Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουλίου 28, 2024

«Θύμαινα»: Το πανέμορφο μικρό νησάκι του Ανατολικού Αιγαίου

Η Ελλάδα έχει, ομολογουμένως, εκατοντάδες μικρά νησάκια, άγνωστα για τη μεγάλη πλειοψηφία των ταξιδιωτών, αλλά μοναδικά. Στους νησιωτικούς αυτούς προορισμούς περιλαμβάνεται και η Θύμαινα στο Ανατολικό Αιγαίο, που ανήκει στο νησιώτικο συμπλέγμα των Φούρνων Κορσεών, ανάμεσα στην Ικαρία και τη Σάμο.

Ο μικρός οικισμός της Θύμαινας είναι χτισμένος αμφιθεατρικά και τα στενά σοκάκια με τα ασβεστωμένα σκαλοπάτια, οι λουλουδιασμένες αυλές και οι ζεστοί της άνθρωποι αποτελούν λίγους μόνο από τους λόγους που αξίζει να περάσει κανείς εκεί τις καλοκαιρινές του διακοπές.
 

 
Δύο μικρά καφενεδάκια, δύο παντοπωλεία και ένα εστιατόριο είναι όλα όσα διαθέτει για τους τουρίστες μαζί με λιγοστά δωμάτια για διαμονή. Να σημειωθεί δε, πως σύμφωνα με το travel inspiration, δεν χρειάζεται μεταφορικό μέσο, καθώς οι αποστάσεις του νησιού καλύπτονται με τα πόδια μέσα σε λίγη ώρα.

Στο κέντρο του οικισμού υπάρχει η πλατεία του νησιού με τον επιβλητικό πλάτανο της μα και μια φυσική πηγή νερού. Λίγο πιο κάτω από την πλατεία οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες θα συναντήσουν το δημοτικό σχολείο, το νηπιαγωγείο, το Κ.Ε.Π, το αγροτικό ιατρείο καθώς και την κύρια εκκλησία του οικισμού, τον Άγιο Γεώργιο.

Ο δεύτερος οικισμός της Θύμαινας, η γνωστή Κεραμιδού, βρίσκεται λίγο νοτιότερα από το λιμάνι, με κατοίκους μετρημένους κυριολεκτικά στα δάχτυλα, όντας προστατευμένη από όλους σχεδόν τους ανέμους που μαστίζουν την περιοχή κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, γεμίζει από τουριστικά σκάφη που την επισκέπτονται για να απολαύσουν τόσο την ηρεμία του τόπου όσο και τους ολόφρεσκους μεζέδες θαλασσινούς και μη, στην τοπική ταβέρνα ελάχιστα μέτρα από εκεί που σκάει το κύμα.

Παίρνει δε την ονομασία της από ένα πλοίο γεμάτο κεραμίδια που ναυάγησε στον μικρό όρμο στα τέλη του 18ου αιώνα. Μάλιστα, η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού κατόπιν υποβρύχιας αρχαιολογικής έρευνας το 2015 εντόπισε και κατέγραψε το εν λόγω ναυάγιο, παίρνοντας δείγματα από τον βυθό για περαιτέρω ανάλυση και τεκμηρίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου