Υλικά
Μερίδες: 4-6
500 γρ. φετουτσίνι ή ταλιατέλες
250 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κυβάκια και μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
250-300 γρ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε φετουτσίνι αλφρέντο αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με μια πιρούνα στην κατσαρόλα με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν τα μακαρόνια με το βούτυρο και το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέτουμε 1 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου βράσαμε τα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε και το τυρί και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια «σάλτσα».
Πασπαλίζουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε την φετουτσίνι αλφρέντο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου