Υλικά
2+ 30 ώρες
5 μερίδες
- Κουρκούτι
- 250 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 170 ml μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 γραμμάρια ξηρή μαγιά ή 20 γραμμάρια νωπή
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Λίγο αλάτι
- Μπακαλιάρος
- 1 κιλό περίπου μπακαλιάρος
- 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πανάρισμα
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1
Δύο μέρες πριν τηγανίσουμε το μπακαλιάρο μας, τον κόβουμε σε μερίδες και βγάζουμε την πέτσα του. Τον βάζουμε σε ένα μπολ με νερό όπου το αλλάζουμε περίπου 5-6 φορές μέχρι να τον τηγανίσουμε
Βήμα 2
Για να κάνουμε το κουρκούτι μας, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το νερό την μπύρα, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιμένουμε 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε στο ίδιο μπολ το αλεύρι,αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι. Δημιουργούμε ένα χυλό ούτε πολύ λεπτόρρευστο ούτε πολύ σφιχτό τον αφήνουμε εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου καλυμμένο με μεμβράνη, μία δύο ώρες περίπου. Μέχρι να ενεργοποιηθεί η μάγια.
Βήμα 3
Στραγγίζουμε καλά τον μπακαλιάρο μας και τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τον πανάρουμε με αλεύρι
Βήμα 4
Παίρνουμε ένα πολύ βαθύ τηγάνι αντικολλητικό ή αντικολλητική κατσαρόλα, ρίχνουμε μπόλικο ηλιέλαιο ώστε να σκεπάζονται τα κομμάτια του μπακαλιάρου για να μπορεί να φουσκώσει. Το λάδι μας πρέπει να κάψει αρκετά μετά περνάμε το μπακαλιάρο από το κουρκούτι χαμηλώνουμε λίγο το μάτι της κουζίνας και τηγανίζουμε. Τοποθετούμε τα τηγανισμένα κομμάτια του μπακαλιάρου σε απορροφητικό χαρτί. Συνοδεύουμε με σκορδαλιά από πατάτα,όπου ήδη έχω αναρτήσει τη συνταγή.Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Βήμα 5
Καλή επιτυχία !!! Και χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!!!
Δύο μέρες πριν τηγανίσουμε το μπακαλιάρο μας, τον κόβουμε σε μερίδες και βγάζουμε την πέτσα του. Τον βάζουμε σε ένα μπολ με νερό όπου το αλλάζουμε περίπου 5-6 φορές μέχρι να τον τηγανίσουμε
Βήμα 2
Για να κάνουμε το κουρκούτι μας, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το νερό την μπύρα, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περιμένουμε 5-10 λεπτά και ανακατεύουμε στο ίδιο μπολ το αλεύρι,αλάτι μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι. Δημιουργούμε ένα χυλό ούτε πολύ λεπτόρρευστο ούτε πολύ σφιχτό τον αφήνουμε εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου καλυμμένο με μεμβράνη, μία δύο ώρες περίπου. Μέχρι να ενεργοποιηθεί η μάγια.
Βήμα 3
Στραγγίζουμε καλά τον μπακαλιάρο μας και τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας, τον πανάρουμε με αλεύρι
Βήμα 4
Παίρνουμε ένα πολύ βαθύ τηγάνι αντικολλητικό ή αντικολλητική κατσαρόλα, ρίχνουμε μπόλικο ηλιέλαιο ώστε να σκεπάζονται τα κομμάτια του μπακαλιάρου για να μπορεί να φουσκώσει. Το λάδι μας πρέπει να κάψει αρκετά μετά περνάμε το μπακαλιάρο από το κουρκούτι χαμηλώνουμε λίγο το μάτι της κουζίνας και τηγανίζουμε. Τοποθετούμε τα τηγανισμένα κομμάτια του μπακαλιάρου σε απορροφητικό χαρτί. Συνοδεύουμε με σκορδαλιά από πατάτα,όπου ήδη έχω αναρτήσει τη συνταγή.Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.
Βήμα 5
Καλή επιτυχία !!! Και χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου