Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 13, 2023

Μπαζάρ αλληλεγγύης στο Χαλάνδρι για φυλακές Θήβας & Παλαιστίνη



Το δίκτυο ενεργών πολιτών «Think & Act Left» στηρίζει την καμπάνια της οργάνωσης «Αλληλεγγύης για όλους», με σκοπό την ενίσχυση των κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές της Θήβας αλλά και την αγορά ασθενοφόρου & ιατροφαρμακευτικού υλικού για την Παλαιστίνη. Η συλλογή βοήθειας θα γίνει το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Δεκεμβρίου, (10.00 πμ έως 10.00 μμ) στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.

Αναλυτικά το σχετικό κάλεσμα για τη δράση

Αν μπορούσαμε να βρεθούμε έστω για λίγα λεπτά στις γυναικείες φυλακές της Θήβας… Αν για κάποιο λόγο περνούσαμε από την πτέρυγα με τις μωρομάνες… Αν καταφέρναμε να αφουγκραστούμε τους μπερδεμένους ήχους… Αν βλέπαμε μωρά πίσω από κάγκελα…

Ίσως τότε να καταλαβαίναμε πολλά. Ίσως διακρίναμε μέσα από τα μουντά χρώματα την αναλγησία της σωφρονιστικής εξουσίας, την απόλυτη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την εγκατάλειψη, τις βαθύτερες αιτίες του παραβατικού κύκλου. Κάθε γυναίκα και μια ιστορία, όχι εύκολη και όχι δροσερή. Ενίοτε, μια ιστορία απόλυτης εκμετάλλευσης. Μιας πορείας σημαδεμένης.

Με τη σκέψη μας και τη δράση μας Αριστερά υποστηρίζουμε το Βazzar της Αλληλεγγύης για Όλους
χαρίζοντας ένα χαμόγελο στις κρατούμενες των Γυναικείων Φυλακών της Θήβας. Επισκεφθείτε το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, από τις 10.00πμ έως τις 10.00μμ. Για να δηλώσουμε έμπρακτα «Καμιά γυναίκα μόνη – Κανένα παιδί σε κελί»



Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει κουτί συλλογής χρημάτων για την καμπάνια της Αλληλεγγύης για Όλους σε συνεργασία με την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, με σκοπό την αγορά ενός ασθενοφόρου και ιατροφαρμακευτικού υλικού που θα παραδοθούν στις πληγείσες από τον πόλεμο περιοχές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου