Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 07, 2023

Σούπερ μάρκετ: Ψήνεται μεγάλο deal – Μεγάλη αλυσίδα αλλάζει χέρια;

Τι συμβαίνει στην αγορά των σούπερ μάρκετ. Αναταράξεις στις αλυσίδες.
 Μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ είναι πολύ πιθανό ν’ αλλάξει χέρια, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προκύπτει, ψήνεται μεγάλο deal, ωστόσο ακόμα τίποτα δεν είναι δεδομένο και θα πρέπει να περιμένουμε, για να μάθουμε περισσότερες εξελίξεις.


Οι εξελίξεις τρέχουν σε όλα τα θέματα με ταχύτητα φωτός και μία εξ’ αυτών αφορά και την πολύ πιθανή πώληση μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, η οποία στη χώρα μας είναι ευρέως γνωστή και τη στηρίζουν αρκετοί άνθρωποι που αγοράζουν προϊόντα από εκεί.


Πιο αναλυτικά η γνωστή αλυσίδα με το όνομα «Γαλαξίας» σύμφωνα πάντα και με το ρεπορτάζ που προκύπτει, είναι πολύ πιθανό να πωληθεί και να αλλάξει χέρια, προκειμένου να μπει σε μια νέα εποχή.


Παρ’ όλα αυτά ακόμη τίποτα δεν είναι δεδομένο και τα πάντα παραμένουν ανοιχτά, καθώς μια πώληση κι ειδικότερα τόσο μεγάλης αλυσίδας δεν αποτελεί απλή υπόθεση, όπως μπορεί να καταλάβει εύκολα ο καθένας μας.

Με περίπου 200 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, είναι όπως μου λένε ιδιαίτερα δύσκολη «νύφη», η οποία παρά το γεγονός ότι έχει δεχτεί προσεγγίσεις από μεγαλύτερους παίκτες που βλέπουν την εξαγορά της ως ευκαιρία να μεγαλώσουν τα μεγέθη τους τόσο σε αριθμό καταστημάτων όσο και σε οικονομικές επιδόσεις, δεν ενδίδει.


Και όπως μου λένε αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται. Ο Γαλαξίας που ιδρύθηκε από πέντε φίλους, συνεχίζει σήμερα να υφίσταται ως μία πολυμετοχική επιχείρηση, με μηδενικό δανεισμό που χαίρει άκρας οικονομικής υγείας.


Το γεγονός βέβαια ότι από αυτήν ζουν πολλές οικογένειες που διατηρούν μετοχικό ποσοστό, κάνει το ενδεχόμενο εξαγοράς της ακόμα πιο δύσκολο.


Και όπως μου έλεγε άνθρωπος της αγοράς, ο Γαλαξίας και οι μέτοχοί του δεν έχουν κανέναν λόγο να πουλήσουν από τη στιγμή που η αλυσίδα είναι κερδοφόρα και υγιής.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ για το σούπερ μάρκετ «Γαλαξίας»

Πιο συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα newsbeast αναφέρει πως μία από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι και ο Γαλαξίας ή αλλιώς Πέντε Α.Ε. όπως είναι η επίσημη εταιρική ονομασία της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου