Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 23, 2023

Τι είναι το Σύνδρομο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων;


Πώς μπορείς να ξέρεις ότι δεν το έχεις

 Υπάρχουν πολλά σύνδρομα και

ασθένειες με περίεργα ονόματα, όμως το σύνδρομο της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων το έχεις ξανακούσει;

Γνωστό και ως σύνδρομο Todd, το σύνδρομο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων (AIWS) είναι μια νευρολογική πάθηση κατά την οποία η αντίληψη του ατόμου για την εικόνα του σώματός του, τον χρόνο ή τον χώρο του διαστρεβλώνεται. 


Οι ασθενείς βιώνουν ψευδαισθήσεις που τους δημιουργούν λανθασμένη κρίση του περιβάλλοντός τους, αφού διαστρεβλώνεται η οπτική τους αντίληψη, με τα πράγματα γύρω τους να φαίνονται μικρότερα ή μεγαλύτερα, πιο μακριά ή πιο κοντά τους. Οι παραισθήσεις αυτές είναι δυνατό να προσβάλλουν όλες τις αισθήσεις.


Πώς το αντιλαμβάνεσαι


Τα επεισόδια AIWS είναι διαφορετικά για κάθε άτομο και μπορούν να διαφέρουν και μεταξύ τους. Ένα τυπικό επεισόδιο διαρκεί λίγα λεπτά, ενώ κάποια μπορούν να διαρκέσουν έως και μισή ώρα.


Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να εμφανίσεις ένα ή περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα:


Ημικρανία

Παραμόρφωση μεγέθους

Αντιληπτική παραμόρφωση 

Χάνεται η αίσθηση του χρόνου

Αλλοίωση ήχου

Απώλεια ελέγχου των άκρων ή απώλεια συντονισμού

Τι να κάνεις


Δεν υπάρχει θεραπεία για το AIWS. Εάν εσύ ή το παιδί σου αντιμετωπίζετε συμπτώματα, ο καλύτερος τρόπος για να τα χειριστείς είναι να ξεκουραστείς και να περιμένεις να περάσουν. Είναι επίσης σημαντικό να καθησυχάσεις τον εαυτό σου ή το αγαπημένο σου πρόσωπο ότι τα συμπτώματα δεν είναι επιβλαβή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου