Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 04, 2023

Ψαρονέφρι με ντοματίνια στο τηγάνι με μουστάρδα

Απίθανα, ζουμερά και νόστιμα τα χοιρινά φιλετάκια, τα σερβίρουμε πάνω σε χαρουποπαξίμαδα ή σε πίτες για σουβλάκι και τα συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και, αν θέλουμε, με έναν βουτυράτο πουρέ πατάτας.
 

Υλικά

Μερίδες: 4

 600 γρ. ψαρονέφρι, σε φέτες πάχους 1 εκ.

 300 γρ. ντοματίνια ολόκληρα, καλά πλυμένα

 4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες

 100 γρ. μουστάρδα της αρεσκείας μας

 χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο

 100 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε το ψαρονέφρι με ντοματίνια στο τηγάνι με μουστάρδα αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με 2 κουτ. σούπας από τη μουστάρδα και 2 κουτ. σούπας από το λάδι.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε άλλες 2 κουτ. σούπας από το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας σε δόσεις, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.

Το βγάζουμε σε ένα σκεύος.

Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα ντοματίνια με λίγο αλατοπίπερο και το θυμάρι για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσουν.

Ρίχνουμε τα σκόρδα, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κρέας, μαζί με τα ζουμιά του.

Ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας, αλλά να παραμείνει ζουμερό.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με τη μουστάρδα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε το ψαρονέφρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου