Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 25, 2022

Το φρικιαστικό έγκλημα που αποκαλύφθηκε από ένα κομμάτι δέρματος


To φρικτό έγκλημα του 1998 στην Πολωνία που είναι σαν ακραίο σενάριο θρίλερ



Ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωινό στις 7 Ιανουαρίου 1999, ο Miroslaw M., χειριστής ρυμουλκών άρχισε να σκαλίζει την προπέλα του ρυμουλκού, για να αφαιρέσει ό,τι είχε κολλήσει εκεί από το προηγούμενο βράδυ και εμπόδιζε τη λειτουργία της.

Περίμενε να βρει ένα λάστιχο ή ένα κλαδί δέντρου, αλλά αυτό που έβλεπε ήταν κάτι διαφορετικό. Αναρωτήθηκε ποιο ήταν το αντικείμενο. Κοίταξε πολύ προσεκτικά και τότε κατάλαβε πως επρόκειτο για το σώμα ενός ανθρώπου, και μάλιστα μόνο το δέρμα του.



Όπως αποδείχθηκε αργότερα, αυτό που βρήκε ο Miroslaw ήταν τα λείψανα της 23χρονης φοιτήτριας Katarzyna Zowada. Ο ιατροδικαστής είπε ότι το σώμα βρισκόταν στο νερό για περίπου 2 ή 3 εβδομάδες πριν βρεθεί. Στο σημείο βρέθηκαν και κομμάτια από το πουλόβερ της.

Στις 14 Ιανουαρίου 1999, λίγες μόνο μέρες αργότερα, βρέθηκε το πόδι της και μερικά ρούχα στο ίδιο ποτάμι. Ωστόσο, το κεφάλι, τα άλλα άκρα, τα οστά και τα εσωτερικά της όργανα δεν βρέθηκαν ποτέ.



Το κορίτσι είχε εξαφανιστεί από τις 12 Νοεμβρίου 1998.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε, στις 12 Νοεμβρίου 1998, έπρεπε να συναντηθεί με τη μαμά της για ένα ραντεβού στο νοσοκομείο, αλλά όταν δεν έφτασε ποτέ, η μητέρα της άρχισε να ανησυχεί ότι η Zowada είχε κάνει κακό στον εαυτό της. Ως εκ τούτου, το κατήγγειλε στην αστυνομία. Για δύο μήνες δεν βρήκαν τίποτα. Ήταν σαν να είχε φύγει χωρίς ίχνος. Στις 6 Ιανουαρίου 1999, το πλήρωμα του σκάφους ώθησης Elk έκανε κρουαζιέρα στον ποταμό Βιστούλα όταν βρήκε ένα περίεργο υλικό γύρω από την προπέλα τους...



Ήταν μοναχική, είχε λίγους φίλους, καθόταν πάντα μόνη στις διαλέξεις και ζούσε με τη μητέρα της. Είχε κατάθλιψη και, κάποια στιγμή στο παρελθόν, είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Η μητέρα της ανησύχησε όταν δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού στο γιατρό στο οποίο επρόκειτο να πάνε μαζί και άρχισε να ψάχνει.

Η αστυνομία έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της, προσπαθώντας να βρουνε αντίστοιχες περιπτώσεις για να έρθουν πιο κοντά στον σατανικό δολοφόνο, και οι ειδικοί δήλωσαν ότι υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να ήταν μόνο η πρώτη γυναίκα σε μια σειρά δολοφονιών.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η Katarzyna παρέλειψε τα μαθήματά της για δύο εβδομάδες πριν την εξαφάνιση. Μάλιστα, εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις απουσίες (υποτίθεται ότι θα πήγαινε στο γιατρό αμέσως μετά το μάθημα). Αυτό δείχνει την πιθανότητα μιας μυστικής σχέσης. Οι φίλοι της γνώριζαν μόνο έναν άντρα φίλο της, τον οποίο είχε γνωρίσει σε μια εκδήλωση.



Δεκαεννέα χρόνια γρήγορα, η αστυνομία κάνει την πρώτη της σύλληψη ενός υπόπτου τον Οκτώβριο του 2017. Ο ύποπτος ονομαζόταν Robert J., ένας πενήντα δύο ετών, αφού ένας φίλος του έστειλε μια επιστολή που δεν έχει αποκαλυφθεί το κοινό.

Ο Robert ταίριαζε απόλυτα στην ψυχολογική ταυτότητα που παρείχε το FBI το 2014. ήξερε πολεμικές τέχνες, ήξερε τη Zowada, επισκέφτηκε τον τάφο της, είχε ιστορικό παρενόχλησης γυναικών, συνήθιζε να δουλεύει σε εργαστήριο ανατέμνοντας πτώματα και απολύθηκε από το Ινστιτούτο Ζωολογίας της Κρακοβίας (όπου παρατήρησε τη διαδικασία παρασκευής δέρματος ζώων) αφού σκότωσε όλα τα κουνέλια στη βάρδια του.


Επίσης, στο διαμέρισμά του βρήκαν αίμα και ένα ημερολόγιo. Τον Σεπτέμβριο του 2019, ήταν ακόμα υπό κράτηση καθώς περίμεναν τη δίκη, αλλά λόγω της πολωνικής νομοθεσίας, η δίκη ήταν κεκλεισμένων, οπότε δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς του συνέβη. Ωστόσο, αυτή παραμένει μια από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις δολοφονίας της Πολωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου