Μαγειρεύουμε κρεατόσουπα με τραχανά για το κυριακάτικο τραπέζι. Θα προσθέσουμε κρεμμύδι ξερό, πράσο,
καρότο, κολοκυθάκι, ντομάτα πελτέ και γλυκάνισο κοπανισμένο.Πριν τη σερβίρουμε θα πασπαλίσουμε με ψιλοκομμένο σέλινο, ενώ θα γαρνίρουμε ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Υλικά
1½ κιλό μοσχάρι, κατά προτίμηση με κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά, μεγάλα, κομμένα σε λεπτά καρέ
1 πράσο, μεγάλο, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, κομμένο σε ροδέλες
2 καρότα, μεγάλα, κομμένα σε μικρά καρεδάκια
1 κολοκυθάκι, μικρό, κομμένο σε μικρά καρεδάκια
1 σέλινο, κλωνάρι, ψιλοκομμένο
200 γρ. τραχανάς
1 κ.σ. ντομάτα πελτέ
½ κ.γ. γλυκάνισο, κοπανισμένο
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χύνουμε το πρώτο νερό και βάζουμε καθαρό στην κατσαρόλα με το κρέας, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα λαχανικών, 100 ml ελαιόλαδο και το γλυκάνισο.
Βάζουμε σε σιγανή φωτιά για 3 ώρες.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο, το τραβάμε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα. Αδειάζουμε τα λαχανικά με το ζουμί τους στο μπλέντερ-μούλτι και τα πολτοποιούμε.
Ξαναβάζουμε το πολτοποιημένο μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρέας, τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τον τραχανά και τα υπόλοιπα λαχανικά.
Βράζουμε για 20 λεπτά, ώσπου η σούπα μας να χυλώσει.
Πριν τη σερβίρουμε, ψιλοκόβουμε το σέλινο και πασπαλίζουμε κάθε μερίδα. Γαρνίρουμε με 1 κ.γ. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου