Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 02, 2023

Κυβερνητικός Χρόνος για το Κομματικό Κράτος



Ο Χαρδαλιάς αφήνει την επιθεώρηση για την πυρασφάλεια αεροδρομίων και στρατιωτικών μονάδων γιατί του ζητήθηκε από τον κο Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, έτσι έπρεπε να επιστρέψει.



Δεν είναι σε πρώτο πλάνο η ασφάλεια των στρατιωτικών εγκαταστάσεων, είναι σε πρώτο πλάνο ο μηχανισμός συντήρησης του κομματικού πελατειακού κράτους, είναι σε πρώτο πλάνο το λάδωμα των γραναζιών που φρενάρουν κάθε ιδέα και προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας. Αλήθεια, το ΓΕΕΘΑ δεν κάνει ελέγχους για την πυρασφάλεια;



Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Μπορείτε να φανταστείτε τον χρόνο που δαπανούν πρωθυπουργός και υπουργοί για να βρουν και εγκρίνουν υποψήφιους σε όλες τις Περιφέρειες και όλους τους Δήμους της Χώρας; Τον χρόνο που δαπανούν σε μεταξύ τους διαμάχες για να επιβάλλουν το δικό τους πιστό πρόσωπο; Αν σε αυτό προσθέσουμε και τους Προέδρους Οργανισμών, τους ΓΓ, τους Γενικούς Διευθυντές και τους μετακλητούς, αν σε όλο αυτό προσθέσουμε και την νομοθεσία που φτιάχνεται για τους κολλητούς, αν σε όλο αυτό προσθέσουμε και τις επαφές κάτω από το τραπέζι με μίζες και προμήθειες, ε δεν μένει και πολύς χρόνος για να ασχοληθούν με την Ανάπτυξη.



Φυσικά το παιχνίδι του κομματικού πελατειακού κράτους δεν τελειώνει εδώ. Απεδω (όπως έλεγε και η μητέρα μου) ξεκιναει. Είναι το πρώτο βήμα άλωσης. Η άλωση ξεκίνησε το 1453 αλλά δεν έχει τελειώσει, την συνεχίζουν οι έλληνες (κουτοπόνηροι) πολιτικοί και την υπογράφουν και νομιμοποιούν με την ψήφο τους οι έλληνες ψηφοφόροι που ευελπιστούν να αρπάξουν κανα ψιχίο μέσα στο πλιάτσικο που πάντοτε ακολουθεί μια άλωση. (Οπότε και προφανώς στην Ελλάδα είναι συνεχές).



Πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε για τα πρόσωπα που θα επανδρώσουν τον Πρόεδρο και τον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου. Το υπουργικό συμβούλιο, δηλαδή το κυβερνών κόμμα, και το εφαρμόζει το κάθε κυβερνών κόμμα, το πασοκ, η νδ και ο συριζα. Το συντήρησαν όλοι αυτοί οι υπερασπιστές της Δημοκρατίας. Όταν έχεις τα γκέμια ελέγχεις το κάρο. Όταν ελέγχεις την ηγεσία ελέγχεις ολόκληρο το σώμα. Αυτός είναι ο δεύτερος πυλώνας άλωσης.



Και το κερασάκι στην τούρτα. Θέσεις Ταξίαρχων και πάνω είναι πολιτικές. Στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για το ποιοι θα γίνουν ταξίαρχοι (και οι πιο πάνω φυσικά) αποφασίζει το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο, το κυσεα νομίζω. Φαντάζεστε τι γίνεται με τις λίστες και το γράψε, σβήσε κ διόρθωσε. Και ποιοι αποφασίζουν; Οι κουτοπόνηροι πολιτικοί. Με ποιο γνώμονα; Την κομματική ταυτότητα και το πόσο πιστός είναι ο καθένας στο κόμμα. Η ασφάλεια της χώρας εναποτίθεται σε (πιθανότατα) κομματικούς φελλούς από κουτοπόνηρους πολιτικούς.



Οπότε μην μας κάνει εντύπωση που όλα καταρρέουν και που ανυψώνονται οι αριθμοί σε συγκεκριμένης τραπεζικούς λογαριασμούς και μόνο. Οι τρεις πυλώνες της άλωσης εξασφαλίζουν το κομματικό πελατειακό κράτος. Και από κάτω όλοι εμείς που νομίζουμε ότι έχουμε Δημοκρατία, όλοι εμείς που ακόμα πιστεύουμε ότι η Εξουσία πηγάζει από το Λαό και υπάρχει υπέρ Αυτού.



Μηχανισμοί που δεν είχαν επινοηθεί ούτε στο Φεουδαρχικό Σύστημα, στα Φεουδαρχικά Κράτη. Αν μας έβλεπαν σήμερα Φεουδάρχες εκείνης τη εποχής θα ζήλευαν.



Αλλά και πάλι, αν είχαν χρόνο για να ασχοληθούν με την Ανάπτυξη, απλά δεν θα το έκαναν, γιατί δεν την θέλουν. Συντηρούν την μιζέρια για να μπορούν να υπόσχονται Λύσεις. Και πιστέψτε με, είναι Υψηλή Στρατηγική, πέρα από τα όρια της Πολιτικής. Και το συνεχίζουν και οι Νέοι Προεστοί. Οι νεοεισερχόμενοι στο Κοινοβούλιο. Στρωμένο τραπέζι δεν το χαλαει κανείς προφανώς.





ΥΓ.



Σύμφωνα με τον Αποστολάκη: Όσον αφορά στη διαχείριση των απόρρητων πληροφοριών, πρόκειται για σοβαρή παραβίαση από τον υφυπουργό, ο οποίος εμφανίστηκε σε φωτογραφία μπροστά σε απόρρητο χάρτη που αποτυπώνονταν η ακριβής θέση και η διάταξη των αποθηκών καυσίμων. (για τον Χαρδαλια λέει).

 

 

Πηγές

 

 

Νίκος Χαρδαλιάς: Θέμα ωρών η ανακοίνωση της υποψηφιότητας για την Περιφέρεια Αττικής

https://www.tovima.gr/2023/07/30/politics/nikos-xardalias-thema-oron-i-anakoinosi-tis-ypopsifiotitas-gia-tin-perifereia-attikis/?utm_source=%CE%A4%CE%9F+%CE%92%CE%97%CE%9C%CE%91+-+5+%CF%84%CE%BF+%CF%80%CF%81%CF%89%CE%AF&utm_campaign=b2dd2833d6-EMAIL_CAMPAIGN_2023_05_29_10_32_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_-c0f302847c-%5BLIST_EMAIL_ID%5D

30.07.202320:31

Νωρίτερα σήμερα (30/7) ο υφυπουργός Άμυνας, επιστρέφοντας από τα στρατόπεδα που επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας, είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

 

 

Αποστολάκης: Σοβαρή παραβίαση απορρήτου από τον Χαρδαλιά

https://armyvoice.gr/2023/08/apostolakis-sovari-paraviasi-aporritou-apo-ton-chardalia/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_term=2023-08-01&utm_campaign=++Armyvoice

01 Αυγούστου 2023

 

Όσον αφορά στη διαχείριση των απόρρητων πληροφοριών, πρόκειται για σοβαρή παραβίαση από τον υφυπουργό, ο οποίος εμφανίστηκε σε φωτογραφία μπροστά σε απόρρητο χάρτη που αποτυπώνονταν η ακριβής θέση και η διάταξη των αποθηκών καυσίμων.

 

 

Άρειος Πάγος: Νέα Πρόεδρος η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και Εισαγγελέας η Γεωργία Αδειλίνη

https://www.protothema.gr/greece/article/1395992/areios-pagos-nea-proedros-i-ioanna-klapa-hristodoulea-kai-eisaggeleas-georgia-adeilini/

Η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου ως εφέτης είχε διενεργήσει την ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής

 

 

Άρειος Πάγος: Η Νέα πρόεδρος και η νέα εισαγγελέας από το Ειδικό Δικαστήριο του Νίκου Παππά

https://netakias.com/2023/07/25/%ce%ac%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%ac%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b5/

25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου