Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 19, 2022

Δήλος: Αγωνία για τους τέσσερις αγνοούμενους μετανάστες – ΒΙΝΤΕΟ από την επιχείρηση διάσωσης

Τέσσερις μετανάστες εξακολουθούν να αγνοούνται ανοιχτά της Δήλου. Οι άνθρωποι αυτοί επέβαιναν στο

ιστιοφόρο που έπλεε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή δύο ναυτικά μίλια νότια του νησιού, το βράδυ του Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια της γιγαντιαίας επιχείρησης που πραγματοποίησαν οι ελληνικές Αρχές, διασώθηκαν 108 μετανάστες: 24 γυναίκες, 21 παιδιά και 63 άνδρες. Τρεις από τους παραπάνω έχουν ήδη μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.


Ο συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό χθες το βράδυ, όταν και υπήρξε ενημέρωση ότι ένα σκάφος πλέει ακυβέρνητο ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ. Άμεσα κινητοποιήθηκαν  περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, παραπλέοντα πλοία, αλλά και ρυμουλκό σκάφος από την Μύκονο.

Αρχικά το ρυμουλκό σκάφος προσέδεσε το ιστιοφόρο, ενώ στην συνέχεια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του γεγονότος πως στο ιστιοφόρο σημειώνονταν εισροή υδάτων αποφασίσθηκε να οδηγηθεί στη νησίδα Αγίου Γεωργίου, δυτικά του λιμένα Μυκόνου, για την μεταφορά των αλλοδαπών με επιβατικές λάντζες.

Τελικά, το πρωί της Κυριακής οι 108 διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Μύκονο. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και των τεσσάρων ανθρώπων, που κατά δήλωση των επιβαινόντων στο σκάφος, αγνοούνται.


Το Λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου