Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 06, 2023

Καρμπονάρα αλλιώς


 Υλικά

 15 λεπτά

 2 μερίδες

200 γρ μπέικον

1 μικρή κονσέρβα μανιταριών

250 γρ μακαρόνια

1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό

1 σφηνάκι κονιάκ ή λευκό κρασί

1 μικρή κρέμα γάλακτος

2 χούφτες παρμεζάνα

Λίγο βούτυρο αγελαδινό

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

Βήμα 1

Βράζουμε μακαρόνια της επιλογής μας σε αλατισμένο νερό και έπειτα τα σουρώνουμε. Κρατάμε λίγο νεράκι από τα μακαρόνια στην άκρη.

Βήμα 2

Παράλληλα, σε ένα τηγάνι λιώνουμε λίγο αγελαδινό βούτυρο και προσθέτουμε το μπέικον για να τσιγαριστεί.

Βήμα 3

Στη συνέχεια αφού έχει ροδίσει λίγο, προσθέτουμε λίγο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο και ένα κονσέρβακι μανιτάρια (αν έχετε βάλτε και φρέσκα).

Βήμα 4

Έπειτα αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί ή κονιάκ αν θέλετε (εμένα μου αρέσει με κονιάκ) και περιμένουμε να εξατμιστεί.

Βήμα 5

Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε μια μικρή κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να βράζει, βάζουμε και τα βρασμένα μακαρόνια και το νεράκι που κρατήσαμε καθώς και 2 χούφτες παρμεζάνα και λίγο πιπέρι!

Βήμα 6

Τέλος, γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό αν θέλουμε! Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου