Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 31, 2023

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που οι εργαζόμενοι παραιτούνται, δεν είναι τα χρήματα


 Τα αφεντικά έχουν ξεχάσει πώς να λένε «μπράβο» - και αυτό οδηγεί τους υπαλλήλους να παραιτηθούν

Πότε ήταν η τελευταία φορά που το αφεντικό σου σου είπε «μπράβο» και το εννοούσε πραγματικά; Ενώ οι συνθήκες αμοιβής και εργασίας συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό, η ικανοποίηση από την εργασία οφείλεται σε μια πιο βασική ανθρώπινη ανάγκη

Εάν είστε όπως πολλοί Αμερικανοί εργαζόμενοι, η απάντησή σας είναι πιθανώς «όχι πρόσφατα». Σύμφωνα με μια έρευνα της Gallup σε περισσότερους από 15.000 Αμερικανούς εργαζομένους, μόλις το 32% των ανθρώπων ένιωθαν ότι είναι δεμένοι με τη δουλειά τους στα τέλη του 2022 και ο αριθμός των εργαζομένων που ανέφεραν ότι είχαν εγκαταλείψει οποιαδήποτε νέα πρωτοβουλία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το πιο σημαντικό είναι ότι μόλις το 30% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα της Gallup δήλωσαν ότι «έλαβαν αναγνώριση ή έπαινο για την καλή δουλειά τους» την περασμένη εβδομάδα.


Μια άλλη έρευνα από την εταιρεία λογισμικού ανθρώπινου δυναμικού Workhuman διαπίστωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς εργαζομένους με τους οποίους μίλησαν δεν ένιωθαν ότι τους εκτιμούσε ο εργοδότης τους.

Και αυτή η επιδημία παραμέλησης διώχνει τους εργαζόμενους. Μια μελέτη του 2021 από την παγκόσμια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης McKinsey διαπίστωσε ότι οι δύο βασικοί λόγοι που οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη δουλειά τους είναι επειδή δεν αισθάνονται ότι τους εκτιμούν η εταιρεία ή ο διευθυντής τους.

Περισσότεροι από τους μισούς εργαζομένους δεν ένιωθαν ότι τους εκτιμούσε ο εργοδότης τους

Το 2022, πάνω από 50,5 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν τις δουλειές τους.


Οι άνθρωποι έχουν δώσει πάντως μια μεγάλη ποικιλία εξηγήσεων για αυτή τη Μεγάλη Παραίτηση – είτε πρόκειται για εταιρείες που υιοθετούν απομακρυσμένη ή υβριδική εργασία είτε για αλλαγή νοοτροπίας από γενιά σε γενιά για τη φύση της δ– αλλά όλοι τους καθιστούν σαφές ότι η πανδημία ήταν ένας καταλύτης που έφερε στο προσκήνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα - όρος, υποκείμενο πρόβλημα στο χώρο εργασίας: Οι άνθρωποι δεν είναι ευχαριστημένοι.


Ενώ οι συνθήκες αμοιβής και εργασίας συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στο να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ευνοϊκά για τη δουλειά τους, αυξάνονται τα στοιχεία ότι η ικανοποίηση από την εργασία οφείλεται πραγματικά σε μια πιο βασική ανθρώπινη ανάγκη.


Μια έκθεση του 2023 από το Achievers Workforce Institute διαπίστωσε ότι ένα εκπληκτικό 79% των εργαζομένων θα προτιμούσε να μείνει σε μια δουλειά όπου αισθάνεται ότι τους εκτιμούν, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι βγάζουν λιγότερα χρήματα.


Οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται ότι τους εκτιμούν για τη δουλειά που κάνουν – το να πείτε στον υπάλληλο σας ένα απλό «μπράβο» μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ του αν θα μείνει ή θα φύγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου