Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 23, 2023

Το ξέρατε ότι οι άνθρωποι μπορούν να λάμπουν στο σκοτάδι;


Από όλα τα πράγματα που λάμπουν στο σκοτάδι, όπως οι πυγολαμπίδες ή

οι ράβδοι φωτός, κανείς δεν περίμενε ότι το ανθρώπινο σώμα έχει αυτήν την δυνατότητα.

Εάν έχετε σταθεί ποτέ κάτω από λάμπες φθορισμού (black light), τότε πιθανότατα να έχετε παρατηρήσει ότι τα δόντια σας να λάμπουν. Αυτό συμβαίνει επειδή οι οδοντοστοιχία των ανθρώπων περιέχει φώσφορο. Όταν διεγείρεται από την έκθεση σε υπεριώδες φως από μία λάμπα φθορισμού, ο φώσφορος εκπέμπει το δικό του φως, κάνοντας τα δόντια μας να λάμπουν.


Ωστόσο, η μία έρευνα έχει δείξει ότι τα δόντια μπορεί να μην είναι το μόνο σημείο του ανθρώπινου σώματος που μπορεί να λάμπει.

Η απάντηση βρίσκεται στη βιοφωταύγεια του ανθρώπου, μια σωματική διαδικασία που παραδοσιακά θεωρείται ότι σχετίζεται με θαλάσσια ζώα, σύμφωνα με ένα άρθρο του 2021 που δημοσιεύτηκε στο ResearchGate. Η βιοφωταύγεια είναι μια διαδικασία στην οποία το σώμα ενός ζωντανού πλάσματος εκπέμπει φως μέσω εκπομπής φωτονίων.


Ωστόσο, σε αντίθεση με τη ζωηρή λάμψη μίας πυγολαμπίδας ή μίας πεσκανδρίτσας, η ένταση του φωτός που εκπέμπεται από το δέρμα μας είναι πολύ αδύναμη για να ανιχνευθεί από το ανθρώπινο μάτι.


Το ανθρώπινο σώμα εκπέμπει περισσότερο φως σε ορισμένες ώρες της ημέρας

Ενώ η ένταση της εκπομπής φωτονίων από το ανθρώπινο σώμα είναι 1.000 φορές ασθενέστερη από αυτό που μπορούμε να αντιληφθούμε με γυμνό μάτι, ερευνητές από μια μελέτη του 2009, που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό «PLOS ONE», διαπίστωσαν ότι το ανθρώπινο σώμα λάμπει πιο έντονα σε ορισμένες ώρες της ημέρας


Κατά τη διάρκεια τριών ημερών, πέντε ενήλικες άνδρες εθελοντές φωτογραφήθηκαν χωρίς πουκάμισο από μια ευαίσθητη στο φως κάμερα ενώ κάθονταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Οι μετρήσεις γινόντουσαν κάθε τρεις ώρες. Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι το ανθρώπινο σώμα εξέπεμψε τη μεγαλύτερη ποσότητα φωτός από το πρόσωπο, ιδιαίτερα από τα μάγουλα και γύρω από το στόμα.


Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι το ανθρώπινο σώμα λάμπει πιο αδύναμα το πρωί, πιο έντονα το απόγευμα και φτάνει στην κορύφωση της εκπομπής φωτονίων αργά το απόγευμα.


Θεωρούμενος ότι συνδέεται με τους φυσικούς κύκλους του μεταβολισμού του σώματος, ένας ερευνητής από τη μελέτη Hitoshi Okamura είπε στο NBC News ότι τέτοιες εικόνες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διάγνωση προβλημάτων υγείας των ασθενών, όπως υποδεικνύεται από ασθενέστερα σημεία εκπομπής φωτονίων.


Οδηγούμενος από την θεωρία ότι συνδέεται με τα φυσικά κύματα του μεταβολισμού του σώματος, ο ερευνητής της μελέτης, Hitoshi Okamura, δήλωσε στο NBC News ότι «τέτοιες εικόνες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διάγνωση προβλημάτων υγείας των ασθενών, καθώς υποδεικνύουν τα ασθενέστερα σημεία εκπομπής φωτονίων».


Οι ανθρώπινες εκπομπές φωτονίων μπορεί να αλλάξουν ως απόκριση στον βελονισμό και τον διαλογισμό

Σε μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Global Advances in Health and Medicine,οι ερευνητές παρουσίασαν μια σύνοψη προηγούμενων μελετών, καθώς και πιο πρόσφατες εξελίξεις, που αφορούν εκπομπές εξαιρετικά ασθενών φωτονίων και πώς οι πληροφορίες σχετίζονται με τις πρακτικές της δυτικής ιατρικής και της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.


Κατά την επανεξέταση προηγούμενων μελετών που δημοσιεύτηκαν σε κινεζικά επιστημονικά περιοδικά, η πρόσφατη τεχνολογία απεικόνισης επιβεβαίωσε ότι η εκπομπή φωτονίων από τα δακτυλικά αποτυπώματα των ανθρώπων φαίνεται να αυξάνεται με την ηλικία ενός ατόμου καθώς και με την εξέλιξη μίας νόσου. Ενώ τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το φύλο, διαπιστώθηκε ότι οι εκπομπές εξαιρετικά ασθενών φωτονίων μειώνονται ως απόκριση στη θεραπεία με βελονισμό.


Ομοίως, μια μελέτη του 2020 που δημοσιεύτηκε στο Open Access Text σχεδιάστηκε για να αναλύσει εάν η θεραπεία με βελονισμό θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγές στις εκπομπές φωτονίων του ανθρώπου εντός περιόδου 30 λεπτών. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία υπερυφασματικής απεικόνισης, διαπιστώθηκε ότι η ροή φωτονίων αυξήθηκε στην πραγματικότητα στην περιοχή του σώματος όπου έγινε ο βελονισμός.


Ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν επίσης ότι η εκπομπή φωτονίων του ανθρώπου μπορεί δυνητικά να επηρεαστεί από τον διαλογισμό. Αν και χρειάζονται περισσότερες έρευνες, η ομάδα μελέτης διατύπωσε τη θεωρία ότι ο διαλογισμός μπορεί να επηρεάσει τη δραστηριότητα των ελεύθερων ριζών, η οποία πιστεύεται ότι παίζει ρόλο στην ανθρώπινη βιοφωταύγεια.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου