Η κλασική συνταγή για το πιο εύκολο και νόστιμο φαγητό το καλοκαιριού. Πεντανόστιμο μπριάμ φούρνου της
γιαγιάς. Ιδανικό και για χορτοφάγους. Το φαγητό αυτό συνδυάζει πολλά από τα αγαπημένα λαχανικά και είναι εύκολο και γρήγορο! Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!Υλικά συνταγής
3 μελιτζάνες
3 κολοκύθια
2 πράσινες πιπεριές
4 μεγάλες πατάτες
4 άλλες ώριμες και σφιχτές ντομάτες
4 σκ. σκόρδο
2 ξερά κρεμμύδια
1 καρότο
1 κ.σ. δυόσμος
2 κ.σ. μαϊντανός
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. άνηθος
1 χούφτα μπάμιες προαιρετικά (μια πολύ ωραία γευστική πινελιά)
1 φλ. ελαιόλαδο
Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
Στη συνέχεια κόβουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις τις πατάτες σε κομμάτια (σαν μεγάλες μπουκιές), τις πιπεριές και τα καρότα σε ροδέλες.
Προσθέτουμε και τις μπάμιες.
Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί ή καλύτερα σε γάστρα με καπάκι.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε στο φαγητό.
Γιαχνίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις 2 ντομάτες λιωμένες στο μπλέντερ και 1 φλιτζάνι νερό.
Αφού πάρει μια βράση, περιχύνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Κόβουμε τις άλλες 2 ντομάτες σε ροδέλες και τις απλώνουμε πάνω στο φαγητό.
Τέλος σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά και μετά το ξεσκεπάζουμε.
Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή όρεξη!
Συμβουλές
Συνοδεύουμε το μπριάμ με μια ωραία φέτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου