Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 04, 2023

Τα 5 λεπτά στο κρεβάτι που θα κάνουν τη σχέση καλύτερη

Εδώ και αρκετά χρόνια, όταν και περάσαμε στη σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας, της ταχύτητας και των καθημερινών αλλαγών, τα προβλήματα στα ζευγάρια μοιάζουν να έχουν πολλαπλασιαστεί. Οι πιο γρήγοροι ρυθμοί, το στρες, τα social media, είναι μόνο μερικά από τα ζητήματα που καλούνται να διαχειριστούν. Και μέσα σε όλα αυτά, το πρόβλημα που υπάρχει είναι η έλλειψη της επικοινωνίας.
 Τα σeξουαλικά ζητήματα δεν είναι τα μόνα που αποσιωπούνται μέσα στη σχέση, γιατί αποτελούν ακόμα ταμπού που αν τα θίξεις θα επέλθουν τριγμοί στη σχέση. Τα σύγχρονα ζευγάρια πολλές φορές δεν συζητούν καν για τα γεγονότα της ημέρας τους και το βράδυ απλά θα κάτσουν μαζί μπροστά σε μια οθόνη για να δουν μια σειρά ή μια ταινία. Και έτσι η πλήξη και η αποξένωση μάλλον θα φέρει το τέλος.


Μια καλύτερη διαχείριση μπορεί να δώσει λύση. Την επόμενη φορά που θα επιστρέψετε σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα, δοκιμάστε να μιλήσετε με τον/την σύντροφο σας που θα ξαπλώσει δίπλα σας για να αποφορτίσετε την ένταση της ημέρας, αφήνοντας λίγο πιο μακριά το κινητό σας τηλέφωνο.



Αυτό στα αγγλικά ονομάζεται pillow talk, και δεν είναι κάτι παραπάνω από απλές συζητήσεις στο κρεβάτι, που όμως είναι απαραίτητες για το δέσιμο σε μια σχέση αλλά και για την έκφραση του ενδιαφέροντος στον άλλον. Ένα μέσο δηλαδή για να ενισχύσουν τη μεταξύ τους οικειότητα χωρίς να είναι κάτι άλλο ανάμεσα τους, πέρα από τους ίδιους τους εαυτούς τους.


Ούτε κόπο θέλει, ούτε κάποιον συγκεκριμένο τρόπο. Τα ζευγάρια μπορούν να κάνουν pillow talk, όπως του ταιριάζει καλύτερα, αλλάζοντας ή κρατώντας τον ίδιο στο τέλος της ημέρας. Το μόνο που προτείνουν οι ειδικοί είναι να επιλέγονται ανάλαφρα θέματα, όπως συμβαίνει στα πρώτα ραντεβού όπου ο ένας προσπαθεί να ανακαλύψει τον άλλον. Ακόμα και αν η σχέση είναι μακροχρόνια μπορεί να έχουν υπάρξει εντυπωσιακές λεπτομέρειες για τον άλλον, που έχουν περάσει απαρατήρητες.Αν η διαδικασία σας φαίνεται ξένη, δοκιμάστε:


να διαλέξετε ένα θέμα όπως η αγαπημένη σας εποχή του χρόνου να μιλήσετε γι’ αυτό, για το πού θα ταξιδεύατε αν μπορούσατε να πάτε οπουδήποτε, ποια θεωρείτε την καλύτερη ταινία όλων των εποχών κ.λπ.

να καταγράψετε τρία πράγματα στην ημέρα ή την εβδομάδα που κύλησε για τα οποία νιώσατε ευγνώμονες.

να επινοήσετε ιστορίες ο ένας για τον άλλον

να κάνετε αστεία, να νιώσετε πάλι παιδιά παίζοντας ακόμα παιχνίδια με λέξεις ή στίχους τραγουδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου