Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 12, 2023

😂😂😂 Νότια για το χειμώνα άρχισαν να πετάνε οι ρακετάδες της χώρας

Το φθινόπωρο είναι πια εδώ, και με τον ερχομό του οι ελληνικοί ρακετάδες παραδοσιακά εγκαταλείπουν τις φωλιές τους στις ακτές της χώρας και μεταναστεύουν για άλλα, θερμότερα κλίματα. Το Βατράχι μίλησε με τους ειδικούς και τους ζήτησε να απαντήσουν στο ερώτημα «πού πάνε οι ρακετάδες το χειμώνα;»
«Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ο ελληνικός ρακετάς (kangurus ametanoitus) εγκαταλείπει σιγά σιγά τις ακτές της χώρας μας» λέει ο επίτιμος καθηγητής Καγκουρολογίας του Πολυτεχνείου, Ιωάννης Βρατσαράς.
«Έχοντας ολοκληρώσει το καλοκαίρι τον κύκλο αναπαραγωγής του και την εκπαίδευση των μικρών ρακετόπουλων, ο ρακετάς απλώνει τις ρακέτες του και πετάει νότια, αναζητώντας θερμότερα κλίματα στα οποία μπορεί να περάσει το δύσκολο χειμώνα, προκειμένου να επιστρέψει και πάλι στις ελληνικές ακτές την επόμενη άνοιξη.»

«Έτσι ο κύκλος αρχίζει ξανά και διαιωνίζεται το είδος» καταλήγει.

Ποιες είναι οι άλλες θεωρίες

Την άποψη αυτή πάντως δεν φαίνεται να συμμερίζεται ο επίκουρος καθηγητής Κλαρινογαμπρικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Γεώργιος Ποζεράς, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο ελληνικός ρακετάς δεν μεταναστεύει, απλά πέφτει σε χειμερία νάρκη μέχρι να έρθει ξανά το καλοκαίρι.


«Έχουμε ενδείξεις ότι ο ελληνικός ρακετάς δεν φεύγει από τη χώρα, απλά πέφτει σε ένα είδος νάρκης προκειμένου να μαζέψει δυνάμεις για το επόμενο καλοκαίρι που θα ακουστεί ξανά το χαρακτηριστικό του κρώξιμο “σοοο-ριιιιι, σοοο-ριιιιι” στις ελληνικές ακτές» λέει.

«Κάποιοι μάλιστα φαίνεται να έχουν μεταλλαχθεί και έχουν προσαρμοστεί στο κρύο» τονίζει, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αναφορές για ελληνικούς ρακετάδες με πουλόβερ και μικροσκοπικά μαγιό σε ελληνικές ακτές ακόμα και το χειμώνα.


«Αν επιβεβαιωθεί, αυτό ανατρέπει όλα όσα ξέραμε για τον ελληνικό ρακετά» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου