Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 21, 2022

Κρήτη: Στη μάχη της κατάσβεσης εναέρια και επίγεια μέσα – ΒΙΝΤΕΟ

Επίγεια και εναέρια μέσα έχουν ριχθεί στη μάχη της κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή Μαλάδες στο Ηράκλειο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 21 Ιουνίου, σε ξυλαποθήκη στην περιοχή Μαλάδες, στο Ηράκλειο. Στο σημείο επιχειρούν περισσότεροι από 40 άντρες με 16 οχήματα, μεταξύ των οποίων και η 3η ΕΜΑΚ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί δύο ή τρεις ρίψεις νερού από εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι προσπάθειες της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα επεκταθεί η φωτιά προς όμορες επιχειρήσεις και κατοικίες. Σημειώνεται ότι το ξυλουργείο βρίσκεται κοντά στον Βιολογικό Καθαρισμό, αλλά και σε δεξαμενές υγραερίου, ενώ στο σημείο δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.


Αμέσως στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής που ξεκίνησε την επιχείρηση κατάσβεσης ενώ «σηκώθηκε» και ελικόπτερο που πραγματοποιεί ρίψεις νερού.

Στο σημείο αυτή τη στιγμή βρίσκεται ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργος Τσικαλάς, ο οποίος απευθύνει έκκληση προκειμένου πεζοί και οδηγοί να απομακρυνθούν από το σημείο.

Στην επιχείρηση συμβάλει και η αστυνομία ώστε να διασφαλιστεί η ελεύθερη διέλευση των Πυροσβεστικών οχημάτων.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το cretapost.gr η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική με πυκνούς μαύρους καπνούς να έχουν σκεπάσει τα… πάντα. Μάλιστα, στο σημείο βρίσκονται και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι έτοιμα να συνδράμουν σε οποιονδήποτε πολίτη εμφανίσει αναπνευστικά προβλήματα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου