντός των τειχών του. Ήταν αυτό το μέρος που ενέπνευσε τον Dennis Lehane για το μυθιστόρημα «Isle of the Damned», το οποίο αργότερα αποτέλεσε τη βάση του σεναρίου για την ομώνυμη ταινία με τον Leonardo DiCaprio.



Aokigahara. Δάσος αυτοκτονίας στην Ιαπωνία

Στους πρόποδες του πανέμορφου όρους Φούτζι βρίσκεται το δάσος Aokigahara. Το όνομα που μεταφράζεται στα ρωσικά ακούγεται πολύ ποιητικό - "The Plain of Green Trees". Αλλά η φήμη αυτού του τόπου έχει ξεπεράσει πολύ τα σύνορα της Ιαπωνίας.




Το δάσος φαίνεται αρκετά ανατριχιαστικό, αλλά ο μυστικισμός δεν έχει καμία σχέση με αυτό: όταν το 864 μ.Χ. υπήρξε μια μεγάλη έκρηξη του όρους Φούτζι, αυτά τα εδάφη καλύφθηκαν με ένα παχύ στρώμα λάβας. Τρυπώντας μέσα από το πάχος του παγωμένου μάγματος, οι ρίζες των δέντρων λυγίζουν σε παράξενες γωνίες. Επιπλέον, σε ένα δάσος έκτασης 35 τ. χλμ. μπορείτε να χαθείτε σε χρόνο μηδέν, αφού η πυξίδα δεν λειτουργεί σε αυτά τα μέρη λόγω των κοιτασμάτων σιδηρομεταλλεύματος.




Αυτές οι δύο συνθήκες είναι που έκαναν το δάσος ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη στην Ιαπωνία του παρελθόντος. Στην αρχαιότητα, οι Ιάπωνες έπαιρναν ηλικιωμένους και απελπιστικά άρρωστα μέλη της οικογένειας στο δάσος Aokigahara και τους άφηναν να πεθάνουν. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν θρύλοι για φαντάσματα που εκδικούνται τυχαίους ταξιδιώτες για έναν τρομερό θάνατο στην πείνα και το κρύο.




Η Aokigahara διατηρεί αυτόν τον τίτλο σήμερα, και επάξια. Από τα μέσα του 20ου αιώνα διαπράττονταν τακτικά αυτοκτονίες σε αυτό. Σε δημοτικότητα μεταξύ των αυτοκτονιών, αυτό το μέρος είναι το δεύτερο μόνο μετά τη Χρυσή Γέφυρα στο Λος Άντζελες. Κάθε χρόνο μια ομάδα εθελοντών φεύγει στο δάσος για να βρει τα πτώματα των αυτοκτονιών. Κατά τη διάρκεια τέτοιων ερευνών, εντοπίζονται κατά μέσο όρο 30 έως 80 άτομα που έχουν αυτοκτονήσει. Αυτό σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, κάθε εβδομάδα κάποιος πηγαίνει βαθιά στο δάσος, για να μην επιστρέψει ποτέ ζωντανός.




Περπατώντας μέσα στο δάσος, εδώ κι εκεί μπορείτε να δείτε σημάδια που σας ζητούν να φροντίσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα για να προστατέψετε πιθανούς αυτοκτονίες από εξανθήματα. Εκεί αναγράφονται και τα τηλέφωνα των υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης.
Βάλτοι Manchak στη Λουιζιάνα

Οι βάλτοι Manchak, το βασίλειο των φαντασμάτων και των κροκόδειλων, είναι τρελά όμορφα, αν, φυσικά, σας συνεπαίρνει η αισθητική της παρακμής.




Ακόμη και στις αρχές του 20ου αιώνα, η περιοχή δεν ήταν τόσο βαλτώδης, αλλά όλα άλλαξαν αφού οι κάτοικοι του χωριού που βρίσκεται στο Manchak έπιασαν και εκτέλεσαν σε πυρκαγιά την Julia Brown, μια μάγισσα της λατρείας του βουντού, το 1915. Πριν από το θάνατό της, καταράστηκε τους βασανιστές: «Θα πεθάνω, αλλά μια μέρα θα φύγετε όλοι μετά από μένα».




Οι μάγισσες μόνο γελούσαν με τα λόγια, αλλά λίγες μέρες μετά τον θάνατό της, οι βάλτοι άρχισαν να πλαταίνουν. Δύο μήνες αργότερα, ένας τυφώνας έπληξε το χωριό, καταστρέφοντας όλα τα σπίτια. Εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν. Μέχρι σήμερα, τα πτώματα των θυμάτων του τυφώνα μερικές φορές επιπλέουν στην επιφάνεια - το πάχος του βάλτου δεν τους επιτρέπει να σαπίσουν. Για κάποιο λόγο, ακόμη και οι αλιγάτορες δεν αγγίζουν τα λείψανά τους.




Υπήρχαν μάρτυρες που άκουσαν κάποιον στα σπλάχνα των βάλτων να ουρλιάζει τη νύχτα με μια «αηδιαστική ραγισμένη φωνή», και κάποιοι ισχυρίζονται ότι είδαν το φάντασμα της Τζούλια.




Ένας άλλος τοπικός θρύλος είναι ο λυκάνθρωπος Rugaru, του οποίου το ουρλιαχτό αντηχεί πάνω από τους βάλτους κάθε βράδυ. Το πρωί, οι αγρότες βρίσκουν συχνά νεκρές αγελάδες και πουλιά στα μαντριά τους. τα πτώματα μοιάζουν να έχουν σχιστεί από ένα αρπακτικό.
Κατακόμβες του Παρισιού

Κάθε μέρα, χιλιάδες τουρίστες κάνουν ουρές για να κατέβουν στον δαιδαλώδη λαβύρινθο των διάσημων κατακόμβων. Τα περισσότερα από τα σπήλαια, που εκτείνονται σε μήκος 300 χιλιομέτρων, είναι συγκεντρωμένα στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα.




Μπορούμε να πούμε ότι η ιστορία των κατακόμβων του Παρισιού ξεκίνησε στην αρχαιότητα, όταν ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα ασβεστόλιθου και γύψου κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα. Εδώ ανεγέρθηκαν λατομεία και μέχρι τον 15ο αιώνα η ταχέως αναπτυσσόμενη πόλη είχε εξαντλήσει τους εξερευνημένους πέτρινους πόρους της και τα ορυχεία είχαν προχωρήσει πολύ πιο βαθιά. Ως αποτέλεσμα, στις αρχές του 17ου αιώνα, το Παρίσι αιωρούνταν ουσιαστικά πάνω από το κενό. Τα ταβάνια των ορυχείων άρχισαν να καταρρέουν τακτικά, θάβοντας εργάτες.




Το 1763, οι αρχές της πόλης βρήκαν νέες χρήσεις για τα πρώην λατομεία. Αποφασίστηκε να μεταφερθούν τα οστά υπόγεια από τα νεκροταφεία της πόλης, τα οποία ήταν απειλητικά υπερπλήρη λόγω επιδημιών πανώλης. Οι κατακόμβες δέχτηκαν τα λείψανα όχι μόνο απλών Παριζιάνων: κάπου στα βάθη τους βρίσκονται τα οστά του Φράνους Ραμπελαί, του Σαρλ Περό, του Μπλεζ Πασκάλ, του Μαξιμιλιανού Ροβεσπιέρου ...




Μέχρι το 1809, τα σκελετικά υπολείμματα διαμορφώθηκαν σε διαδρόμους και το γιγάντιο οστεοφυλάκιο έγινε δημοφιλής προορισμός εκδρομών για τυχοδιώκτες κάθε ηλικίας και υπόβαθρου. Πολλοί επισκέπτες στις κατακόμβες δήλωσαν ότι συνάντησαν μια συγκεκριμένη σκιά στους λαβύρινθους, η οποία κινούνταν γρήγορα και αθόρυβα και μύριζε και υγρασία από αυτήν. Πολλοί ήταν και εκείνοι που πέρασαν στην παρανομία και δεν επέστρεψαν ποτέ. Για πολλά χρόνια, τα πτώματα των αγνοουμένων βρίσκονταν σε δυσπρόσιτες γωνιές, ώσπου όλες οι είσοδοι στις κατακόμβες, εκτός από την κύρια, αποτειχίστηκαν.




Το 1846, ένας έμπορος ονόματι Λεμπρίλ παραπονέθηκε στην αστυνομία ότι κάθε βράδυ κάποιος πετούσε πέτρες στη βιτρίνα του μαγαζιού του, το οποίο χτιζόταν στη θέση των πρόσφατα κατεστραμμένων παλιών γειτονιών. Επιπλέον, οι πέτρες, υποστήριξε, ήταν τεράστιες - είναι απίθανο ένας συνηθισμένος άνθρωπος να τις είχε σηκώσει. Οι αστυνομικοί εξέτασαν το σπίτι και όντως κατέγραψαν τις ζημιές, σαν να προκλήθηκαν από χτύπημα λιθόστρωτων. Για αρκετά βράδια, στο μαγαζί εφημερούσε ένα περιπολικό. Ήταν αλήθεια ότι κάποιος πέταξε πέτρες, αλλά ακόμη και τα κυνηγόσκυλα που ελευθερώθηκαν από την αλυσίδα δεν βοήθησαν να διαπιστωθεί η ταυτότητα του εισβολέα. Λίγες μέρες αργότερα, η παράξενη πτώση βράχου σταμάτησε και δεν συνέβη ποτέ ξανά, και οι δεισιδαίμονες Παριζιάνοι αποφάσισαν ότι ο έμπορος είχε γίνει θύμα των νεκρών, που ενοχλήθηκαν από την κατεδάφιση των παλιών σπιτιών.

Έχετε επισκεφθεί ποτέ ένα μέρος που σας προκάλεσε ανατριχίλες; Βρήκαμε μυστήρια και τρομακτικά μέρη στον πλανήτη μας, που δεν θα τολμήσουν όλοι να επισκεφτούν. Δείτε 15 από τα πιο ανατριχιαστικά μέρη στη γη.

15 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

1. Muynak, Ουζμπεκιστάν. Κάποτε υπήρχε εδώ ένα πολυσύχναστο λιμάνι. Τώρα αυτό το μέρος, όπου η θάλασσα της Αράλης θρόιζε μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, έχει μετατραπεί σε έρημο με υπαιτιότητα του ανθρώπου. Τώρα εδώ μπορείτε να δείτε μόνο ένα τρομακτικό τοπίο - ένα νεκροταφείο πλοίων. (Φωτογραφία: AP Photo / Alexander Zemlianichenko).
2. Κατακόμβες, Γαλλία. Τα λείψανα σχεδόν 6 εκατομμυρίων ανθρώπων βρίσκονται ακόμα κάτω από την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Οι παριζιάνικες κατακόμβες που ονομάζονται επίσης «γαλλική αυτοκρατορία των νεκρών», που έχουν μήκος 321 χιλιόμετρα, είναι ένα δίκτυο από παλιές σπηλιές και σήραγγες γεμάτες με κρανία και οστά νεκρών. (Φωτογραφία: AP Photo / Francois Mori).
3. Χώρα των θαυμάτων, Κίνα. Η Χώρα των Θαυμάτων της Κίνας επρόκειτο να γίνει το μεγαλύτερο λούνα παρκ στην Ασία. Δυστυχώς, το 1998, αποφασίστηκε να εγκαταλειφθεί η περαιτέρω κατασκευή λόγω της αύξησης των τιμών της γης. Σήμερα αυτό το εγκαταλελειμμένο μέρος μοιάζει μάλλον με «χώρα φρίκης» και οι ντόπιοι το αποκαλούν πόλη-φάντασμα. (Φωτογραφία: DAVID GRAY / Reuters).
4. Αγορά Βουντού, Τόγκο. Η πρωτεύουσα του Τόγκο έχει το πιο περίεργο «φαρμακείο» στον κόσμο. Εδώ μπορείτε να βρείτε «ειδικά» φάρμακα για κάθε πιθανή ασθένεια, όπως αποξηραμένα κεφάλια πιθήκων, ουρές ελέφαντα, βραχιόλια από κόκαλο και ένα φίλτρο αγάπης από χαμαιλέοντες σε σκόνη. (Φωτογραφία: Godong / Getty Images).
5. Δάσος Hoya-Bachu, Ρουμανία. Το μυστηριώδες δάσος της Τρανσυλβανίας γοητεύει και φοβίζει τους ανθρώπους για πάνω από 50 χρόνια. Κάτοικοι γειτονικών πόλεων ισχυρίζονται ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί εκεί. Όσοι κατάφεραν να βγουν από αυτό λένε ότι στο «ταξίδι» τους μέσα στο δάσος ένιωθαν συνεχώς εσωτερική ανησυχία και ναυτία. Τα δέντρα που κάποτε ήταν ίσια σε αυτό το δάσος είναι τώρα, για άγνωστους λόγους, στριμμένα και στριμμένα. (Φωτογραφία: Mikel Martinez de Osaba / Getty Images).
6. Εγκαταλελειμμένο μετρό στο Σινσινάτι των Η.Π.Α. Το 1920, οι αρχές του Σινσινάτι αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα μετρό, αλλά μετά από 9,6 χιλιόμετρα σιδηροδρομικών γραμμών, τα κεφάλαια τελείωσαν. Μέχρι σήμερα, οι εγκαταλελειμμένες σήραγγες κάτω από την πόλη τρομοκρατούν τους ντόπιους. (Φωτογραφία: AP Photo / Harvey Eugene Smith).
7. Ιατρικό Μουσείο στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. Αυτό το πιο τρομερό αμερικανικό μουσείο επισκέπτονται περισσότεροι από 142 χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο. Εκεί μπορείτε να δείτε μια τεράστια συλλογή από διάφορα μέρη του ανθρώπινου σώματος, έμβρυα και άλλες ανατομικές σπάνιες. Μπρρρρ! Φρικτός! (Φωτογραφία: AP Photo / Rusty Kennedy).
8. Hill of Crosses, Λιθουανία. Το βουνό με τις διακόσιες χιλιάδες σταυρούς είναι απόδειξη της βαθιάς πίστης των Λιθουανών προσκυνητών. Το έθιμο να αφήνουν σταυρούς στο βουνό χρονολογείται από το 1931. Σήμερα, αυτό το ελαφρώς απόκοσμο βουνό είναι σύμβολο του λιθουανικού καθολικισμού και στοιχείο εθνικής ταυτότητας. (Φωτογραφία: Image Broker / REX).
9. Oradour-sur-Glane, Γαλλία. Αυτό το μικρό γαλλικό χωριό εξακολουθεί να φέρει ίχνη ναζιστικής βαρβαρότητας. Στις 10 Ιουνίου 1944, 642 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 247 παιδιά, σκοτώθηκαν βάναυσα: είτε πυροβολήθηκαν είτε κάηκαν ζωντανοί. Κάθε χρόνο αυτό το μέρος επισκέπτονται περίπου 300 χιλιάδες τουρίστες. (Φωτογραφία: AP Photo).
10. Μούμιες στο χωριό Kabayan, Φιλιππίνες. Πριν από πολλά χρόνια στο χωριό Kabayan υπήρχε μια παράδοση μουμιοποίησης των νεκρών από τις ανώτερες τάξεις. Με την εξάπλωση του Χριστιανισμού, αυτό το έθιμο παραδόθηκε στη λήθη, ωστόσο, παρέμειναν ανατριχιαστικές σπηλιές γεμάτες με λείψανα μουμιοποιημένων ανθρώπων. (Φωτογραφία: Christian Kober / Robert Harding / REX).
11. Maunsell Sea Forts, Αγγλία. Κατασκευασμένες από τον Βρετανό μηχανικό Munsell, αυτές οι τσιμεντένιες άμυνες πλατφόρμας σχεδιάστηκαν για να υπερασπιστούν την ακτογραμμή της Αγγλίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Βρίσκονται στα ανατολικά της χώρας στις εκβολές του Τάμεση και του Mersey στη Βόρεια Θάλασσα. Σε μια ηλιόλουστη μέρα, κοιτάζοντάς τα, φαίνεται ότι είναι τεράστια τρομακτικά μεταλλικά ρομπότ. (Φωτογραφία: Chris Laurens / Getty Images).
12. Βαρώσια, Κύπρος. Τα Βαρώσα είναι μια εγκαταλελειμμένη πόλη στα κυπριακά παράλια. Εκκενώθηκε πριν από 40 χρόνια κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης. Η πόλη δεν ξανακατοικήθηκε ποτέ. Ο τρόμος πηγάζει από αυτό το έρημο εγκαταλελειμμένο μέρος. (Φωτογραφία: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ / Reuters).
13. Κοιλάδα Jatinga, Ινδία. Αυτή η κοιλάδα είναι διαβόητη ως τόπος μαζικής αυτοκτονίας πουλιών. Πουλιά από όλο τον κόσμο μεταναστεύουν εκεί, μετά μένουν εκεί μόνο μέχρι το φθινόπωρο και μετά πεθαίνουν πέφτοντας από έναν γκρεμό 700 μέτρων. (Φωτογραφία: AP Photo / Anupam Nath).
14. Χωριό San Zhi, Ταϊβάν. Αυτά τα εξοχικά σπίτια που μοιάζουν με ιπτάμενο δίσκο χτίστηκαν το 1978 πάνω από τα ερείπια ενός νεκροταφείου. Περίεργα ατυχήματα και αυτοκτονίες λέγεται ότι έγιναν εδώ κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Ο προγραμματιστής Hung Kuo Group, παρά την απώλεια κεφαλαίων, αποφάσισε να εγκαταλείψει αυτήν την επένδυση. (Φωτογραφία: Philipp Chistyakov / Getty Images).
15. Παρεκκλήσι στο χωριό Czermna, Πολωνία. Οι τοίχοι και η οροφή του παρεκκλησίου καλύπτονται με τρεις χιλιάδες κρανία και ανθρώπινα οστά θυμάτων πολέμων και επιδημιών, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Στη μέση του παρεκκλησίου υπάρχουν δύο γλυπτά αγγέλων με τις επιγραφές: «Ανάσταση από τους νεκρούς» και «Θα έρθει η Κρίση». Και μπροστά από την είσοδο υπάρχει ένα άγαλμα με μια επιγραφή σε τρεις γλώσσες (γερμανικά, τσέχικα και πολωνικά): "Στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου, αλλά ζωντανό ως προειδοποίηση του 1914". (Φωτογραφία: wikipedia commons).

Αν θέλετε να γαργαλήσετε τα νεύρα σας, τότε μπορείτε να πάτε σε τόσο τρομερά μέρη που βρίσκονται σε όλο τον πλανήτη. Εκεί θα ακούσετε επίσης τρομακτικές ιστορίες και θα δείτε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.




Σε αυτό το μέρος γίνονταν πομπές για σχεδόν 4 αιώνες, ξεκινώντας το 1439. Η τοποθεσία είναι σχετικά μικρή, μόνο πάνω από 100 χιλιάδες από τους νεκρούς θάφτηκαν εδώ. Ο αριθμός των ταφόπλακων μπορεί να φτάσει τις 12.000. Οι εργάτες ενός τέτοιου τόπου κάλυψαν με χώμα παλαιότερες ταφές και έστησαν νέους τάφους στα ίδια μέρη.

Στο έδαφος του νεκροταφείου, μπορείτε να βρείτε μέρη στα οποία βρίσκονται 12 ταφικά στρώματα κάτω από τον φλοιό της γης. Όταν περνάει καιρός, η κρεμασμένη γη αποκαλύπτει στα μάτια σου παλιές ταφόπλακες, που αργότερα λάκκοι άρχισαν να κινούνται. Η θέα είναι μάλλον ασυνήθιστη, μπορούμε να πούμε ότι είναι ακόμη και ανατριχιαστική.
2. Το νησί των εγκαταλελειμμένων κούκλων στο Μεξικό



Υπάρχει ένα μάλλον παράξενο εγκαταλελειμμένο νησί σε αυτή τη χώρα. Το μεγαλύτερο μέρος του κατοικείται όχι από ανθρώπους, αλλά από κούκλες. Κάποιοι ντόπιοι λένε ότι το 1950 ένας ερημίτης ονόματι Julian Barrera άρχισε να συλλέγει παιχνίδια από κάδους απορριμμάτων. Τα κρέμασε και στο νησί. Ήταν με αυτόν τον τρόπο που ο Τζούλιαν προσπάθησε να ηρεμήσει την ψυχή ενός πνιγμένου κοριτσιού που ήταν κοντά. Όσο για τον ίδιο τον Μπαρέρα, πνίγηκε το 2001 στις 17 Απριλίου στο ίδιο νησί. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 1000 αντίτυπα στο νησί.




Η Χασίμα είναι πρώην οικισμός ανθρακωρυχείων. Ο χώρος ιδρύθηκε το 1887. Θεωρείται ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στον πλανήτη. Το 1959, με ακτογραμμή περίπου ένα χιλιόμετρο, ο πληθυσμός αυτού του τόπου ήταν ίσος με 5259 άτομα. Όταν έγινε ασύμφορη η εξόρυξη άνθρακα εδώ, το ορυχείο έκλεισε και η νησιωτική πόλη έγινε ένα είδος τόπου για φαντάσματα. Όλα αυτά έγιναν το 1974.




Τον 16ο αιώνα, το παρεκκλήσι χτίστηκε από έναν Φραγκισκανό μοναχό. Το ίδιο το παρεκκλήσι δεν είναι πολύ μεγάλο - μόνο 18,6 μέτρα μήκος και 11 μέτρα πλάτος. Ωστόσο, εδώ μπορείτε να δείτε την αποθήκευση κρανίων και οστών πέντε χιλιάδων μοναχών. Υπάρχει επίσης μια επιγραφή στην οροφή του παρεκκλησίου, η οποία μεταφράζεται ως: Καλύτερα μέρα θανάτου παρά γενέθλια.
5. Το δάσος των αυτοκτονιών. Ιαπωνία

Το άτυπο όνομα του δάσους είναι Aokigahara Jukai. Το δάσος βρίσκεται στην Ιαπωνία στο νησί Honshu. Φημίζεται για το γεγονός ότι οι ντόπιοι συχνά αυτοκτονούν σε αυτό. Από την αρχή, το δάσος συνδέθηκε με την ιαπωνική μυθολογία και, σύμφωνα με την παράδοση, παρουσιάστηκε ως κατοικία φαντασμάτων και δαιμόνων.

Στις μέρες μας, ένα τέτοιο μέρος θεωρείται το δεύτερο πιο δημοφιλές στον κόσμο, όπου οι άνθρωποι αυτοκτονούν. Η πρώτη θέση βρίσκεται στη γέφυρα Golden Gate στο Σαν Φρανσίσκο. Όταν μπαίνεις στο δάσος, υπάρχει μια αφίσα στην είσοδο: η ζωή σου είναι ένα ανεκτίμητο δώρο από τους γονείς σου. Σκεφτείτε αυτούς και την οικογένειά σας. Δεν χρειάζεται να υποφέρετε μόνοι σας. Καλέστε μας στο 22-0110.
6. Εγκαταλελειμμένο ψυχιατρείο στην Πάρμα της Ιταλίας και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Τσεχία



Το ψυχιατρείο είναι ένα αρκετά δημοφιλές κτίριο. Τόσο οι τουρίστες όσο και οι ντόπιοι έρχονται εδώ. Βασικά, τα νεανικά πάρτι γίνονται μέσα στους τοίχους του κτιρίου. Ωστόσο, υπάρχει επίσης ενδιαφέρον γεγονόςότι ένας Βραζιλιάνος καλλιτέχνης ονόματι Herbert Baglione δημιούργησε ένα αντικείμενο τέχνης από ένα κτίριο που κάποτε στέγαζε το ίδιο το νοσοκομείο. Έδειξε επίσης το πνεύμα αυτού του τόπου.

Αυτή τη στιγμή, μόνο οι απόκοσμες σκιές των εξαντλημένων ασθενών περιφέρονται στο νοσοκομείο. Όσο για την εκκλησία, βρίσκεται στο χωριό Λούκοβα, ήταν εγκαταλελειμμένη από το 1968. Ήταν εκείνη την ημέρα που μέρος της οροφής του κτιρίου κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της τελετής της κηδείας. Η εκκλησία κατοικήθηκε με γλυπτά φαντασμάτων του καλλιτέχνη Yakub Khadrava. Τέτοια γλυπτά προσδίδουν μια ιδιαίτερα δυσοίωνη εμφάνιση στην εκκλησία.
7. Κατακόμβες στο Παρίσι της Γαλλίας



Αυτές οι κατακόμβες σχηματίστηκαν κατά την εξόρυξη ασβεστόλιθου για την κατασκευή διάσημων καθεδρικών ναών και παλατιών. Η πρώτη εξέλιξη ήταν την εποχή του Λουδοβίκου ΙΔ'. Το συνολικό μήκος των σηράγγων είναι από 87 έως 300 km. Στα μέσα του αιώνα, η εκκλησία επέτρεψε την ταφή των νεκρών στα εδάφη που γειτνιάζουν με τις εκκλησίες. Τότε ξεκίνησαν μαζικές ταφές όχι μόνο στα νεκροταφεία, αλλά και σε αυτές τις κατακόμβες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βίκτορ Ουγκώ έμαθε καλά το σχέδιο του τούνελ όταν χρησιμοποίησε τις γνώσεις του ενώ έγραφε το Les Miserables. Τα τείχη των τούνελ έκρυβαν επίσης πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια του πολέμου.
8. Πόλη Centralia, Πενσυλβάνια



Λόγω του γεγονότος ότι πριν από περίπου 50 χρόνια ξέσπασε υπόγεια πυρκαγιά, η οποία συνεχίζει να φλέγεται στην εποχή μας, ο αριθμός των ντόπιων κατοίκων της πόλης μειώθηκε από 1000 σε 7 άτομα. Σήμερα αυτή η πόλη θεωρείται η πιο αραιοκατοικημένη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν μια τέτοια πόλη που έγινε το πρωτότυπο για τη δημιουργία της γνωστής ταινίας Silent Hill. Κινηματογραφήθηκε στην ίδια την εικόνα.

Ποιος ξέρει, ίσως κάτι τρομερό και επικίνδυνο ζει πραγματικά στην πόλη. Παρόλα αυτά, πολλοί τουρίστες εξακολουθούν να προσπαθούν να φτάσουν εκεί και να εξερευνήσουν όλες τις γωνιές και τις γωνιές. Ωστόσο, δεν συνιστάται να κατεβείτε στο ορυχείο.




Εάν θέλετε να αγοράσετε για τον εαυτό σας αντικείμενα μαγικά ή μαγείας, τότε πρέπει να πάτε κατευθείαν σε μια τέτοια αγορά. Πολλά διαφορετικά βότανα μπορούν επίσης να βρεθούν εδώ. Η αγορά βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Λομέ, της πρωτεύουσας της πολιτείας του Τόγκο. Μέχρι τώρα, οι Αφρικανοί του Τόγκο, της Νιγηρίας και της Γκάνας δηλώνουν τη θρησκεία του βουντού, πιστεύουν επίσης στις υπέροχες ιδιότητες των κούκλων.

Η ποικιλία φετίχ της αγοράς είναι αρκετά εξωτική. Σε ένα τέτοιο μέρος μπορείτε να βρείτε κρανία βοοειδών, ξερά κεφάλια βουβάλων, πιθήκους και λεοπαρδάλεις. Υπάρχουν επίσης πολλά άλλα ενδιαφέροντα πράγματα εδώ. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν το βουντού λειτουργεί πραγματικά. Άλλωστε οι κάτοικοί μας δεν ρίζωσαν ποτέ και δεν τήρησαν έθιμα, σαμανικές συνωμοσίες και άλλα παρόμοια.




Το Poveglia είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της ενετικής λιμνοθάλασσας. Βρίσκεται επίσης στα βόρεια της Ιταλίας. Κάποιοι κάτοικοι λένε ότι ακόμη και στα ρωμαϊκά χρόνια, το νησί χρησιμοποιήθηκε ως τόπος εξορίας για όσους αρρώστησαν από την πανώλη. Γι' αυτό θάφτηκαν εκεί περίπου 160.000 άνθρωποι. Φέρεται ότι οι ψυχές πολλών από τους νεκρούς μετατράπηκαν σε φαντάσματα που εξακολουθούν να περπατούν στο νησί σήμερα.

Η ζοφερή φήμη του τόπου επιδεινώνεται από ιστορίες τερατωδών πειραμάτων στα οποία έχουν υποβληθεί ψυχιατρικοί ασθενείς. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές των παραφυσικών φαινομένων αποκαλούν ένα τέτοιο μέρος ένα από τα πιο τρομερά μέρη σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου