Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 02, 2023

Τρεις ελληνικοί καφέδες στους δέκα καλύτερους στον κόσμο

Τελειοποιούμε την τέχνη του καφέ και αυτό βγαίνει προς τα έξω
Εκτός από το παστίτσιο, το μουσακά και τη φέτα, σήμα κατατεθέν της Ελλάδας είναι αναμφίβολα και ο καφές.




Ο καφές στην Ελλάδα δεν είναι απλά ένα ρόφημα, είναι νοοτροπία, τρόπος ζωής!

Η φήμη των Ελλήνων που πίνουν καφέ με τις ώρες έχει ξεπεράσει τα σύνορα και πια ήρθε η ώρα, όχι μόνο να δικαιωθούμε αλλά και να αναγνωριστεί η τέχνη μας!

Αν έχεις ταξιδέψει στο εξωτερικό και θέλεις να πιεις έναν καλό Freddo Espresso, θα πρέπει να παίξεις το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού. Ο καημός όλων των Ελλήνων όταν ταξιδεύουν είναι πού θα βρουν έναν καλό καφέ.

Τρεις, λοιπόν, ελληνικοί καφέδες, μπήκαν στο top10 του Taste Atlas, που είναι γνωστό για τις λίστες του με τα καλύτερα –και όχι μόνο- φαγητά. Σήμερα, 1 Οκτωβρίου, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Καφέ, ο ταξιδιωτικός οδηγός τιμά την ημέρα και συγκεντρώνει τους δημοφιλέστερους και τους κορυφαίους καφέδες στον κόσμο.


Σημειώνεται ότι οι λίστες του Taste Atlas, βασίζονται στις αξιολογήσεις του κοινού, με μια σειρά μηχανισμών που αναγνωρίζουν τις αξιολογήσεις των bot, των εθνικιστών ή των πατριωτών και δίνουν πρόσθετη αξία στις αξιολογήσεις των χρηστών που το σύστημα αναγνωρίζει ως γνώστες.

Ο «παραδοσιακός» Φραπέ


Στην 7η θέση της λίστας βρίσκεται ο Φραπέ. Ο πρώτος καφές που μάθαμε να πίνουμε όσοι γεννηθήκαμε πριν από το 1990 και μέχρι να… εξευρωπαϊστούμε!

Όπως γράφει το Taste Atlas, η λέξη «φραπέ» εμφανίστηκε τον 19ο αιώνα αλλά ο καφές εφευρέθηκε το 1957. Φτιάχνεται συνδυάζοντας στιγμιαίο καφέ με νερό και πάγο, χτυπημένα σε ένα σέικερ –ή με μίξερ χειρός- για να σχηματιστεί αφρός.

Αναφέρεται η παραλλαγή με γάλα –γνωστή ως φραπόγαλο! – και, όπως εξηγεί ο ταξιδιωτικός οδηγός, πίνεται γλυκός, μέτριος ή σκέτος, με λικέρ ή παγωτό.

Η εφεύρεση του καφέ συνδέεται με τον Δημήτρη Βακόνδιο, εργαζόμενο στη Nescafe, που δημιούργησε τον φραπέ κατά λάθος στη ΔΕΘ, θέλοντας να φτιάξει στιγμιαίο καφέ, αλλά επειδή δεν υπήρχε ζεστό νερό, χρησιμοποίησε παγωμένο.

Freddo Espresso



Στη θέση 4 της λίστας, βρίσκεται ο Freddo Espresso, ένας «απλός ελληνικός καφές με εσπρέσο και πάγο».

«Σε αντίθεση με παρόμοιες ποικιλίες παγωμένου καφέ που ο καφές απλά χύνεται πάν σε πάγο, αυτή η ελληνική εκδοχή αναμειγνύει τα δύο συστατικά μέχρι ο καφές να είναι ελαφρώς παγωμένος, απαλός και κρεμώδης» σημειώνει το Taste Atlas.

Ο Freddo Espresso «εκτοξεύτηκε» ως καφές τη δεκαετία του 1990 και σήμερα είναι ο καφές που προτιμούν σχεδόν όλοι οι Έλληνες.

Freddo cappuccino



Μια θέση πιο ψηλά, στην θέση 3 είναι ο Freddo Capuccino.

«Ο Freddo Cappuccino είναι μια ποικιλία παγωμένου καφέ που προέρχεται από την Ελλάδα. Φτιάχνεται με εσπρέσο, συνήθως ένα διπλό σφηνάκι, το οποίο πρώτα αναμειγνύεται με πάγο, στραγγίζεται και στη συνέχεια χύνεται πάνω σε πάγο.

Στη συνέχεια, το ρόφημα συμπληρώνεται με καλά χτυπημένο παγωμένο γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου