Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 05, 2022

Sierra LaMar: Η δολοφονία που συγκλόνισε την Καλιφόρνια – Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ

 


Η ανατριχιαστική υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας της Sierra LaMar. Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ



Μεταφερόμαστε πίσω στο 2012. Φαινόταν να είναι ένα συνηθισμένο πρωινό. Η 15χρονη Sierra LaMar περπατούσε για να πάρει το σχολικό. Τα ίχνη της χάθηκαν ξαφνικά.


Ήταν την επόμενη μέρα που βρέθηκε το κινητό της. Η αστυνομία εξακολουθούσε να τη θεωρεί αγνοούμενη, απορρίπτοντας κάθε άλλο σενάριο. Όσο εντοπίζονταν περισσότερα προσωπικά της αντικείμενα, τόσο η ανησυχία εξαπλωνόταν στην εύπορη κοινότητα του Σαν Φρανσίσκο.

Οι αρχές εντόπισαν ίχνη της 15χρονης Sierra LaMar. Ποτέ όμως δεν βρήκαν το πτώμα της ανήλικης μαθήτριας. Η οικογένειά της ζούσε με την ελπίδα να εντοπιστεί ζωντανή. Εκατοντάδες άνθρωποι την αναζητούσαν παντού.

Η αστυνομία τελικά συνέλαβε και καταδίκασε τον άνθρωπο που την απήγαγε και τη σκότωσε. Όσο περνούσε ο καιρός χωρίς να προκύπτουν νέα στοιχεία, η οικογένεια της Sierra LaMar προσπαθούσε να διαχειριστεί το γεγονός πως η σορός ή τα λείψανά της δεν θα βρίσκονταν ποτέ.
Το χρονικό εξαφάνισης της Sierra LaMar

H Sierra LaMar, γεννημένη στις 19 Οκτωβρίου 1996 στο Fremont της Καλιφόρνια, είχε μετακομίσει με την οικογένειά της στο γειτονικό Morgan Hill. Ζούσε με τη μητέρα και τον σύντροφό της, ενώ ο πατέρας της παρέμενε στο Fremont.

Αν και ήταν καινούρια στο σχολείο, η Sierra LaMar δεν άργησε να γίνει δημοφιλής. Είχε μια μοναδική ικανότητα να κάνει τους άλλους να γελάνε. Όταν δεν εμφανίστηκε στο σχολείο το μοιραίο πρωινό, 16 Μαρτίου 2012, το αυτοματοποιημένο σύστημα του σχολείου κατέγραψε την απουσία.

Λίγες ώρες αργότερα, στις έξι το απόγευμα, ειδοποιήθηκε για την απουσία η μητέρα της. Είχαν δυστυχώς χαθεί κρίσιμες ώρες. Με τα νέα εξαφάνισής της να να συγκλονίζουν τη σχολική κοινότητα, η καθηγήτρια Αγγλικών κράτησε το θρανίο της άδειο για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Οι αρχές ακόμα θεωρούσαν τη 15χρονη αγνοούμενη. «Δεν υπάρχουν στοιχεία για κάτι άλλο» δήλωνε στο NBC News ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Jose Cardoza. Ήταν τις επόμενες δύο μέρες που τα στοιχεία έδειχναν ότι δεν πρόκειται για μια απλή εξαφάνιση.


Τα προσωπικά αντικείμενα της Sierra

Ήταν στις 17 Μαρτίου που βρέθηκε το κινητό της τηλέφωνο σε μια διασταύρωση στο Morgan Hill. Σε απόσταση δύο μιλίων από το σπίτι της. Φαινόταν να το είχε πετάξει κάποιος. Την επόμενη μέρα, σε κοντινή απόσταση, βρέθηκε η τσάντα της. Είχε μέσα διπλωμένα ρούχα της. Ένα τζιν και ένα πουκάμισο. Το πορτοφόλι της βρέθηκε πεταμένο σε άλλο σημείο.

Μετά την εξαφάνισή της και τις πρώτες έρευνες των αρχών, ξεκίνησε μια τεράστια εθελοντική έρευνα. Η περιοχή γύρω από το σπίτι της 15χρονης και τη στάση λεωφορείου προς την οποία κατευθυνόταν, ήταν απομονωμένη.

Η έρευνα επικεντρώθηκε ώστε να εντοπιστεί οποιοδήποτε στοιχείο που υποδηλώνει εγκληματική ενέργεια. Όταν εντοπίστηκαν χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, οι αστυνομικοί δεν θεώρησαν αρχικά ότι πρόκειται για στοιχείο που αφορά τις έρευνες. Αποφάσισαν, ωστόσο, να δοθούν σε εργαστήριο για περαιτέρω έλεγχο.

Με τη Sierra LaMar να μη δίνει σημεία ζωής, οι αρχές άρχισαν να θεωρούν ότι πρόκειται για θύμα απαγωγής. Ο πατέρας της, εγγεγραμμένος για σεξουαλικά εγκλήματα, αποκλείστηκε σε εκείνο το στάδιο ερευνών ως ύποπτος.

Τα στοιχεία δεν έδειχναν ότι η 15χρονη Sierra είχε λόγους να φύγει από το σπίτι με τη θέλησή της. Από τις έρευνες στο τηλέφωνο και τον υπολογιστή της, δεν είχε προκύψει κανένα στοιχείο. Οι ερευνητές αποφάσισαν να ανακρίνουν όσους είχαν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα. Ήθελαν να μάθουν που βρίσκονταν τη στιγμή εξαφάνισης της μαθήτριας.
Από το τίποτα, στον πρώτο ύποπτο

Στις 28 Μαρτίου του 2012, στο στόχαστρο των αρχών μπήκε ένας άντρας που οδηγούσε ένα κόκκινο Volkswagen Jetta. Η τσάντα με τα ρούχα της Sierra LaMar έδωσε τα πρώτα στοιχεία του πιθανού απαγωγέα και δολοφόνου της.

Από την έρευνα στα ρούχα της Sierra LaMar προέκυψαν ίχνη DNA. Οι αρχές είχαν τα στοιχεία του 21χρονου Antolin Garcia-Torres. Το όνομά του βρισκόταν ήδη στις βάσεις δεδομένων των αρχών. Είχε παραβατική συμπεριφορά.

Ο Antolin Garcia-Torres οδηγούσε ένα κόκκινο VW Jetta και εργαζόταν στο παντοπωλείο Safeway. Ζούσε σε απόσταση 7 μιλίων από το σπίτι της 15χρονης. Έμενε με τη μητέρα του και την τότε έγκυο κοπέλα του. Οι αρχές άρχισαν να παρακολουθούν κάθε του κίνηση.

Ήταν το 2009 που τρεις ακόμα γυναίκες έπεσαν θύματα επίθεσης και πιθανής απαγωγής στο πάρκινγκ των καταστημάτων Morgan Hill Safeway. Ένας άντρας τις είχε πλησιάσει τη νύχτα ενώ έμπαιναν στα σταθμευμένα αυτοκίνητά τους και ετοιμάζονταν να φύγουν. Και στις τρεις περιπτώσεις, τρομοκρατήθηκε από τις κραυγές τους και την παρέμβαση περαστικών.

Η εξαφάνιση της Sierra LaMar προβλήθηκε και στο τηλεοπτικό πρόγραμμα America’s Most Wanted. Στις 21 Μαΐου, μετά από δύο μήνες παρακολούθησης, οι αρχές συνέλαβαν τον 21χρονο Antolin Garcia-Torres για την απαγωγή και τη δολοφονία της Sierra LaMar.

Οι κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης είχαν καταγράψει το αυτοκίνητό του κοντά στην περιοχή όπου είχε εξαφανιστεί η 15χρονη. Μετά από έρευνες, εντοπίστηκε DNA της ανήλικης στην πόρτα του αυτοκινήτου του, ενώ βρέθηκαν και τούφες από τα μαλλιά της στο πορτμπαγκάζ.

Αν και δεν είχε βρεθεί το πτώμα της Sierra LaMar, ούτε η σκηνή εγκλήματος, οι εισαγγελείς εισηγήθηκαν να του επιβληθεί η θανατική ποινή.
Το τέλος των ερευνών

Στις 14 Μαρτίου 2015, η οικογένεια της Sierra πήρε την πιο δύσκολη απόφαση. Εκείνη ήταν η μέρα που θα σταματούσαν την αναζήτησή της. Για χρόνια προσπαθούσαν να εντοπίσουν τη σορό ή τα λείψανά της. Ο Antolin Garcia-Torres δικάστηκε τελικά στις 30 Ιανουαρίου 2017. Κρίθηκε ένοχος για την απαγωγή και τη δολοφονία της, καθώς και για την απόπειρα επίθεσης σε τρεις ακόμα γυναίκες.

Όσο και αν η μητέρα της Sierra LaMar προσπάθησε να της αποκαλύψει που βρίσκεται. «Θα μπορούσες να μετανοήσεις και να μας πεις που βρίσκεται. Κι αν ήταν το παιδί σου;». Ο Antolin Garcia-Torres παρέμεινε σιωπηλός. Το δικαστήριο απέρριψε τη θανατική ποινή και τον καταδίκασε σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης.

Η οικογένεια δεν τέλεσε ποτέ κηδεία για τη 15χρονη. «Δεν είχε νόημα χωρίς το σώμα της», δήλωσε τότε ο πατέρας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου