Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 12, 2023

Πίτσα με μελιτζάνες, πιπεριές και μακεδονίτικο μπάτζο

Μια διαφορετική πίτσα με ελληνικό ταμπεραμέντο. Αξίζει να αναζητήσουμε μπάτζο, το μακεδονίτικο ΠΟΠ τυρί με την ελαφρώς πικάντικη γεύση. Διαφορετικά χρησιμοποιούμε μείγμα από φέτα και κεφαλοτύρι


 Υλικά

Μερίδες: για 1 πίτσα

 1 έτοιμη ζύμη για πίτσα

 3 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες

 1 πράσινη πιπεριά

 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό

 2 ντομάτες, σε κυβάκια

 150 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, στραγγισμένα και κομμένα σε μέτρια καρέ

 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός

 100 γρ. φέτα, τριμμένη

 200 γρ. μπάτζος, χοντροτριμμένος (αιγοπρόβειο τυρί ΠΟΠ με καταγωγή από τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Είναι σκληρό, λευκό έως λευκοκίτρινο, με γεύση έντονη, υπόξινη, ελαφρώς πικάντικη και αλμυρή– το βρίσκουμε σε καλά παντοπωλεία) ή μείγμα από πικάντικη φέτα και κεφαλοτύρι

 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για την πίτσα με μελιτζάνες, πιπεριές και μακεδονίτικο μπάτζο, αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε κυβάκια 0,5 εκ. ή σε λεπτές ροδέλες, ό,τι θέλουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις μελιτζάνες, την πιπεριά και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε την ντομάτα (φρέσκια και κονσέρβας), αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σκορπίζουμε τον βασιλικό και αποσύρουμε.

Απλώνουμε στη ζύμη το μείγμα λαχανικών και τα τυριά και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί η ζύμη από κάτω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου