Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 13, 2023

Τέλος το «LOL» – Τι είναι το «ijbol» που σαρώνει στο διαδίκτυο

Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι χρήστες του διαδικτύου αλλάζει

συνεχώς. Καθημερινά νέες εκφράσεις κάνουν την εμφάνισή τους στα chat και τα forum, όμως λίγες από αυτές γίνονται «κανόνας» και τις χρησιμοποιούν οι χρήστες σε όλον τον κόσμο.


Εδώ και πολλά χρόνια ο τρόπος για να εκφράσεις το γέλιο σε μία συνομιλία στο ίντερνετ είναι το «LOL»(Laughing Out Loud) που σημαίνει ότι «Πεθαίνω στα γέλια». Ωστόσο φαίνεται ότι ήρθε η ώρα η συγκεκριμένη έκφραση να αποσυρθεί.


O αντικαταστάτης του «LOL» είναι το «ijbol».


Τι σημαίνει «ijbol»

«IJBOL» (I just burst out laughing) σημαίνει «μόλις ξέσπασα στα γέλια». Σύμφωνα με το Dictionary.com, παρόμοια με το “lol”, η αργκό χρησιμοποιείται για να εκφράσει το ανεξέλεγκτο γέλιο και την ακραία διασκέδαση. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 2000 με αρχές του 2010, αλλά δεν απέκτησε δημοτικότητα μέχρι τα τελευταία χρόνια.

Το “IJBOL” έγινε viral το 2021 και πλέον χρησιμοποιείται κυρίως από νεότερους χρήστες social media, στο TikTok ή στο X, πρώην γνωστό ως Twitter.
Πώς να χρησιμοποιήσετε το «ijbol»

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα χρήσης του “ijbol”:

«Ακούσατε το νέο podcast;» – «Ναι, ijbol»
«Οι καυγάδες στο TikTok είναι τόσο ανόητοι, ijbol»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου