Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 02, 2023

Μοσχάρι κρασάτο με μπαχάρια

Κλασικό κρασάτο στην κατσαρόλα, νόστιμο και μελωμένο με έντονα τα αρώματα από το μπαχάρι
 
Υλικά

Μερίδες: 4

  •  800 γρ. μοσχάρι, κατά προτίμηση ελιά, σε κύβους των 3 εκ.
  •  3 μέτρια κρεμμύδια ξερά, σε μέτρια καρέ
  •  4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  •  200 ml κόκκινο ξηρό κρασί*
  •  1 γεμάτο κουτ. γλυκού μέλι
  •  1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  •  10 κόκκοι μπαχάρι, κοπανισμένοι
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μοσχάρι κρασάτο με μπαχάρια σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα μπαχάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ με το μέλι και 300 ml ζεστό νερό.
  5. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  7. Συνοδεύουμε με τραχανά, ένα αφράτο ρύζι ή έναν βουτυράτο πουρέ.


Μυστικά
*Το κρασί της συνταγής είναι κόκκινο ξηρό, αλλά μπορούμε να βάλουμε και Μαυροδάφνη, αν έχουμε. Σε αυτή την περίπτωση θα αφαιρέσουμε το μέλι της συνταγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου