O φούρνος του σπιτιού μας μπορεί να μας δώσει πεντανόστιμες επιλογές.
Τι και αν η παράδοση λέει ότι το Πάσχα σουβλίζουμε αρνί; Υπάρχει και εκείνη η κατηγορία ατόμων που προτιμούν το αρνάκι στο φούρνο. Ποιος άλλωστε δεν είναι λάτρης αυτής της κλασικής και παραδοσιακή συνταγής; Ανεξάρτητα αν σκέφτεστε να πάτε ή όχι το Πάσχα στο χωριό, το πασχαλινό αρνί είναι ένα έθιμο που ο σκοπός του πάντα ήταν να φέρει πιο κοντά την οικογένεια.
Το μόνο που χρειάζεστε είναι καλή διάθεση και φυσικά παρέα.
Οπότε προμηθευτείτε εγκαίρως από τον χασάπη σας το αρνάκι για το γιορτινό τραπέζι. Να είστε σίγουροι πως ακόμα και να δεν σουβλίσετε το αρνί, η κουζίνα σας μπορεί να σας δώσει την τέλεια τραγανή πέτσα που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας.
Πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνετε:
Καταρχάς ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Η σωστή μαρινάδα
Προτιμήστε τα απλά και κλασικά υλικά για αρνάκι όπως σκόρδο, μουστάρδα, δεντρολίβανο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αρκούν για να κάνουν το φαγητό σας πεντανόστιμο.
Αν έχετε ολόκληρο αρνί ή κατσίκι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαρινάδα αυτή για να αλείφετε το κρέας κατά τη διάρκεια του ψησίματός του, ανά τακτά διαστήματα.
Η κατάλληλη θερμοκρασία
Θα σας προτείναμε να κάνετε το αρνάκι σας σε γάστρα, αν όμως δεν θέλετε μπορείτε απλά να το βάλετε στο ταψί και να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο ή και λαδόκολλα. Θα χρειαστεί να το ψήσετε περίπου δύο ώρες.
Είναι ο σίγουρος τρόπος για να γίνεις μελωμένο και ζουμερό το αρνί.
Περίπου στο τελευταίο μισάωρο ξεσκεπάζετε το αρνί και το αφήνετε να ροδίσει και να αποκτήσει μια τραγανή και νόστιμη πέτσα.
Ο χρόνος ψησίματος
Ο πλέον κατάλληλος τρόπος ψησίματος του αρνιού θεωρείται ότι είναι ο αέρας. Λίγο πριν το τέλος συνεχίστε το ψήσιμο σε grill για να πετύχετε την τέλεια τραγανή πετσούλα.
Μην ξεχνάτε κάθε μισή ώρα να αλείφετε το αρνί με τα ζουμιά που έχουν πέσουν στο ταψί. Αν δεν έχει βγάλει αρκετό ζουμάκι, αλείψτε το αρνί με λαδολέμονο ή ζεστό ζωμό βοδινού για επιπλέον γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου