Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 05, 2022

Εκεί που γυρίστηκε το Vikings

 


Το Vikings ακολουθεί τις περιπέτειες του Ragnar Lodbrok, ενός θρυλικού ήρωα του 9ου αιώνα ο οποίος λεηλάτησε τη Νορθούμπρια (ένα μεσαιωνικό βασίλειο εκεί που σήμερα είναι η βόρεια Αγγλία και η νοτιοανατολική Σκωτία), τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Μην ανησυχείτε, το θέμα δεν είναι spoiler.

Η σειρά είναι του History Channel και βλέποντας την θα περίμενε κανείς να έχει γυριστεί κάπου στη Σκανδιναβία. Ωστόσο, όλες οι σεζόν έχουν γυριστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στην κομητεία Wicklow της Ιρλανδίας.



Κοντά στα στούντιο που γίνονται τα γυρίσματα υπάρχουν άγρια βουνά, παραμυθένια δάση, πανέμορφες λίμνες και θάλασσα. Τα στούντιο βρίσκονται λιγότερο από μία ώρα με το αυτοκίνητο μακριά από το Δουβλίνο, απ' όπου προέρχονται πολλά από τα extras που απαιτούνται για μερικά επεισόδια.

Στην Ιρλανδία υπάρχει ανταγωνιστικό φορολογικό κίνητρο που ενθαρρύνει τα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών και ταινιών. Αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί οι ιθύνοντες της σειράς προτιμούν να μείνουν στο νησί (σε αντίθεση με το Game of Thrones που έχει γυριστεί σε εννέα διαφορετικές χώρες μέχρι στιγμής).

Το τοπίο στην κοιλάδα του Glendalough είναι μαγικό και έχει χρησιμοποιηθεί ξανά το 1981 στην ταινία Excalibur - φωτογραφία

Το Lough Tay όπου στα δεξιά, κοντά στην ακτή, φαίνεται το χωριού των Βίκινγκ - φωτογραφία

Για τις σκηνές που εμφανίζονται πλοία των Βίκινγκ χρησιμοποιήθηκαν λίμνες της περιοχής, όπως η Lough Dan στην φωτογραφία και η λίμνη Blessington - φωτογραφία

Τα δάση στο Wicklow είναι σχεδόν ανέγγιχτα και τα δέντρα δίνουν καλή αίσθηση της άγριας φύσης - φωτογραφία

Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα σε ύψος περίπου 400 ποδών, στον καταρράκτη Powerscourt, ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο - φωτογραφία

Βέβαια, για σκηνές όπως η πολιορκία του Παρισιού, έγιναν με τη χρήση υπολογιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου