Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαρτίου 16, 2023

«ΕΓΚΛΗΜΑ» της κυβέρνησης με την βιταμίνη D!!! Σταματήστε εδώ και τώρα!!!

 



Τι αποφάσισε το υπουργείο Υγείας που ισοδυναμεί με «ταφόπλακα» για την υγεία όλων των Ελλήνων που παρουσιάζουν εξωφρενικά μεγάλη έλλειψη της D, ειδικά μετά τα χουντομέτρα!!!
Με πέντε στοχευμένες δράσεις το Υπουργείο Υγείας μεθοδεύει, όπως ισχυρίζεται, τον… εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης μέσα στο 2023, όπως διαπιστώνεται από το Ετήσιο Σχέδιο Δράσης 2023.

Οι δράσεις φέρονται να αφορούν στους εξής βασικούς τομείς: το clawback, την μείωση της δαπάνης για βιταμίνες και μέταλλα, την μεταφορά σκευασμάτων στην αρνητική λίστα, τους ανασφάλιστους πολίτες και τις διαπραγματεύσεις.



Όπως αντιλαμβάνεστε, θα σταθούμε στο υπογραμμισμένο κομμάτι!



Στην κυβέρνηση κάνουν λόγο για «εξορθολογισμό της δαπάνης για Βιταμίνη D, μαγνήσιο και σίδηρο».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας γίνεται επαναξιολόγηση και παραπομπή στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης φαρμάκων με «αναίτια αύξηση της κατανάλωσης τους».

Μάλιστα, έχει ήδη δημιουργηθεί ο σχετικός κλειστός προϋπολογισμός σε φάρμακα χαμηλής, όπως την αποκαλούν, θεραπευτικής αξίας (βιταμίνη D, μαγνήσιο, σίδηρος) με μείωση από τα 110 εκατ. ευρώ στα 40 εκατ. ευρώ.



Ενώ παρουσιάζεται στον πληθυσμό μαζική έλλειψη βιταμίνης D, λόγω του εγκλεισμού στα σπίτια με τα περίφημα Lockdown, μειώνουν την συνταγογράφηση της βιταμίνης που είναι πολύ βασική για την υγεία του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, είναι εξαιρετικά υψηλός ο αριθμός των ατόμων στην Ελλάδα που εμφανίζουν ανεπάρκεια βιταμίνης D, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην απορρόφηση του ασβεστίου, καθώς και στην υγεία του νευρικού και του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Πρόκειται μια βιταμίνη η οποία θεωρείται όχι μόνο καθορίζει την υγεία των οστών μας, αλλά μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων αυτοάνοσων (σκλήρυνση κατά πλάκας κ.τ.λ), καθώς και άλλων σοβαρών νοσημάτων όπως είναι ο καρκίνος.



Ο ανθρώπινος οργανισμός προσλαμβάνει τη βιταμίνη αυτή με 3 τρόπους: μέσω της διατροφής, των συμπληρωμάτων (που θέλει να μειώσει η κυβέρνηση) ή μέσω της έκθεσης του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία.

Οι ερευνητές δεν περίμεναν πως τα νούμερα θα ήταν τόσο υψηλά στην Ελλάδα με τις 2.700 ώρες ηλιοφάνειας τον χρόνο. Να είναι καλά όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη που όχι μόνο κλείδωσε τον κόσμο στα σκοτάδια, αλλά θέλει να μειώσει τώρα την συνταγογράφηση της βιταμίνης D!

Συγκεκριμένα, μελέτη που δημοσιεύτηκε στηn διατροφολογική ιστοσελίδα «Nutrition Insight» τον περασμένο Σεπτέμβριο διαπίστωσε ότι το 72,7% των κατοίκων της Ελλάδας ανεπάρκεια ή έλλειψη βιταμίνης D!!!!!!!!!!!

Τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν στην κυβέρνηση;;;

Όπως αναφέρουν, από την πλευρά τους οι Epoch Times, η βιταμίνη D ρυθμίζει την έκφραση εκατοντάδων γονιδίων και είναι αναπόσπαστο μέρος των βιολογικών λειτουργιών που επηρεάζουν κάθε σωματικό σύστημα. Η ανεπάρκεια ή ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να προκαλέσει πολλά γενικευμένα συμπτώματα που μπορεί να έχετε συσχετίσει με άλλες καταστάσεις υγείας.

Ονομάζεται επίσης βιταμίνη του ήλιου, καθώς το δέρμα παράγει βιταμίνη D όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου. Η βιταμίνη D εκτελεί πολλές λειτουργίες μέσα στο σώμα , συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης επαρκών επιπέδων ασβεστίου και φωσφορικών αλάτων, απαραίτητα για την φυσιολογική μεταλλοποίηση των οστών.



Βοηθά στην μείωση της φλεγμονής, η οποία είναι απαραίτητη για την ρύθμιση της κυτταρικής ανάπτυξης και της λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Η βιταμίνη D επηρεάζει επίσης τα γονίδια που βοηθούν στην ρύθμιση της κυτταρικής διαφοροποίησης και της απόπτωσης (προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος).

Είναι απαραίτητο να διατηρείτε υγιή επίπεδα βιταμίνης D για να μειώσετε τον κίνδυνο ιογενών και βακτηριακών ασθενειών κατά την περίοδο του κρυολογήματος και της γρίπης, όταν επικρατούν ασθένειες του αναπνευστικού ή εάν έχετε ανοσοποιητικό σύστημα και θέλετε να ενισχύσετε την φυσική σας άμυνα έναντι άλλων λοιμώξεων. Μια εξέταση αίματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε τα επίπεδα βιταμίνης D σας, αλλά εδώ είναι μερικά συμπτώματα που μπορεί να υποδεικνύουν ότι τα επίπεδά σας είναι χαμηλά:

Πονούν οι μύες
Οδυνηρά οστά: Η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να κάνει τα οστά σας να μαλακώσουν. Μπορεί να είναι πρόδρομος της οστεοπόρωσης.
Κούραση
Μειωμένη μυϊκή απόδοση
Υγεία εγκεφάλου Η βιταμίνη D είναι επίσης απαραίτητη για την υγεία του εγκεφάλου σας. Τα συμπτώματα της ανεπάρκειας μπορεί να περιλαμβάνουν άνοια που προκαλείται από την αύξηση του διαλυτού και αδιάλυτου βήτα-αμυλοειδούς, παράγοντα της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Η ανεπάρκεια βιταμίνης D σε έγκυες γυναίκες μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αυτισμού και διαταραχών που μοιάζουν με σχιζοφρένεια στο μωρό.
Κακός ύπνος
Ιδρωμένο κεφάλι: Η υπερβολική εφίδρωση , ειδικά στο κεφάλι σας, ή μια αλλαγή στο μοτίβο της εφίδρωσης, μπορεί να υποδηλώνει ανεπάρκεια βιταμίνης D.
Απώλεια μαλλιών Η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για τον πολλαπλασιασμό των κερατινοκυττάρων και παίζει σημαντικό ρόλο στον κύκλο των μαλλιών σας.
Πληγές αργής επούλωσης: Η βιταμίνη D προάγει την επούλωση των πληγών και τη δημιουργία της καθελιδίνης , ενός πεπτιδίου που καταπολεμά τις μολύνσεις των πληγών.
Ζάλη Στοιχεία από μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι η βιταμίνη D είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη του εσωτερικού αυτιού , η οποία επηρεάζει την ισορροπία και τον συντονισμό. Η ανάλυση ατόμων με αιθουσαία νευρίτιδα , που χαρακτηρίζεται από ίλιγγο, έδειξε χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στον ορό από ό,τι σε άτομα χωρίς αιθουσαία νευρίτιδα.
Καρδιακά προβλήματα Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D3 βελτιώνει την κυκλοφορία και μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Υπερβολικό βάρος Το πώς η βιταμίνη D επηρεάζει την παχυσαρκία δεν έχει εντοπιστεί. Ωστόσο, τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ανεπάρκειας σε άτομα που είναι παχύσαρκα.
Επαναλαμβανόμενες Λοιμώξεις Έχουν γίνει πολλές επιδημιολογικές μελέτες που δείχνουν ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο και τη σοβαρότητα της λοίμωξης , ιδιαίτερα σε λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.
Μειωμένη Γνωστική Λειτουργία: Τα δεδομένα δείχνουν ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D αυξάνει τον κίνδυνο άνοιας διπλά και αυξάνει τον κίνδυνο μειωμένης γνωστικής λειτουργίας.







https://www.el.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου