Τι γίνεται όταν οι άνθρωποι φεύγουν
Άνθρωπος εναντίον φύσης. Η παρουσιά του ανθρώπινου είδους φαίνεται πως έχει καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον. Αυτό αποδεικνύουν και φωτογραφίες από μέρη που έφυγαν και η φύση αφέθηκε να δράσει μόνη και ανενόχλητη.
Φουκουσίμα
Το 2011 ο μεγάλος σεισμός στην Φουκουσίμα έφερε τη δεύτερη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή στο νησί. Η ιαπωνική κυβέρνηση δημιούργησε τη ζώνη αποκλεισμού της Φουκουσίμα μήκους 20 χιλιομέτρων και περισσότεροι από 150.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους.
Σήμερα στις ζώνες που παραμένουν ακατοίκητες, η φύση έχει πάρει τα ηνία, με χαμηλή βλάστηση στο μεγαλύτερο μέρος τους, ενώ πολλά ζώα κατάφεραν και επέζησαν και ανέπτυξαν μεγάλους πληθυσμούς.
Αγριογούρουνα, ιαπωνικοί μακάκοι, ρακούν, σκυλιά, τα ιαπωνικά serow (άγριο ζώο) και οι κόκκινες αλεπούδες έχουν δημιουργήσει τις δικές τους κοινότητες και αυξάνονται σε αριθμούς συνεχώς.
Σεντ Κίλντα, Σκωτία
Τ0 1930, εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του, γιατί υπήρχαν προβλήματα γύρω από τη τροφοδοσία της περιοχής. Επίσης υπήρχαν ελλείψεις σε υποδομές και γιατρούς για αυτό η καλύτερη λύση ήταν να μεταφερθεί ο πληθυσμός αλλού.
Σήμερα πρόκειται για ένα παράδεισο της πανίδας, αφού φιλοξενεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο θαλασσοπούλια, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των προβάτων που ζούνε στη περιοχή.
Οχυρό Stack Rock, Ουαλία
Το χρησιμοποιούσαν οι Βρετανοί για την ασφάλεια της θάλασσας. Είχε κυρίως στρατιώτες, κανόνια και πυροβόλα όπλα. Το 1929 αφοπλίστηκε εντελώς και έφυγαν και οι τελευταίοι στρατιωτικοί. Το οχυρόί πουλήθηκε σε ιδιώτη, ο οποίος το άφησε στην μοίρα του.
Σήμερα έχει αναπτυχθεί χλωρίδα ενώ οι γλάροι έχουν κατάλαβει το μέρος αναπτύσσοντας μεγάλες κοινότητες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου