Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 22, 2023

Σάλος με απόλυση εργαζόμενης από κατάστημα OK! ANYTIME…MARKETS

Κινητοποίηση υπήρξε  από το σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην απόλυση εργαζόμενης από

κατάστημα OK! ANYTIME…MARKETS στο Βύρωνα.



Η ανακοίνωση αναφέρει:


«Πρόκειται για εργαζόμενη, μητέρα ενός ανήλικου μαθητή – μονογονεϊκή οικογένεια – που εργαζόταν στο κατάστημα «ΟΚ Αnytime Markets» στον Βύρωνα στη συμβολή των οδών Βουτζά  και Χρ. Σμύρνης  και την απέλυσαν.

Αιτία της απόλυσης ουσιαστικά δεν υπάρχει, αφού μέχρι την περασμένη Τετάρτη που έγινε η απόλυση δεν είχε αναφερθεί κάποιο πρόβλημα, στην εργαζόμενη, δεν είχε γίνει κάποια παρατήρηση, επίπληξη. Το αντίθετο.


Η εργαζόμενη εργαζόταν πολλές φορές και μόνη της κρατώντας το μαγαζί ανοικτό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο  επόπτης της αλυσίδας καταστημάτων ανακοίνωσε την απόλυση στην εργαζόμενη, με ένα χαλαρό τρόπο σαν να μην τρέχει τίποτα, λέγοντας της αοριστίες.


Πρόκειται για μια αυθαιρεσία της εργοδοτικής πλευράς που με την μονομερή απόφαση της παραβλέπει της βλαπτικές οικονομικές κοινωνικές επιπτώσεις που επιφέρει στην εργαζόμενη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας.


Όπως είναι γνωστό στη συγκεκριμένη  αλυσίδα OK! ΑΝΥΤΙΜΕ.ΜΑΡΚΕΤΣ super market τα καταστήματα  είναι ανοιχτά 7 ήμερες την εβδομάδα και μέχρι τις 11 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε καθεστώς πασπαρτού, όπως λένε.


Είναι εργαζόμενοι για όλες τις δουλειές και τις ανάγκες της επιχείρησης. Από πόστο σε πόστο, στο ταμείο, στα ράφια, στην εξυπηρέτηση πελατών, στην καθαριότητα, παντού.


Και στο τέλος του μήνα το σύνηθες είναι  να πληρώνονται με 800 ευρώ κλειστά για όλες τις ώρες και τις ημέρες.


Ουσιαστικά δεν πληρώνονται από τον εργοδότη  υπερωρίες, αργίες, νυχτερινά.

Υπάρχουν περιπτώσεις που εργαζόμενοι  τελειώνουν το ωράριο τους στις 11 το βράδυ και το πρωί στις 6:45 βρίσκονται στο πόστο τους για να ανοίξουν τα καταστήματα.


Η τοπική κοινωνία του Βύρωνα, οι πελάτες του καταστήματος ξαφνιάστηκαν  από την απόλυση και αναμένουν την αναδίπλωση του εργοδότη και την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης μητέρας.


Ενώ φορείς και συλλογικότητες της πόλης, αναμένεται να πάρουν πρωτοβουλίες με αίτημα να γυρίσει στη δουλεία της η εργαζόμενη».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου