Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Δεκεμβρίου 22, 2023

Γιατί έχουν πάθει όλοι εμμονή με τα panettone;

Μιλήσαμε με τρεις δημιουργούς τους νόστιμου ιταλικού γλυκού
 Τα τελευταία χρόνια εκτός από τα κλασσικά ελληνικά γλυκά των γιορτών, όπως οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, έχει ξεκινήσει μια νέα χριστουγεννιάτικη εμμονή με ένα γλυκό που θυμίζει αρκετά το τσουρέκι και δεν είναι άλλο από το Panettone.

Το Panettone είναι ένα ιταλικό είδος γλυκού ψωμιού και κέικ φρούτων, με καταγωγή από το Μιλάνο, που συνήθως παρασκευάζεται και απολαμβάνεται για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στη Δυτική και Νότια Ευρώπη, καθώς και στη Νότια Αμερική, την Ερυθραία, την Αυστραλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Ο Νίκος Χανδόλιας, ο Αλέξανδρος Ρίζος και ο Θωμάς Βουρνάζος φτιάχνουν Panettone και μας μίλησαν για την όλη διαδικασία παραγωγής αυτού του αφράτου και πεντανόστιμου γλυκού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου