Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 25, 2023

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ του Γκέερτ Βίλντερς! ΑΚΡΑΙΟΣ Σιωνιστής, μίσος για τους μουσουλμάνους και τους Έλληνες...

 

Πώς το ακροδεξιό κόμμα του Βίλντερς ενισχύθηκε κατά 10 μονάδες τον τελευταίο μήνα και σάρωσε στις εκλογές

Mοιάζει εκ πρώτης όψεως ο Γκέερτ Βίλντερς ότι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Τετάρτη, στην Ολλανδία επειδή τάχθηκε κατά των μεταναστευτικών ροών στη χώρα προστατεύοντας τα δικαιώματα των Ολλανδών. Ωστόσο, αλλού βρίσκεται το μυστικό της νίκης του.



Σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκοπήσεων του Politico, το PVV (Κόμμα της Ελευθερίας) ενισχύθηκε περίπου κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες μέσα στον τελευταίο μήνα, με κάποιους να επιχειρούν ήδη να δώσουν τη δική τους ερμηνεία στη μεγάλη ενίσχυση της απήχησής του το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

«Μεταξύ 7 Οκτωβρίου και 22 Νοεμβρίου, η εκλογική υποστήριξη για τον Χερτ Βίντερς αυξήθηκε από 12% σε 23%. Μήπως οι μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε όλη την Ολλανδία έπαιξαν ρόλο στο να στραφούν οι Ολλανδοί εκλογείς στο PVV με τις πάγιες αντιμεταναστευτικές θέσεις;» διερωτάται ο λογαριασμός του Visegrad 24 στο «Χ» με πολλούς σχολιαστές να συμφωνούν με αυτήν την εκτίμηση.

Οι μουσουλμάνοι στην Ολλανδία ανησυχούν για το τι θα ακολουθήσει μετά την προβλεπόμενη νίκη του ακροδεξιού αντιισλαμικού λαϊκιστικού Κόμματος της Ελευθερίας (PVV) του Χερτ Βίλντερς στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

«Ως θρησκευόμενος μουσουλμάνος, ανησυχώ», δήλωσε ο Μουχσίν Κιοκτάς, πρόεδρος μιας οργάνωσης για τα συμφέροντα των μουσουλμάνων, μιλώντας σήμερα στην ολλανδική τηλεόραση. «Πραγματικά δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Οι μουσουλμάνοι βρίσκονται μπροστά σε δύσκολους καιρούς».



Ο Βίλντερς έχει δηλώσει ότι θα κλείσει τζαμιά και θα απαγορεύσει το Κοράνι. Αυτό θα σημάνει ότι οι μουσουλμάνοι στην Ολλανδία δεν θα μπορούν πλέον να ασκούν ελεύθερα τη λατρεία τους, δήλωσε. «Πιστεύουμε στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου», δήλωσε ο Κιοκτάς προσθέτοντας πως σέβεται την κρίση των ολλανδών ψηφοφόρων. «Όμως ως αφοσιωμένος και θρησκευόμενος μουσουλμάνος, ανησυχώ».


Πανηγυρίζουν οι σιωνιστές


Η νίκη-σοκ δίνει στον Βίλντερς την ευκαιρία να ηγηθεί των συνομιλιών για το σχηματισμό ενός νέου κυβερνώντος συνασπισμού και πιθανώς να γίνει πρωθυπουργός του ευρωπαϊκού έθνους, αναφέρει η ισραηλινή jns.org.

Ως νεαρός άνδρας, ο Βίλντερς προσφέρθηκε εθελοντικά στα ισραηλινά κιμπούτς στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια. Υπήρξε ειλικρινής υπέρμαχος της ισραηλινής κυριαρχίας στα αμφισβητούμενα εδάφη, έχοντας πει πρόσφατα ότι «υπάρχει ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος από το 1946: το Βασίλειο της Ιορδανίας».

Για χρόνια, ο Βίλντερς προέτρεπε την ολλανδική κυβέρνηση να μεταφέρει την πρεσβεία της στο εβραϊκό κράτος από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, εκτός από το κλείσιμο του ολλανδικού διπλωματικού γραφείου στη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

Στις 4 Νοεμβρίου, ο Βίλντερς έγραψε στο X (πρώην Twitter): «Το Ισραήλ παλεύει για την ύπαρξή του. Ενάντια στις δυνάμεις του μίσους,
βαρβαρότητα και τρομοκρατία. Κανένας Ισραηλινός δεν θέλει να σκοτώνονται περιττοί πολίτες. Αλλά η Χαμάς πρέπει να εξαλειφθεί. Πρέπει να υποστηρίξουμε πλήρως το Ισραήλ και τον εβραϊκό λαό!».

Σε παλαιότερη ανάρτησή του, έγραψε: «Η απάντηση του Ισραήλ πρέπει να είναι σκληρή. Ο περιορισμός είναι μια ανόητη δυτική έννοια που εκλαμβάνεται ως αδυναμία από τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Το αποκαλούν “Hudna”, μια κατάπαυση του πυρός μόνο για να ανασυνταχθούν και να επιτεθούν ξανά».

Ο Βίλντερς είναι παντρεμένος με Ούγγρο-Εβραία διπλωμάτη, και ζει υπό 24ωρη αστυνομική προστασία από το 2004 λόγω απειλών από ριζοσπάστες ισλαμιστές.

Σύμφωνα με το exit poll του NOS, ο Gidi Markuszower του Κόμματος Ελευθερίας, ένας Ολλανδο-Ισραηλινός πολιτικός γεννημένος στο Τελ Αβίβ που εξελέγη για πρώτη φορά πριν από έξι χρόνια, πρόκειται να επιστρέψει στο κοινοβούλιο, όπως και ο Martin Bosma, ένας σημερινός βουλευτής που μιλάει άπταιστα Εβραϊκά.

Η δημοτικότητα του Βίλντερς αυξήθηκε τις εβδομάδες που ακολούθησαν τη σφαγή της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου για περισσότερα από 1,200 άτομα στο νοτιοδυτικό Ισραήλ, καθώς η Ολλανδία συγκλονίστηκε από βίαιες και αντισημιτικές διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ, αναφέρει το σιωνιστικό δημοσίευμα.

Εκτός από το δημοσίευμα, πολλά συγχαρητήρια κι από τους σιωνιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Μίσος για τους Έλληνες
Ο επικεφαλής του ακροδεξιού «Κόμματος της Ελευθερίας» Γκέερτ Βίλντερς έγινε γνωστός για τις θέσεις του υπέρ του GREXIT, αλλά και ως πολέμιος των προγραμμάτων στήριξης της Ελλάδας. Πλέον, το κόμμα του βρίσκεται ψηλά στις δημοσκοπήσεις και επηρεάζει καθοριστικά τη δημόσια ατζέντα σε μία από τις ισχυρότερες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι έχει, λοιπόν, πει κατά καιρούς ο Γκέερτ Βίλντερς για την Ελλάδα; Τα σχόλια εναντίον της Ελλάδας συχνά συνοδεύονταν από επιθέσεις κατά του βασικού του πολιτικού αντιπάλου και πρωθυπουργού της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

Ο Βίλντερς τον έχει κατηγορήσει ότι εξαπάτησε τους Ολλανδούς, καθώς στις προηγούμενες εκλογές είχε υποσχεθεί ότι δεν θα ανανεωθεί η βοήθεια στην Ελλάδα και τελικά ενέδωσε στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

Η πιο πρόσφατη αναφορά του Βίλντερς στην Ελλάδα έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν σε συνέντευξή του δήλωσε:
«Να σταματήσουμε να δίνουμε χρήματα σε ξένους, δισεκατομμύρια σε αναπτυξιακά προγράμματα στην Αφρική, στις Βρυξέλλες, στην Ελλάδα, σε αιτούντες άσυλο στην Ολλανδία. Θα δίνουμε τα χρήματα στους Ολλανδούς που ζουν στην Ολλανδία».

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε υπενθυμίσει στον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε τη δέσμευση του 2012 για «ούτε μία ακόμα δεκάρα για την Ελλάδα» και τον κατηγόρησε για «ψέματα, ψέματα, ψέματα».

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Βίλντερς «ξεσπάθωσε» εναντίον της απόφασης για εκταμίευση μίας ακόμα δόσης στην Ελλάδα. «Ο Ντάισελμπλουμ δίνει ένα ακόμα δισεκατομμύριο στην Ελλάδα», είχε δηλώσει.

Τον Μάιο του 2016, περιλαμβάνει την Ελλάδα στις «προδοσίες» που έχει υποστεί ο ολλανδικός λαός από την κυβέρνησή του:
«Ουκρανία. Τουρκία. Ελλάδα.
Συντάξεις. Πρόνοια. 1000 ευρώ.
Άσυλο. Ισλάμ. ΕΕ. Μας έχουν προδώσει».
Τον Νοέμβριο του 2015 ενημερώνει όσους τον ακολουθούν στο twitter ότι ο βομβιστής που χτύπησε το Σταντ ντε Φρανς, στο Παρίσι είχε περάσει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας.

Τον Αύγουστο του 2015, εν όψει της συμφωνίας Ελλάδας-θεσμών για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, ο Βίλντερς αναφωνούσε: «Όχι άλλα ευρώ στην Ελλάδα. Αρκετά πια!»

Τον Ιούλιο του 2013, με αφορμή την εκταμίευση μίας δόσης από το δεύτερο ελληνικό πρόγραμμα ο Γκέερτ Βίλντερς γράφει στο twitter:

«Νέα δισεκατομμύρια στην Ελλάδα. Οι Ολλανδοί λαμβάνουν τον αυξημένο λογαριασμό, οι Έλληνες την απόλαυση. Ο ελληνικός ήλιος έχει χτυπήσει τον Ρούτε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου