Υλικά
Μερίδες: 4
3-4 μεγάλες και σφιχτές ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε φέτες πάχους 3 χλστ.
λίγος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα τονάτο
250 γρ. τόνος διατηρημένος σε λάδι, καλά στραγγισμένος
1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
3 φιλέτα αντσούγιας, διατηρημένα στο λάδι και καλά στραγγισμένα
400 γρ. μαγιονέζα σπιτική ή του εμπορίου
40 ml χυμός λεμονιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε tomato tonnato, αρχικά αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά τους, μέχρι να τις χρειαστούμε.
Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη και λεία σάλτσα.
Σε μια πιατέλα απλώνουμε τη σάλτσα τόνου και από πάνω τακτοποιούμε τις φέτες ντομάτας.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε το καλοκαιρινό tomato tonnato.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου