Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 07, 2024

😂😂😂 Δεν αναγνωρίζεται από την Εκκλησία το ‘αισθάνεται ευλογημένος’ στο Facebook

Χτύπημα για τους χρήστες που γράφουν ότι ‘αισθάνονται ευλογημένοι’ στο Facebook ή στο Instagram αποτελεί απόφαση της Εκκλησίας ότι δεν είναι πραγματικά ευλογημένοι, όπως ανακοίνωσε χθες η Ιερά Σύνοδος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, οι δηλώσεις χρηστών στα social media ότι ‘αισθάνονται ευλογημένοι’ δεν έχουν την επίσημη έγκριση της Εκκλησίας και επομένως δεν έχουν καμία ισχύ.
«Συχνά βλέπωμε τους χρήστας των λεγομένων κοινωνικών δικτύων να δηλώνουν ότι ‘αισθάνονται ευλογημένοι’ κατά την φωτογράφισιν μίας μερίδος φαγητού, εις τα διακοπάς ή βγάζοντας αυτοπροσωποφωτογραφίες, τις λεγομένες σέλφι» τόνισε σήμερα εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου.

«Ωστόσο η Εκκλησία θεωρεί τα δίκτυα όπως το Ινσταγράμμιον και το Προσωποβίβλιον έργα του Σατανά, και ως εκ τούτου δεν δύνανται να ευλογηθούν, τόσον οι χρήσται όσο και οι δραστηριότηται και οι σέλφις αυτών.».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι τόσο η δήλωση “αισθάνεται ευλογημένος” όσο και η αγγλική του έκδοση “feeling blessed” που χρησιμοποιούν και πολλοί Έλληνες σελέμπριτι δεν αναγνωρίζεται από την Εκκλησία, η οποία διατηρεί τα αποκλειστικά δικαιώματα ευλογίας στον ελλαδικό χώρο.

Πάντως, ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να διαψεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ιερά Σύνοδος μελετά το ενδεχόμενο να τοποθετήσει θύρες USB στις εκκλησίες της επικράτειας για την φόρτιση κινητών -την λεγόμενη και θεία φόρτιση- και να προσελκύσει έτσι ένα πιο νεανικό κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου