Υλικά
Μερίδες: 4
- 800 γρ. μοσχάρι, κατά προτίμηση ελιά, σε κύβους των 3 εκ.
- 3 μέτρια κρεμμύδια ξερά, σε μέτρια καρέ
- 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί*
- 1 γεμάτο κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 10 κόκκοι μπαχάρι, κοπανισμένοι
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το μοσχάρι κρασάτο με μπαχάρια σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα μπαχάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον πελτέ με το μέλι και 300 ml ζεστό νερό.
- Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
- Συνοδεύουμε με τραχανά, ένα αφράτο ρύζι ή έναν βουτυράτο πουρέ.
Μυστικά
*Το κρασί της συνταγής είναι κόκκινο ξηρό, αλλά μπορούμε να βάλουμε και Μαυροδάφνη, αν έχουμε. Σε αυτή την περίπτωση θα αφαιρέσουμε το μέλι της συνταγής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου