Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 16, 2022

5 υποθέσεις φόνων στην Ελλάδα που επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει το «τέλειο» έγκλημα

Η φράση "δεν υπάρχει το τέλειο έγκλημα" δεν υφίσταται όταν φέρουμε στο μυαλό μας, μερικές από τις πιο διάσημες άλυτες υποθέσεις φόνων στην Ελλάδα.
 

Εδώ θυμόμαστε 5 από τα πιο δυνατά εγκλήματα, που συντάραξαν συθέμελα το πανελλήνιο και μέχρι και σήμερα δεν έχουν διαλευκανθεί!

Η Ελευθερία Αγραφιώτου βρέθηκε νεκρή στον Μάιο του 2016, σε εγκαταλειμμένο υπόγειο εμπορικού κέντρου.



Τον Απρίλιο του 2016 οι συγγενείς της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου δήλωσαν την εξαφάνισή της και ενώ ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, δεν είχαν αποτελέσματα. Ένα μήνα μετά, ανακαλύπτεται τυχαία και λόγω αφόρητης δυσοσμίας που αναδυόταν από το εγκαταλειμμένο υπόγειο του εμπορικού κέντρου, το πτώμα της άτυχης γυναίκας και μάλιστα σε προχωρημένη σήψη. Όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία στον χώρο, ο δράστης είχε ακινητοποιήσει την Αγραφιώτου την στιγμή που βγήκε από το αυτοκίνητο της, στο πάρκινγκ του εμπορικού και την χτύπησε βάναυσα στο κεφάλι. Ωστόσο, παρά το χτύπημα, η Ελευθερία Αγραφιώτου, όπως μαρτυρούν τα σημάδια αίματος που άφησε στο χώρο, προσπάθησε να διαφύγει από τα χέρια του δολοφόνου, με αποτέλεσμα ο δράστης να την χτυπήσει εκ νέου στο κεφάλι, σε κολώνα του παρκινγκ και στην συνέχεια να την σύρει μέχρι την κλειστή πόρτα του εγκαταλειμμένου υπογείου, όπου και την πέταξε από τις σκάλες. Εκεί, πλέον, φέρεται να την κακοποίησε seξουαλικά και στην συνέχεια την αποτελείωσε με χτυπήματα. Παρόλο που τα επόμενα χρόνια βρέθηκαν κάποια στοιχεία, η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη!

Η δολοφονία του Κώστα Ταχτσή τον Αύγουστο του 1988



Μία δολοφονία με μεγάλη προβολή, καθώς το θύμα ήταν ο διάσημος συγγραφέας, Κώστας Ταχτσής, γνωστός για το έργο του "Το Τρίτο Στεφάνι". Τον βρήκε νεκρό στο σπίτι του στον Κολωνό, η αδερφή του, ντυμένο γυναίκα με περούκα και βαμμένα νύχια. Τηλεφώνησε άμεσα στην αστυνομία και στο σπίτι έφτασαν αξιωματικοί της Ασφάλειας, της Σήμανσης και ο ιατροδικαστής που απέδωσε τον θάνατο σε στραγγαλισμό με τα χέρια. Ο στραγγαλισμός, όπως διαπιστώθηκε μετά τη νεκροτομή, είχε διαπραχθεί πριν από δύο 24ωρα. Το θύμα δεν είχε προβάλει αντίσταση καθώς, όπως έδειξε η τοξικολογική εξέταση, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Οι γείτονες κατέθεσαν ότι στο σπίτι του συγγραφέα μπαινόβγαιναν διάφοροι άνδρες, εφήμεροι ερωτικοί σύντροφοι. Οι φήμες έλεγαν τότε ότι τον Ταχτσή τον δολοφόνησε ένας από τους εραστές του ή ότι η δολοφονία είχε να κάνει με το βιβλίο που έγραφε, στο οποίο θα αποκάλυπτε κρυφά μυστικά της αθηναϊκής αφρόκρεμας. Ο δολοφόνος του πάντως δεν βρέθηκε ποτέ και η υπόθεση μπήκε στο φάκελο με τις ανεξιχνίαστες.

Υπόθεση Οικογένειας Χρυσαφίδη



31 χρόνια μετά από το φρικιαστικό έγκλημα στην Εκάλη, ο δολοφόνος παραμένει ανεξιχνίαστος. Τα μέλη της οικογένειας Χρυσαφίδη, ο 48χρονος Μιχάλης Χρυσαφίδης, η σύζυγός του Ελίζαμπεθ 43 χρόνων και οι γιοί τους Αλέξανδρος και Γιώργος 16 και 18 χρονών αντίστοιχα, βρέθηκαν στις 24 Ιουνίου του 1991 δολοφονημένα στο σπίτι τους, στο Ψυχικό από τον ανιψιό του Μιχάλη Χρυσαφίδη, Αλέξανδρο Μακρίδη, έναν γείτονα και έναν συνεργάτη του. Κύριος ύποπτος ήταν ο 28χρονος τότε Ταϋλανδός μπάτλερ της οικογένειας, ο οποίος διέφυγε με την οικογένειά του και δε βρέθηκε ποτέ.

Ο τόπος εγκλήματος που έγινε σκηνικό στο "Σασμό"



Την 1η Ιουλίου του 2009, ο 78χρονος Αλέξανδρος Πηλιούνης έπεσε θύμα δολοφονίας μέσα στο Λαογραφικό του Μουσείο. Ο άνδρας αυτός ήταν γόνος εύπορης οικογένειας γαιοκτημόνων της ανατολικής Αττικής, επιστήθιος φίλος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ήταν κληρονόμος και διαχειριστής μίας πραγματικά τεράστιας περιουσίας. Ο άτυχος ηλικιωμένος φέρεται να είχε δεχτεί τρεις πυροβολισμούς στο κεφάλι, ενώ ήταν δεμένος χειροπόδαρα σε καρέκλα και φιμωμένος με ένα πουκάμισο στο κεφάλι. 13 χρόνια μετά, το μέρος αυτό έγινε σκηνικό για τη διάσημη σειρά "Σασμός".

Η εξαφάνιση του καρδιολόγου



Στις 4 Δεκεμβρίου του 2008, ο καρδιολόγος Επαμεινώνδας Γερασιμόπουλος, γύρισε από τη δουλειά του στο σπίτι του όπου βρήκε δύο άνδρες με κουκούλες να τον περιμένουν. Είχαν δέσει και φιμώσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Με την απειλή όπλου τον μετάφεραν στο γκαράζ. Από εκεί τον έβαλαν μέσα στο αυτοκίνητό του και έφυγαν μαζί του. Άλλοι δύο συνεργοί, που φέρεται ότι υπήρχαν στο σπίτι, πήραν το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας και ακολούθησαν. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του. Λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση του γιατρού, τέσσερις «ορφανές» επιστολές στάλθηκαν σε διαφορετικούς παραλήπτες. Ήταν όλες τους ασύντακτες και ανορθόγραφες, ιδιόχειρες επιστολές με τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα, ενώ αποστολέας αυτών ήταν άγνωστος. Η 1η επιστολή στάλθηκε στην σύζυγο του γιατρού Άννα Γερασιμοπούλου. Η 2η, στάλθηκε στον δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα. Για την 3η επιστολή δόθηκαν τηλεφωνικές οδηγίες από άγνωστο άτομο στον ιδιωτικό ερευνητή Ανδρέα Ανδρικόπουλο. Ο άγνωστος τον κατεύθυνε στα Μέγαρα, στο 39ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, όπου βρήκε την επιστολή κάτω από ένα τούβλο. Με τον ίδιο τρόπο οδηγήθηκε και στην 4η επιστολή στη Λεωφόρο Πάρνηθος. Μέσω των επιστολών, ζητούσαν από τη σύζυγο 1.000.000 ευρώ προκειμένου να της δώσουν στοιχεία για το σύζυγό της, ωστόσο όπ
ως φάνηκε εκ των υστέρων, δε φάνηκαν χρήσιμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου