Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 13, 2023

Ισημερινός: Εισβολή σε φυλακή όπου κρατείται ύποπτος για την δολοφονία του προεδρικού υποψήφιου

Γιγαντιαία επιχείρηση με 4.000 στρατιώτες και αστυνομικούς έκαναν

σήμερα οι αρχές στον Ισημερινό, στην φυλακή στην οποία κρατείται ο Fito, ο αρχηγός της ισχυρότερης συμμορίας της χώρας, τον οποίο ο δολοφονημένος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές είχε κατηγορήσει ότι τον απειλούσε, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν τα ξημερώματα, επιβαίνοντας σε θωρακισμένα οχήματα, στην φυλακή Νούμερο 8 του Γκουαγιακίλ, όπου είναι φυλακισμένος από το 2011 ο Χοσέ Αντόλφο Μασίας, ή Fito, αρχηγός της συμμορίας “Los Choneros”.  Σε φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από τις αρχές, ο Fitο εμφανίζεται με τα χέρια στο κεφάλι. Σε άλλη φωτογραφία φαίνεται ξαπλωμένος με τα εσώρουχα στο έδαφος μαζί με μία δεκάδα άλλους κρατούμενους.


 



Ο όνομά του βρίσκεται στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων του Ισημερινού μετά την δολοφονία την περασμένη Τετάρτη το Φερνάντο Βιγιαβισένσιο, 59 ετών, κεντρώου υποψήφιου για την προεδρία, ο οποίος ερχόταν στην δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου