Η καταστροφή, ο θάνατος και ο πόνος χτυπάει, χτυπάει συνεχώς και προφανώς θα συνεχίσουν.
Ακούσαμε τον κο Φάμελλο και τον κο Ανδρουλάκη να γενικολογούν, ναι να γενικολογούν, και να μην λένε κάτι σαφές και συγκεκριμένο.
Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
Ζούμε σε μια χώρα με πολλά δάση (ακόμα) που κυριαρχεί η Πεύκη και το Έλατο και τα πεύκα με τα κουκουνάρια είναι ζωντανοί αναμεταδότες της φωτιάς. Και χιλιάδες χωριά και οικισμοί περιβάλλονται από πεύκα και συχνά τα πεύκα διεισδύουν μέχρι τις αυλές. Παράλληλα το ανάγλυφο είναι πρότυπο ποικιλότητας. Υπάρχουν μεν πολλές επίπεδες περιοχές αλλά πολλές άλλες είναι υπερυψωμένες και κάποιες άλλες βρίσκονται χαμηλά. Και αν πάμε στην ελληνική ύπαιθρο θα δούμε χείμαρρους, φαράγγια, λοφίσκους και πεδιάδες.
Στο δια ταύτα.
Με ένα πολύ μεγάλο αριθμό χωριών και οικισμών να είναι σε στενή επαφή με πεύκα, πότε κάποιος αιρετός, βουλευτής και πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε να ενημερώσει τους κατοίκους τι κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς;
Με ένα πολύ μεγάλο αριθμό χωριών και οικισμών να είναι σε πεδιάδες όπου περνούν ποταμια, να είναι δίπλα σε χείμαρρους και ποτάμια, να βρίσκονται χείμαρροι και ποτάμια μέσα σε χωριά και κωμοπόλεις και κοντά να βρίσκονται βουνά από τα όποια διέρχονται ή ξεκινούν, και κάποια σημεία ή περιοχές να βρίσκονται χαμηλότερα από τα υπόλοιπα, ποιος εκπόνησε μια μελέτη για ένα πιθανό τέτοιο σενάριο; Ποιος σκέφτηκε το χειρότερο σενάριο και τι έκανε για αυτό; Ένα χωριό ή μια περιοχή που βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο και κοντά είναι ποτάμια θα έπρεπε να έχει μελετηθεί το χειρότερο σενάριο και να είναι ενημερωμένοι οι κάτοικοι.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα του κομματικού πελατειακού κράτους. Και θα τα ζούμε συνεχώς όσο με την ψήφο μας το στηρίζουμε. Οι υπουργοί και πρωθυπουργοί, οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες τοποθετούν σε πόστα και οργανισμούς τους δικούς τους και φυσικά εξαϋλώνεται κάθε έννοια αξιοκρατίας και μαζί της η πιθανότητα να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα πει: για σιγά ρε παιδιά, εδώ μπορεί να έχουμε πρόβλημα.
Ομάδες προσώπων που έχουν μικρά ή μεγάλα συμφέροντα πλαισιώνουν υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, Υπουργούς και Πρωθυπουργούς με κοινό σκοπό την εκλογική επικράτηση και μετά την νομή δημοσίων θέσεων, πόρων, χρημάτων και υλικών. Φυσικά δεν έχουν καμιά διάθεση αλλά και ικανότητα για μακρόπνοες σκέψεις και εκπόνηση σεναρίων και εύρεση λύσεων. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο δεν έχουμε και ανάπτυξη.
Οπότε ο θάνατος, η καταστροφή και ο πόνος θα επισκέπτονται τακτικά διαφορα μέρη της χώρας.
Φυσικά μπαζώνουμε και σκεπάζουμε τα πάντα βοηθώντας τις καταστροφικές παρενέργειες σε μια περίπτωση ενός ακραίου φυσικού φαινομένου.
Αλλά μην ξεχνάμε, χρειαζόμαστε και ένα φταίχτη και αυτός είναι η κλιματική αλλαγή. Και είναι το τέλειο άλλοθι για τους άχρηστους αιρετούς.
Μια και το έφερε η συζήτηση:
Στην Δυτική Ελλάδα, τις στιγμές που ξεκινούσε η Αποκάλυψη στα Χωριά της μαγνησίας και της Καρδίτσας, ένα τμήμα του χαμηλού βαρομετρικού στροβιλιζόταν σε απόσταση από τις ακτές και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου. Και δεν πλησίασε, και απομακρύνθηκε. Περίεργο φαινόμενο και έχει ξανασυμβεί. Αν ερχόταν και στροβιλιζόταν πάνω από την Δυτική Πελοπόννησο και Αιτωλοακαρνανία, τι θα γινόταν; Θα είχαμε την Αποκάλυψη σε δυο περιοχές; Κάποιος μας προστάτευσε. Μάλλον βλέπει ποσό άχρηστους αιρετούς έχουμε και βάζει το χέρι του.
Και για του Λόγου το Αληθές (των παραπάνω):
Περίπτωση Α.
Εσωτερικά έγγραφα και φωτογραφίες που έρχονται για πρώτη φορά στο φως τεκμηριώνουν ότι υπάρχουν 10.689 ρηγματωμένοι στρωτήρες (τραβέρσες από μπετόν πάνω στις οποίες πατούν οι ράγες) στο τμήμα Τιθορέα - Δομοκός ● Το πρόβλημα εντοπίστηκε το 2019 και διαρκώς επιδεινώνεται, ενώ τα τρένα συνεχίζουν να κινούνται με 140 χλμ./ώρα ● Η πλειονότητα των προβληματικών στρωτήρων προέρχεται από παρτίδες που προμήθευσε η εταιρεία ΣΤΡΩΤΗΡΕΣ ΑΕΒΕ, θυγατρική της ΤΕΡΝΑ, η οποία αναγνωρίζει το πρόβλημα.
Τα 106 χιλιόμετρα από την Τιθορέα, στη ρίζα του Παρνασσού, ως τον Δομοκό, λίγο μετά τη Λαμία, είναι το πιο σύγχρονο κομμάτι του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου. Κι όμως, στο τμήμα αυτό περισσότεροι από 10.000 στρωτήρες (τραβέρσες από προεντεταμένο σκυρόδεμα πάνω στις οποίες πατούν οι σιδηροτροχιές) έχουν υποστεί ρωγμές, σύμφωνα με επιστολή της κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ - ΑΒΑΞ - ΤΕΡΝΑ προς την ΕΡΓΟΣΕ, που φέρνει στο φως το Reporters United.
«Δεν κοιμάμαι το βράδυ», λέει στέλεχος της ΕΡΓΟΣΕ που γνωρίζει το θέμα. Οι περισσότεροι ρηγματωμένοι στρωτήρες δεν είναι ακόμα επικίνδυνοι για την κυκλοφορία, αλλά τουλάχιστον 1.000 εξ αυτών απαιτούν άμεση αντικατάσταση – και όσο το πρόβλημα κρύβεται κάτω από το χαλί τόσο γιγαντώνεται. Ο αριθμός 1.000 αποτελεί εκτίμηση στελέχους και μπορεί να αλλάξει όταν τελειώσει η διαδικασία αξιολόγησης της σοβαρότητας των ρωγμών».
ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» ΚΑΙ ΤOY REPORTERS UNITED
10.689 ρωγμές κάτω από το τρένο
https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/399302_10689-rogmes-kato-apo-treno
31/07/2023
Συνεχίζετε λοιπόν να ταξιδεύετε άφοβα με το τρένο
Περίπτωση Β.
Τα τελευταία 60 χρόνια, 600.000 άνθρωποι είτε σκοτώθηκαν είτε έμειναν ανάπηροι σε τροχαία.
Τροχαία στην Ελλάδα: «Δεν θέλουμε καλούς οδηγούς, αλλά καλούς ανθρώπους»
https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia/ti-symbainei-me-ta-trohaia-stin-ellada?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=05%2F09%2F2023
Ο Ιαβέρης μιλά στη LIFO για τα σοκαριστικά τροχαία των τελευταίων μηνών και εξηγεί τις χυδαίες οδηγικές συμπεριφορές: τα στατιστικά, η αλλαγή στην οδηγική μας παιδεία και μερικά στοιχεία ακόμα για τους Έλληνες όταν κρατούν τιμόνι.
600.000 νεκροί και ανάπηροι σε τροχαία. Το διανοείστε;;;;
Φωτιές επί Συριζα
Έλεγαν στην νδ: δεν υπάρχει κράτος
Έλεγαν στον συριζα: κάνουμε ότι μπορούμε αλλά μια τέτοια φωτιά δεν αντιμετωπίζεται και έχει να κάνει και με την κλιματική αλλαγή.
Φωτιές επί ΝΔ
Έλεγαν στον συριζα: δεν υπάρχει κράτος
Έλεγαν στη νδ: κάνουμε ότι μπορούμε αλλά μια τέτοια φωτιά δεν αντιμετωπίζεται και έχει να κάνει και με την κλιματική αλλαγή.
Πλημμύρες επί Συριζα
Έλεγαν στην νδ: δεν υπάρχει κράτος
Έλεγαν στον συριζα: κάνουμε ότι μπορούμε αλλά τέτοια φαινόμενα δεν αντιμετωπίζονται και έχει να κάνει και με την κλιματική αλλαγή.
Πλημμύρες επί ΝΔ
Έλεγαν στον συριζα: δεν υπάρχει κράτος
Έλεγαν στη νδ: κάνουμε ότι μπορούμε αλλά τέτοια φαινόμενα δεν αντιμετωπίζονται και έχει να κάνει και με την κλιματική αλλαγή.
Επίλογος
Καίμε 100 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο κάθε μέρα, καίμε ένα δισεκατομμύριο στρέμματα τον χρόνο, πετάμε τα σκουπίδια μας όπου φτάσουμε, βάζουμε πλυντήριο το μπλουζάκι που φορέσαμε για μερικές ώρες, κάνουμε τρεις φορές την ημέρα ντους, πετάμε ρούχα που πολλές φορές δεν φορέσαμε, πετάμε το ένα τρίτο του φαγητού μας γιατί δεν μπορούμε να φάμε το ίδιο φαγητό την ίδια μέρα, μπαζώνουμε ποταμούς και χειμάρρους, κλείνουμε ρέματα και γράνες, σκεπάζουμε τα πάντα με τσιμέντο και νάιλον, αφήνουμε τα δάση μας να γερνανε, να αρρωσταίνουν και να βρωμίζουν ….
Και μετά από κάθε φωτιά και πλημμύρα πρέπει να βρεθεί ένας φταίχτης, για την κυβέρνηση φταίει η κλιματική αλλαγή και για την αντιπολίτευση η κυβέρνηση.
Και φυσικά δεν φταίμε εμείς και φυσικά δεν φταίει η νοοτροπία μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου