Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 17, 2024

Η πόλη θαύμα που απέτυχε παταγωδώς: H απίστευτη ιστορία της Shenyang

Από μέρος θαύμα, έγινε πόλη φάντασμα
 Μια εγκαταλελειμμένη πόλη με μισόχτιστες βίλες στη βορειοανατολική Κίνα βρήκε μια νέα πνοή - οι αγρότες την έχουν καταλάβει και άρχισαν να χρησιμοποιούν την έρημη γη για να καλλιεργούν και να εκτρέφουν βοοειδή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.



Ο κινεζικός γίγαντας ακινήτων Greenland Group ξεκίνησε το έργο του State Guest Mansions σε ένα προάστιο της Shenyang το 2010, σύμφωνα με το AFP. Η αποκλειστική ανάπτυξη στη βορειοανατολική επαρχία Liaoning της Κίνας είχε προγραμματιστεί να έχει 260 βίλες ευρωπαϊκού τύπου για να στεγάσει τους υπερπλούσιους της πόλης.

Ο Όμιλος Greenland σχεδίαζε να κατασκευάσει 260 βίλες ευρωπαϊκού στιλ ως μέρος του έργου του "State Guest Mansions".



Το έργο εγκαταλείφθηκε δύο χρόνια αργότερα, σύμφωνα με το AFP.

Το έργο εγκαταλείφθηκε δύο χρόνια μετά την ανάπτυξη του το 2010. Οι μισοχτισμένες βίλες έχουν κατακλυστεί από ντόπιους αγρότες, οι οποίοι οργώνουν τη γη και φυτεύουν καλλιέργειες στους κατάφυτους χλοοτάπητες εγκαταλελειμμένων επαύλεων. Τα ερειπωμένα σπίτια στέκονται ημιτελή και άβαφα σαν θρυμματισμένες επιτύμβιες στήλες που διασκορπίζονται στην απέραντη ερημιά.

Η πόλη-φάντασμα δεν φιλοξενεί πολυεκατομμυριούχους, αντίθετα, οι κάτοικοί της είναι πλέον τα ζώα που περιφέρονται έξω από τις βίλες ευρωπαϊκού τύπου.


Το εσωτερικό των κτιρίων μοιάζουν επίσης μετα-αποκαλυπτικά, σαν πλάνα κατευθείαν από το "The Last of Us", με φόντο κατοικίες που βρίσκεται πλέον σε αποσύνθεση στην τεράστια ιδιοκτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου