Υλικά
15 λεπτά
2 μερίδες
200 γρ μπέικον
1 μικρή κονσέρβα μανιταριών
250 γρ μακαρόνια
1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό
1 σφηνάκι κονιάκ ή λευκό κρασί
1 μικρή κρέμα γάλακτος
2 χούφτες παρμεζάνα
Λίγο βούτυρο αγελαδινό
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
Βήμα 1
Βράζουμε μακαρόνια της επιλογής μας σε αλατισμένο νερό και έπειτα τα σουρώνουμε. Κρατάμε λίγο νεράκι από τα μακαρόνια στην άκρη.
Βήμα 2
Παράλληλα, σε ένα τηγάνι λιώνουμε λίγο αγελαδινό βούτυρο και προσθέτουμε το μπέικον για να τσιγαριστεί.
Βήμα 3
Στη συνέχεια αφού έχει ροδίσει λίγο, προσθέτουμε λίγο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και ένα κονσέρβακι μανιτάρια (αν έχετε βάλτε και φρέσκα).
Βήμα 4
Έπειτα αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί ή κονιάκ αν θέλετε (εμένα μου αρέσει με κονιάκ) και περιμένουμε να εξατμιστεί.
Βήμα 5
Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε μια μικρή κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε και τα βρασμένα μακαρόνια και το νεράκι που κρατήσαμε καθώς και 2 χούφτες παρμεζάνα και λίγο πιπέρι!
Βήμα 6
Τέλος, γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό αν θέλουμε! Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου