Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 09, 2022

Με το «καλάθι του Αη Βασίλη» απογειώνει τον ...εορταστικό εμπαιγμό

Με φαιδρότητες για το «καλάθι του Αη Βασίλη» και το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού» συνεχίζει η κυβέρνηση τον εμπαιγμό του λαού, αντίστοιχο με το «καλάθι» - καπαμά «του νοικοκυριού».


Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού» και το «καλάθι του Άη Βασίλη», τα οποία θα τεθούν σε ισχύ για τις μέρες των γιορτών, προκειμένου να χρυσώσει το χάπι για τις απλησίαστες τιμές που θα κοστίζουν το φετινό γιορτινό τραπέζι και τα παιχνίδια των παιδιών.


Το «εορταστικό καλάθι του νοικοκυριού» θα περιλαμβάνει γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι, βασιλόπιτα και σοκολάτα, ωστόσο, από τη λίστα λείπουν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.


Η ακρίβεια δεν είναι καιρικό φαινόμενο
Δρόμος ανοιχτός


Η εμπειρία από το «καλάθι του νοικοκυριού» που αποθεώνει ο υπουργός είναι χαρακτηριστική, καθώς οι τιμές των σχετικών προϊόντων παραμένουν ...σταθερές, δηλαδή στα ύψη σε σχέση με πέρυσι, με ανατιμήσεις που φτάνουν ακόμα και το 60 και 70%.


Μετά δε το ξεστοκάρισμα των σούπερμαρκετάδων, θα ακολουθήσει το ξεστοκάρισμα σε μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών. Το «καλάθι» των παιχνιδιών που θα ισχύσει από τις 14 Δεκέμβρη, σύμφωνα με το υπουργείο «θα έχει στόχο τη συγκράτηση στις τιμές των προϊόντων και την αποφυγή περαιτέρω ανατιμήσεων»...


Αρχική δημοσίευση: Eurokinissi

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου