Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 23, 2023

Το μικρότερο διαμέρισμα του κόσμου είναι κάτω από 1 τ.μ. και μάντεψε που βρίσκεται

Δε φαντάζεσαι τι ενοίκιο έχει!
 ο πιο μικροσκοπικό διαμέρισμα του κόσμου είναι στην ουσία ίδιο σε μέγεθος, αν όχι μικρότερο, από ένα κλουβί ή την απομόνωση στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για "διαμερίσματα" μεγέθους ... 0,39 τετραγωνικών μέτρων, που στην ουσία αποτελούνται απλά από ένα σιδερένιο κρεβάτι και είναι στιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο σε πελώριες πολυκατοικίες στην περιοχή του Χονγκ Κονγκ.

Οι ενοικιαστές είναι κατά κύριο λόγο ανύπαντροι και άνεργοι άνδρες που για να το νοικιάσουν γίνονται επαίτες ή κάνουν διάφορες μικροδουλειές, για να καταφέρουν να πληρώσουν στο κράτος τα 157 ευρω που κοστίζει το ...σπίτι τους και να τους περισσέψει και κάτι έξτρα για να έχουν να φάνε.Σαν να μην ήταν αρκετά άσχημα τα μικρά κλουβιά, το περιβάλλον τους είναι επίσης πολύ θλιβερό. Όλοι οι ένοικοι της «πολυκατοικίας» πλένουν τα ρούχα τους σε έναν κοινόχρηστο κουβά και το μπάνιο αποτελείται από δύο μόνο πάγκους. Το ντους θεωρείται ουσιαστικά μια τρίτη τουαλέτα και η κουζίνα είναι λίγο πολύ απλά ένας νεροχύτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου