Υλικά
Μερίδες: 4
100 γρ. (3/4 κούπας) καλαμποκάλευρο
100 γρ. (3/4 κούπας) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. (5 κουτ. σούπας) γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
50 ml (1/4 κούπας) γάλα φρέσκο
200 γρ. φρέσκο ανθότυρο, θρυμματισμένο
12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε την τηγανόπιτα με καλαμποκάλευρο και ντοματίνια, ξεκινάμε ρίχνοντας στον κάδο του μίξερ τα άλευρα, λίγο αλάτι, το γιαούρτι, το γάλα και το ανθότυρο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια, τον δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε απαλά να αναμειχθούν.
Ανοίγουμε με τα χέρια μας ή με τον πλάστη σε δίσκο 30 εκ.
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Απλώνουμε την τηγανόπιτα και τηγανίζουμε για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, αναποδογυρίζουμε και αδειάζουμε την πίτα ξανά στο τηγάνι, με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Τηγανίζουμε για περίπου άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου