Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 29, 2022

Mr. Fish – Θάνατος και Ασάνζ



Ο Dwayne Booth

Γνωστός και ως Mr. Fish είναι σκιτσογράφος, ανεξάρτητος συγγραφέας και τακτικός στο ScheerPost, ο οποίος έχει

δημοσιεύσει σε πολλά έγκριτα και έγκριτα περιοδικά, περιοδικά και εφημερίδες. Εκτός από το Harper’s Magazine, η δουλειά του έχει εμφανιστεί στους Los Angeles Times, The Village Voice, Vanity Fair, Mother Jones Magazine, the Advocate, Z Magazine, Utne Reader, Slate.com, MSNBC.com και σε διάφορες ευρωπαϊκές εφημερίδες. Έχει επίσης γράψει μυθιστορήματα, σενάρια, συλλογές μικρού μήκους και πολιτιστικής κριτικής και αρκετούς τόμους πολιτικών γελοιογραφιών.

Έχει επίσης δημοσιεύσει με το Information for Social Change (Βρετανικό περιοδικό), το Internazionale (ιταλικό περιοδικό) και την Umanita Nova (ιταλική εφημερίδα). Πρόσφατα έγινε αντικείμενο μιας δισέλιδης έκδοσης στην κυριακάτικη έκδοση της κορυφαίας ημερήσιας ανεξάρτητης κροατικής εφημερίδας, Novi list, όπου χαρακτηρίστηκε ως ο αγαπημένος Αμερικανός σκιτσογράφος της Κροατίας.

Τόσο τον Φεβρουάριο του 2008 όσο και τον Οκτώβριο του 2008 κατετάγη #1 στην λίστα με τις «10 πιο σημαντικές φωνές», όπως συντάχθηκε από το περιοδικό Best Life. Τον Μάιο του 2008 του απονεμήθηκε το βραβείο 1ης θέσης από το Los Angeles Press Club για το editorial cartooning. Έχει τοποθετηθεί σταθερά στις 3 κορυφαίες κατηγορίες βραβείων στην ετήσια Ένωση Εναλλακτικών Εβδομαδιαίων Ειδήσεων από το 2007 και σχεδιάζει να κερδίσει το βραβείο Πούλιτζερ αμέσως μετά που οι λέξεις μαλάκας, μαλακίες και άθλιοι πετεινοί… υιοθετηθούν ως κολακευτικά και μυρωδάτα παρατσούκλια από την Ουάσιγκτον και την ελίτ της Wall Street.

Εκτός από πολυάριθμα δοκίμια, συνεντεύξεις και κριτικές, έχει γράψει δύο μυθιστορήματα, το 9,8,7 και το The Prick, δύο συλλογές μικρού μήκους μυθοπλασίας και πολιτιστικής κριτικής, My God is a Junkyard of Other People’s Prayers and Monologues of a Naked Man, και αρκετούς τόμους πολιτικών κινουμένων σχεδίων, συμπεριλαμβανομένων των For the Man Who Enjoys a Pipe, Ideas Out the Ass, Bored and Turn Ons: Dangerous men, UFOs και Christianity. Έχει γράψει δύο σενάρια, το The Adventures of Us και το John Lennon Wasn’t Here και εργάζεται πάνω σε ένα έργο για την αντικουλτούρα που ονομάζεται One Complete Revolution.

Ως το μισό του Dwayne του μουσικού συγκροτήματος Dwayne and Jeff, έχει συνθέσει μουσική για πέντε CD, το Octopus, Bradley, Cooties in Heavy Syrup, Rubber and Glue και The Other White Meat. Πολλές από τις κομψές κινήσεις που έχει επιδείξει στην σκηνή ενώ έπαιζε την κιθάρα του έχουν περιγραφεί ως «ντροπιαστικές».

Έχει γράψει, σκοράρει και σχεδιάσει το animation για τρεις πρωτότυπες τηλεοπτικές σειρές, A Dog Goes Into a Bar, The Horse’s Mouth και This is Mr. Fish.

Ο Dwayne Booth ζει στην Φιλαδέλφεια, PA, με την σύζυγό του και τις δίδυμες κόρες του.

Death and Assange

Ένας Βρετανός δικαστής ενέκρινε επισήμως την έκδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για κατασκοπεία. Η υπόθεση θα πάει τώρα στον υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας για την οριστική έγκριση, ενώ ο ιδρυτής του WikiLeaks έχει ακόμη ορισμένες νομικές οδούς περαιτέρω προσφυγής στην δικαιοσύνη.

Η διάταξη, η οποία φέρνει πιο κοντά την έκδοσή του στις ΗΠΑ, έρχεται αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου αρνήθηκε την άδεια του Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης κατώτερου δικαστηρίου για την έκδοσή του. Η κίνηση δεν εξαντλεί τις νομικές επιλογές για τον Ασάνζ, ο οποίος επιδίωκε εδώ και χρόνια να αποφύγει μια δίκη στις ΗΠΑ με κατηγορίες που σχετίζονται με την δημοσίευση από το WikiLeaks ενός τεράστιου θησαυρού απόρρητων εγγράφων πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τις Βρετανικές αρχές να εκδώσουν τον Ασάνζ προκειμένου να δικαστεί για 17 κατηγορίες για κατασκοπεία και μία κατηγορία για κατάχρηση υπολογιστή. Αμερικανοί εισαγγελείς λένε ότι ο Ασάνζ βοήθησε παράνομα την αναλύτρια πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, Τσέλσι Μάνινγκ, να κλέψει απόρρητα διπλωματικά τηλεγραφήματα και στρατιωτικούς φακέλους που αργότερα δημοσίευσε το WikiLeaks, «θέτοντας ζωές σε κίνδυνο».

«Ο Ασάνζ δεν θα έπρεπε να διώκεται. Θα έπρεπε να τιμάται. Υπερασπίστηκε την Δημοκρατία. Είναι η ίδια ιστορία όπως πάντα…» δήλωση του Αμερικανού διανοούμενου, Νόαμ Τσόμσκι


Terrapapers


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου