Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 01, 2023

Το ελιξίριο του βρικόλακα


Πως κατάφεραν οι επιστήμονες να παρατείνουν τη ζωή σε πειραματόζωα

Σε όλες τις ταινίες του Χόλιγουντ, οι βρικόλακες παραμένουν νέοι επειδή πίνουν αίμα. Τώρα κατά μία έννοια οι επιστήμονες τους δικαιώνουν, αφού κατάφεραν να αντιστρέψουν την γήρανση σε ποντίκια πειραματόζωα με μετάγγιση αίματος. 



Ερευνητές του Χάρβαρντ σε συνεργασία με άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα κατάφεραν να επαναφέρουν τη νιότη των γηρασμένων ποντικιών με μετάγγιση από νεότερα ποντίκια.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι αυτή η τεχνική δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στους ανθρώπους, αλλά και στο ανθρώπινο αίμα υπάρχουν αντιγηραντικοί παράγοντες που μπορούν να απομονωθούν και στο μέλλον να βοηθήσουν στη καθυστέρηση της γήρανσης.


Παραβίωση

Οι επιστήμονες χρησιμοποιήσαν τη λεγόμενη παραβίωση, δηλαδή συνέδεσαν το αγγειακό σύστημα του γηρασμένου ποντικού με αυτά νεότερων ποντικιών. Το πείραμα έγινε για 12 εβδομάδες και τα νεότερα ποντίκια ήταν μόλις 2 μηνών.

Όταν τα ποντίκια αποσυνδέθηκαν όλοι οι δείκτες των γηρασμένων ποντικών έδειχναν αλλαγμένοι και έμοιαζαν με νεότερων ποντικιών.



Ζούσαν 6% με 9% περισσότερο, κάτι που αντιστοιχεί σε ανθρώπινη ζωή σε 6 χρόνια επιπλέον ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου