Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Αυγούστου 03, 2023

Το πιο στενό κτίριο στην Ευρώπη δεν μπορείς να μαντέψεις που βρίσκεται ‑ Εκεί κρύβονταν παράνομα ζευγάρια και ιερόδουλες

Είναι εντυπωσιακό θέαμα!
 Αυτό το εκπληκτικό σπίτι, είναι τόσο στενό και βρίσκεται στην καρδιά της Βαλένθια, στην Plaza Lope de Vega, στην κεντρική γειτονιά της Santa Catalina.



Με πρόσοψη 107 εκατοστών από τη μία πλευρά στην άλλη, λίγο περισσότερο από το πλάτος της πόρτας, είναι το στενότερο κτίριο στην Ευρώπη και το δεύτερο στον κόσμο, που ξεπερνιέται μόνο από ένα κτίριο στη Βραζιλία μήκους 100 εκατοστών, γνωστό και ως «Casa del Metro».


Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι επάνω όροφοι νοικιάζονταν σε ιερόδουλες και άτομα με εξωσυζυγικές σχέσεις.

Σήμερα, η είσοδος αυτής της πρόσοψης ανήκει στο διπλανό μπαρ La Estrecha, το οποίο έχει γκρεμίσει τον τοίχο που τα χωρίζει.



Λέγεται ότι η κοπέλα που έμενε στο σπίτι έπρεπε να ντυθεί στο δρόμο την ημέρα της Κοινωνίας, γιατί με το φόρεμα δεν μπορούσε να χωρέσει από την πόρτα.Λέγεται ότι η κοπέλα που έμενε στο σπίτι έπρεπε να ντυθεί στο δρόμο την ημέρα της Κοινωνίας, γιατί με το φόρεμα δεν μπορούσε να χωρέσει από την πόρτα.Το ίδιο έπρεπε να κάνει για να φορέσει το κοστούμι fallera (το κοστούμι για τις μέρες των Fallas).



Το πιο στενό σπίτι στην Ευρώπη φιλοξενούσε ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης και το ισόγειο ως κοσμηματοπωλείο, που ανήκε στην οικογένεια που ζούσε στο οίκημα, για να γίνει αργότερα περίπτερο και κατάστημα δώρων μέχρι να φτάσει στο μπαρ, που άνοιξε από τον Μάρτιο του 2015. Μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι επάνω όροφοι νοικιάζονταν σε ιερόδουλες και άτομα με εξωσυζυγικές σχέσεις.

Ο αριθμός 6 της πλατείας Lope de Vega είναι ένα περίεργο τ
ουριστικό αξιοθέατο και όχι πολύ γνωστό. Ο ιδιοκτήτης του La Estrecha λέει ότι είναι πιο δημοφιλής στους ξένους, καθώς περιλαμβάνεται σε πολλούς οδηγούς, παρά στους ίδιους τους Βαλενθιάνους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου